Dodaj do ulubionych

paszport dla malucha

06.06.05, 12:57
Kto mi pomoże? chciałabym sie dowiedzieć w jaki sposób mogę uzyskać paszport
dla mojej córki jeżeli nie mam kontaktu z ojcem dziecka w sądzie rodzinnym
własnie toczy się sprawa o pozbawienie władzy rodzicielskiej.
Obserwuj wątek
    • ann17 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 14:04
      poczekaj na rozstrzygnięcie sprawy o pozbawieniu władzy. jeżeli ojciec zostanie
      pozbawiony - to z automatu nie potrzebujesz zgody ojca na paszport dla dziecka.
      zakłądanie równolegle drugiej sprawy ?9tylko o zgodę na paszport )chyba nie ma
      sensu.
      • lady_25 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 14:45
        Chodzi o to ze juz byla 1 sprawa i zostala odroczona bezterminowo poniewaz
        laskawy Pan sie nie zjawil.Dlatego mi na tym zalezy poniewaz corka ma mozliwosc
        wyjechania w sierpniu z babcia za granice.
        sad wydaje mi sie ze chyba nie uda mi sie tak szybko tego wszystkiego zaqlatwic
        • ann17 Re: paszport dla malucha 10.06.05, 22:02
          wobec tego zloz wniosek o wydanie zgody na paszport i wniosek o wyznaczenie
          kuratora dla nieznanego z miejsca pobytu. moim zdaniem prawie na pewno nie
          zdązysz przed sierpniem. po pierwsze przy wyznaczaniu kuratora obwieszczenie
          musi prze 1 miesiac wisiec w urzdzie gminy. potem wyznaczaj sprawe. nie wiem
          cvzy na jednej sprawie to rozstrzygna, ale jeszcze wyrok musi sie uprawomocnic.
          chyba 2-3 tygodnie.
          ale tak czy inaczej - probuj. najwyzej przyda sie paszport za rok.
          a jesli chodzi o to zawieszenie bezterminowe- to chyba powinnas w sadzie czy u
          jakiegos adwokata spytac co dalej. bo to ze facet sie nie zjawia w sadzie, to
          nie jest powod zeby nie zostal pozbawiony wladzy rodzicielskiej.
    • partycja7 Re: paszport dla malucha 06.06.05, 15:59
      nie wiem jak i co z tym pozbawieniem praw ojca, ale jesli jemu to rybka, to jak
      nie ma go w twojej miejscowości zamieszkania to niech pójdzie do notariusza i
      napisze ze sie zgadza na wydanie paszportu i wyjazdy dziecka za granicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka