jak_na 07.10.08, 13:42 Wybieramy się w niedzielę z córcią na basen. Mąż na pewno wchodzi z nią do wody. Mnie bardzo kusi. Boję się jednak zapalenia piersi. Woda w basenie ma 29'C. Czy któraś próbowała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Karmienie a basen 07.10.08, 13:58 jak_na napisała: > Boję się jednak zapalenia piersi. ??? Nie za bardzo rozumiem od czego ma być to zapalenie? Od chloru, od temperatury wody? W każdym razie - spokojnie możesz iść na basen, czy nawet kąpać się w zimnym jeziorze (choć może nie o tej porze roku :-) ) Nie ma to żadnego wpływu na laktację ani na zapalenie piersi. (Czasami niektóre kobiety najwyżej mają bolesną reakcją na ochłodzenie piersi - ale to przejściowe, nieszkodliwe, no i zaraz zauważysz, jakby co) Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: Karmienie a basen 07.10.08, 14:41 Ja też nie widzę problemu. Chodzę z córą na basen od 4 m-cy, karmię ją piersią i nic mi się nie stało. I pirwsze słyszę o zapaleniu piersi z takiego powodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
basik1605 Re: Karmienie a basen 07.10.08, 22:57 Ja tez się bałam...ale spróbowałam. Teraz tylko żałuję, bo już od dobrych 4 miesięcy mogłam pływać... a karmię prawie 7 :-) Nic się nie dzieje, z moimi piersiami oczywiście. Polecam innym mamom taką zdrową i przyjemną dawkę ruchu :-) Odpowiedz Link Zgłoś