Dodaj do ulubionych

odchudzanie

31.07.08, 09:12
wiem, ze duzo watkow bylo na teamty zblizone, ale poradzcie mi
dziewczyny i Pani Moniko, prosze

jestem prawie 9mcy po porodzie, karmie jeszcze piersia, a waga moja
stoi w miejscu :( nie moge zrzucic 7kg nadwagi, niestety wygladam
kiepsko i zle sie czuje z tymi dodatkowymi kg. chcialam sie zapytac
czy mozna brac cos wspomagajacego odchudzanie, np. czerwona herbate
lub cos innego?? czy to prawda ze odchudzjac siebie odchudzam
dziecko?? juz sama nie wiem co myslec, kazdy mowi mi co innego:(
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: odchudzanie 31.07.08, 15:25
      Pani Monika wielokrotnie potwierdzała, że można pić czerwoną i zieloną herbatę, zażywać chrom, jesć tabletki z błonnika albo sam błonnik.
      NIE należy regularnie stosować herbatek z sensem albo kruszyną, choć raz czy drugi nie zaszkodzi.

>czy to prawda ze odchudzjac siebie odchudzam dziecko??

Absolutna NIEPRAWDA. Spokojnie możesz się odchudzać. Na laktację ani na wartościowość mleka to nie wpłynie (chyba żebyś dosłownie głodowała przez dłuuugi czas). Tylko jak byś była na drastycznej diecie, to zaszkodzisz sobie - bo mleko się będzie produkować twoim kosztem. Ale o ile tylko będziesz jeść sensownie i zdrowo, i pamietać o piciu, nie ma problemu.

*Tylko uprzedzam, choć większości kobiet karmienie pomaga schudnąć, bywa i tak, że organizm się buntuje bo chce mieć "zapasy" na laktację. :-)
      • m_laczynska Re: odchudzanie 01.08.08, 00:03
        To ja się podczepię pod wątek, bo mam pytanie o węglowodany. Otóż mąż zarządził,
        żebym go odchudziła - i od 3 dni jest na diecie "południowych plaż" tzn je
        minimalną ilość węglowodanów - właściwie głównie chude mięsko i bardzo dużo
        warzyw, orzechy, chude sery. I ja się tak właśnie zastanawiam czy do niego nie
        dołączyć. Czy nie zrobie sobie za dużego spustoszenia w organizmie nie jedząc
        węglowodanowych produktów przez tydz., dwa? Kiedyś na tej diecie ładnie schudłam
        do 36 rozmiaru i marzy mi się to znowu...
        • monika_staszewska Re: odchudzanie 01.08.08, 15:41
          Można i czerwona herbatę, i rozsądne ograniczenie diety i wzmożony ruch
          stosować, jak najbardziej.
          pozdrawiam i życzę powodzenia :)
          monika staszewska

• bersa77 Re: odchudzanie 04.08.08, 16:18
            ja gdzies slyszalam,ze jak sie odchudza w trakcie karmienia to
            jakies toksyczne substancje sie uwalniaja z tego spalanego tluszczu
            w czasie chudnienia.No i sie tego trzymam, poodchudzam sie jak
            skoncze karmic, skoro robimy to dla zdrowia dziecka to po co
            ryzykowac, potem za 10 lat dojda do tego ze to prawda, tak jak teraz
            krytykuje sie mode na mleko w proszku, ktore niby bylo takie dobre i
            nasze matki w to wierzyly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka