Dodaj do ulubionych

Szukanie alergenu

04.09.08, 20:40
Nie wiem. Pogubiłam się. Mały ma skończone dwa miesiące, pierwsza reakcja alergiczna pojawiła się w 3 czy 4 tyg na główce, potem zeszło na buźkę, dekolt. Dostałam od lekarza maść robioną w aptece i nakaz diety. Maść poskutkowała o tyle, że zniknęło zaczerwienienie ale wysypka, choć w mniejszym wymiarze, nadal jest na twarzy. Odstawiłam wszystko co miało jakikolwiek związek z mlekiem i jajkami.
Minął ponad miesiąc, wysypka nadal się utrzymuje, czasem pojawiają się nowe zmiany ale nie wiem po czym. Nie jem chyba niczego z listy najczęstszych alergenów - czyli żadnych cytrusów, miodu, czekolady itp. ale też staram sie cały czas normalnie jeść , więc składników które spożywam jest mnóstwo. Jaki sposób działania powinnam teraz przyjąć żeby odkryć alergen?
Acha - jeśli ta maść, którą mam, nie zniwelowała wyprysków, to czy powinnam próbować innych, a może takie zmiany zanikają jedynie po odstawieniu alergenu?
Będę wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • zaga25 Re: Szukanie alergenu 05.09.08, 09:48
      Niestety dzieci moga się uczulić na wszystko, nawet tak bezpieczne produkty jak ryż czy ziemniaki. Ja stosowałam przez dwa tygodnie dietę ryż, indyk, ziemniaki, jabłko, woda, oliwa z oliwek i chleb żytni na zakwasie. Zmiany zeszły i powoli wprowadzałam inne produkty. Teraz jem wszystko. Synek ma 3,5 miesiąca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka