Dodaj do ulubionych

odstawianie

09.11.03, 00:28
Kazik ma 8,5. Musze go odstawic do konca stycznia. Nie potrafi pic z
butli ,traktuje mniie jak smoczek ,ktorego nie uzywa i budzi sie w nocy co
pol godziny -bez cycusia nie zasnie.Blagam o jakies madre rady
Obserwuj wątek
    • aha44 Re: odstawianie 10.11.03, 20:37
      Masz w takim razie dużo czasu .U nas było tak samo , Moje dziecko ma 6,5 m-ca .
      Na początek odzwyczailismy się od zasypiania przy cycu . Było cięzko , ale nie
      aż tak ,jak sobie wyobrażałam .Kiedy rozpoznawałam ,że mały jest zmęczony
      szlismy do pokoju , kładłam małego do kołyski z zabawkami , sama siedziałam w
      fotelu obok , gdy się bawił ,czytałam ksiązkę , gdy zaczynał się niecierpliwić
      wspomagałam go słowami pocieszenia , gdy zaczynał ryczeć ,na ręce i wsparcie
      bujanem i śpiewaniem , uspokoił się, to do łóżeczka,i wszystko od początku , aż
      zaśnie.No więc, na początku bez skutku , mały zawsze wygrywał i lądował przy
      cycu ,aż pewnego dnia po 2 m-cach niespania ( ssał co godzinę} , poczułam nad
      tą kołyską , że nie ustąpie , będe go wspierać , ale To Ja Tu Rządzę! , i
      zasnął , nawet nie płakał , tylko pomarudził , wyczuł moją pewność , że to jest
      słuszne.Zamieniłam co prawda pierś na noszenie , co jest bardziej żmudne,ale
      nie zasypiając przy piersi budzi się 2 -3 razy w nocy , a ja potrafię się
      podpisać.Przechodzenie na butlę robimy stopniowo , na początku nauczył się jeśc
      łyzeczką , potem kupiłam butelkę aventu z anatomicznym smoczkiem i codziennie
      próbowaliśmi z wodą ,codziennie , bez skutku , aż pewnego razu zaskoczył ,
      oczywiscie na wodę posłodzoną glukozą,ale nie radzę słodzic , żeby nie
      przyzwyczaić dziecka do tego smaku.Trzeba ze spokojem codziennie próbować.Na
      razie jestesmy na etapie dwa razy butla dziennie , w przyszłym tygodniu 3
      razy . Jeszcze przed nami problem karmien nocnych.Ale na razie nie mam
      pomysłu .Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka