Dodaj do ulubionych

wysokość alimentów 2012

25.06.12, 22:40
dziewczyny, może dla lepszego rozeznania zrobimy zestawienie wysokości alimentów. Bedziemy wiedziały czego mozemy oczekiwac i spodziewac się w sądzie:
myślę, że poniższe dane wystarczą. Jak będzie kilka odpowiedzi to podsumuję zestawienie smile
co wy na to? zapraszam do wpisywania:
średnia na dziecko - jeśli alimenty dotyczą więcej niż 1 dziecka
wysokość wynagrodzienia exa - netto
wysokość wynagrodzienia matki - netto
ilość mieszkańców w miejscu zamieszkania (sądu gdzie była rozprawa)
Zacznę od siebie:
aliemnty - 400 zł - żenada
wynagrodzienie exa - ? utajnione, wykazuje najniższą krajową
wynagrodzienie moje - 2500 zł netto
miasto do 50tys mieszkańców

Obserwuj wątek
    • gosiamamaeryka1 Re: wysokość alimentów 2012 26.06.12, 20:20
      przykłady z otoczenia
      miasto 80 tys. - alimenty w wysokości 170 zł na 9 latka, facet zarabia wcale nie najnioższą krajową, ale powiedzmy że blisko
      miasto 50 tys. - alimenty na 2 dzieci 2,7 tys. zł, facet z pensją 4 tys. zł na rękę

• mamawojtuska79 Re: wysokość alimentów 2012 26.06.12, 21:25
      atilka oprócz tych kilku czynników które wymieniłaś Sąd określając wysokość alimentów bierze pod uwagę także inne np. to czy ojciec ma na utrzymaniu także inne osoby, dzieci, czy nie ciążą na nim inne zobowiązania (kredyty), koszty utrzymania. Z resztą z doświadczenia wiem jak to wygląda, wystarczy ze na sali sądowej jest pyskata mamusia lub pyskaty tatuś i wtedy Sąd odpowiednio traktuje taką stronę m.in dając pyskatej mamusi mniejsze alimenty albo pyskatemu tatusiowi zasądzając większe niż wychodzi z wyliczeń. uwierzcie mi że bardzo łatwo jest zrazić do siebie sędziego zwłaszcza takiego który nie lubi pyskówek, sporów, utarczek przedłużających rozprawę w nieskończoność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka