lady_25 06.06.05, 12:57 Kto mi pomoże? chciałabym sie dowiedzieć w jaki sposób mogę uzyskać paszport dla mojej córki jeżeli nie mam kontaktu z ojcem dziecka w sądzie rodzinnym własnie toczy się sprawa o pozbawienie władzy rodzicielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann17 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 14:04 poczekaj na rozstrzygnięcie sprawy o pozbawieniu władzy. jeżeli ojciec zostanie pozbawiony - to z automatu nie potrzebujesz zgody ojca na paszport dla dziecka. zakłądanie równolegle drugiej sprawy ?9tylko o zgodę na paszport )chyba nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_25 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 14:45 Chodzi o to ze juz byla 1 sprawa i zostala odroczona bezterminowo poniewaz laskawy Pan sie nie zjawil.Dlatego mi na tym zalezy poniewaz corka ma mozliwosc wyjechania w sierpniu z babcia za granice. wydaje mi sie ze chyba nie uda mi sie tak szybko tego wszystkiego zaqlatwic Odpowiedz Link Zgłoś
ann17 Re: paszport dla malucha 10.06.05, 22:02 wobec tego zloz wniosek o wydanie zgody na paszport i wniosek o wyznaczenie kuratora dla nieznanego z miejsca pobytu. moim zdaniem prawie na pewno nie zdązysz przed sierpniem. po pierwsze przy wyznaczaniu kuratora obwieszczenie musi prze 1 miesiac wisiec w urzdzie gminy. potem wyznaczaj sprawe. nie wiem cvzy na jednej sprawie to rozstrzygna, ale jeszcze wyrok musi sie uprawomocnic. chyba 2-3 tygodnie. ale tak czy inaczej - probuj. najwyzej przyda sie paszport za rok. a jesli chodzi o to zawieszenie bezterminowe- to chyba powinnas w sadzie czy u jakiegos adwokata spytac co dalej. bo to ze facet sie nie zjawia w sadzie, to nie jest powod zeby nie zostal pozbawiony wladzy rodzicielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
partycja7 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 15:59 nie wiem jak i co z tym pozbawieniem praw ojca, ale jesli jemu to rybka, to jak nie ma go w twojej miejscowości zamieszkania to niech pójdzie do notariusza i napisze ze sie zgadza na wydanie paszportu i wyjazdy dziecka za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś