Dodaj do ulubionych

moj ex idiota...

20.07.05, 13:46
brak słów właśnie dwa dni temu poinformował mnie ze ma zóltaczkę wszczepienna
i ze zaraził sie ode mnie....... ha ha ha ale nic nie wie o tym ze ja raczej
nie mam szns zeby ja mieć bo sie szczepiłam. wiem ze puszczał sie dupekj z
jakąś lasl\ka z którą teraz ma dziecko byc moze to od niej al ... zreszta nie
wazne straszy mnie ze mu bede zwracac za leczenie i odbierze mi dziecko....
no koments a co ja zrobiłam? powiedziałm ze poki nie bede miec czarno na
biłąym ze wszytskie zóltaczki ma ujemni\e to nie zgodze sie zeby dziecko szło
do niego. zreszta ostatnio mała nie chciała byc z tatusiem bo tastus całował
sie z ta pania i nie chciał jej chuśtać
Obserwuj wątek
    • pawel-szadko Re: moj ex idiota... 20.07.05, 13:48
      może nie tylko o żółtaczke chodzi. Może byłby lepsz po prostu niż mama. Są
      takie przypadki i to bardzo często.
      • pelaga Re: moj ex idiota... 22.07.05, 08:21
        > może nie tylko o żółtaczke chodzi. Może byłby lepsz po prostu niż mama. Są
        > takie przypadki i to bardzo często.

Tak kazdy DOBRY ojciec bzyka sie na boku i lapie parchy od tego. Rewalacja wink
    • virtual_moth Re: moj ex idiota... 20.07.05, 13:59
      oliwija napisała:

> brak słów właśnie dwa dni temu poinformował mnie ze ma zóltaczkę wszczepienna
      > i ze zaraził sie ode mnie....... ha ha ha ale nic nie wie o tym ze ja raczej
      > nie mam szns zeby ja mieć bo sie szczepiłam. wiem ze puszczał sie dupekj z
      > jakąś lasl\ka z którą teraz ma dziecko byc moze to od niej al ... zreszta nie
      > wazne straszy mnie ze mu bede zwracac za leczenie i odbierze mi dziecko....
      > no koments a co ja zrobiłam? powiedziałm ze poki nie bede miec czarno na
      > biłąym ze wszytskie zóltaczki ma ujemni\e to nie zgodze sie zeby dziecko szło
      > do niego. zreszta ostatnio mała nie chciała byc z tatusiem bo tastus całował
      > sie z ta pania i nie chciał jej chuśtać

Żółtaczka wszczepienna, jak dowiedziałam się w Googlu (wink to wirusowe
      zapalenie wątroby typu B - jeśli się na to szczepiłaś, to facet nie ma żadnych
      podstaw, aby oskarzać Cię, że się zaraził od Ciebie. Tymabrdziej wtedy, kiedy
      nie jesteś chorawink
      Z tego co kojarzę da się to wyleczyć, ale leczenie jest trudne. Jest to choroba
      zakaźna i zakazić się można podobnymi drogami jak przy HIV.

Olej gadawink
      • edzieckokarenina Re: moj ex idiota... 20.07.05, 14:07
        nie przejuj się rojeniami idioty(jak słusznie go określiłaś),
        rób swoje i uważaj na dzieci-żeby się nie zaraziły.
        Pozdrawiam
        • done2 Re: moj ex idiota... 20.07.05, 14:13
          albo zapytaj exa czy HIV też już mu wykryli....smile

Im lepiej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
    • toman5 Re: moj ex idiota... 20.07.05, 14:16
      Ty sie przejmuj chorobą, nie idiotą.
      A zarazić sie mógł faktycznie przez seks,ale i przez wstrzykiwanie sobie
      czegokolwiek i oczywiscie w szpitalu.
      Dzieci skonsultuj z leakrzem - generalnie zalecone jest szczepienie osób z
      rodzin zakażonych WZW B (to tzw. zakażenia wewnątrzrodzinne o niejasnej
      etiologii) - więc niech ci powiedzą czy trzeba doszczepiać, czy dzieci są
      zabezpieczone.
      Żeby skłonić cię do działań, dodam, że u około 90% dzieci zakażonych w
      pierwszym roku życia rozwija się nosicielstwo lub przewlekłe zapalenie wątroby.
      A u co trzeciej osoby z przewlekłym zapaleniem wątroby wystąpi marskość
      wątroby. I wreszcie dodać warto, że u osób przewlekle zakażonych HBV istnieje
      realne ryzyko rozwoju raka wątroby.
      • oliwija Re: moj ex idiota... 01.08.05, 16:31
        tak mam zamair tego kretyna apytac czy badał sie na hifa (pize tak jak on he
        he) od tamtego czasu mineły dwa tygodnie i tatus do dizecka nie zadzwonił......
        a moj dobry znajomy widział tyusia w objeciach innej laski. gratuluje i jej. a
        jesli chodzi o doszczepianie to nie ma takiej potrzeby, jelsi kots kiedys był
        szczepiony to HBS ma małe szanse na pojawienie sie
        • natasza39 Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 19:20
          Nie jestem co prawda lekarzem, ale moja przyjaciółka-pielegniarka zaraziła się
          żółtaczką wszczepienną.
          Jest to żółtaczka typu C. Parszywy rodzaj wirusa. Praktycznie nieuleczalna.
          I NIE MA NA NIĄ SZCZEPIONKI!!!!
          Szczepienie chroni przed żółtaczka zakażną typu B.
          Jest jeszcze typ A ostatnio bardzo żadki i tez można się przed nim zaszczepić.

I teraz o tym typie C.
          Mozna się nim zarazić: poprzez zakłucie (włanise pielegniarki czy lekarze tak
          sie zarażają), mozna u fryzjera, u dentysty, poprzez stosunki płciowe z osoba
          zarażoną.
          Nieleczona prowadzi do marskości watroby, czyli do śmierci. Leczenie jest
          zajebiscie drogie i nie refubduje go Fundusz, co najwyżej w czesci tylko.
          Z własnej kieszeni trzeba wywalić około 700 zł-mc aby zaleczyć, ale nie
          wyleczyć tego syfa.
          Tak czy inaczej radzę Ci zrobić sobie badania na obecnosć wirusa typu C.
          A to czy byłaś szczepiona czy nie nie chroi Cie przed tym wirusem w żaden
          sposób, ani tez nie eliminuje Cie z grona "zarażaczy".
          Nie wiadomo gdzie i kiedy Twój ex się tm zaraził i pomijajac jego moralnosć
          niekoniecznie musiał zarazic się przez seks.
          Pozdrawiam i niech mnie jakis medyk sprostuje, ale odpowiadam zgodnie z wiedza
          jaka posiadam na ten temat od swojej chorujacej na zółtaczkę wszczepienną
          biednej przyjaciółki.
          • virtual_moth Re: Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 19:48
            natasza39 napisała:

> Nie jestem co prawda lekarzem, ale moja przyjaciółka-pielegniarka zaraziła
            się
            > żółtaczką wszczepienną.
            > Jest to żółtaczka typu C.

www.po40.pl/wirusowe_zapalenie_watroby_typu_b.html
            www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/1876
            "żółtaczka wszczepienna" to wirusowe zapalenie wątroby typu B.

Ż
            • natasza39 Re: Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 19:59
              virtual, poszukaj dokładnie, ok?

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004100108
              • natasza39 Re: Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 20:02
                Po prostu niech sie ex okresli jaki ma typ tej żółtaczki i finał!
                Jak B to niech spada na drzewo, a jak C to niekoniecznie.
                Tym niemniej, tak czy inaczej, na miejscu autorki wątku zrobiłabym sobie jak
                nic badania.
                Swojemu staremu jak chodził na boki tez kazałam zrobić badania.
                Na HIV, kiłę, żółtaczke i inne, bo najnormalniej w świecie sie brzydziłam.
              • virtual_moth Re: Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 20:20
                natasza39 napisała:

> virtual, poszukaj dokładnie, ok?
                >
                > www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004100108

Podałaś piękny link do informacji o WZW typu C. Nie doczytałam, ze WZW C jest
                inaczej nazywana "zółtaczką wszczepienną". Co więcej, ja podałam wcześniej
                linki mówiące o tym, że to WZW B jest okraślana tym mianem. Czarno na białym.
                Zatem jeśli autorka wątku mówi o "żółtaczce wszczepiennej" to znaczy, że
                pacjent ma duże szanse przezyciawink
                WZW typu A - inaczej żółtaczka pokarmowa
                WZW typu B - inaczej zółtaczka wszczepienna
                WZW typu C - inaczej żółtaczka typu c.

Pzdr
                • natasza39 Re: Sorry dziewczyny ale bzdety piszecie. 01.08.05, 20:24
                  No to trzeba było doczytać do końca virtual...
                  Na końcu są opisane wszystkie rodzaje A, B i C.
                  Wkleiłam Ci tu definicje.
                  Zrezta nie napisałam tego aby udowadniać Tobie, czy komukolwiek cokolwiek, ale
                  po to aby przestrzec autorke wątku przed wirusem typu C, a zasadniczo przed
                  jego skutkami, na które u mojej przyjaciółki patrze.
                  Pozdrawiam, a niżej wklejone definicje

WZW A (wirus HAV) - choroba brudnych rąk, potocznie żółtaczka pokarmowa,
                  pokarmowa droga zakażenia, tylko postać ostra, leczenie objawowe, istnieje
                  skuteczna szczepionka.

WZW B (wirus HBV) - potocznie żółtaczka wszczepienna, droga zakażenia
                  krwiopochodna, seksualna i wertykalna (matka - dziecko), możliwa postać
                  przewlekła, istnieje skuteczna szczepionka.

WZW C (wirus HCV) - potocznie żółtaczka wszczepienna, droga zakażenia
                  krwiopochodna, rzadko seksualna i wertykalna, często zakażenie przewlekłe, nie
                  ma skutecznej szczepionki.
    • gosik1980 Re: moj ex idiota... 04.08.05, 19:22
      po pierwsze on nie może odebrać ci dziecka przez to, że miał ochotę na sex z
      tobą!!!to śmieszne. nawet gdybyś była chora to on ponosi taką samą
      odpowiedzialność za to, że się zaraził. żółtaczka zakaźna nie dyskwalifikuje
      ciebie jako matki. żaden sąd nie odbierze ci dziecka!nie daj się zastraszyć
      tylko jak najszybciej zrób badania!!!dobrze ci radzę zanim ten kretyn skieruje
      sprawę do sądu. ale nie martw się - on deprawuje dziecko całowaniem się z inną
      kobietą niż jej mama. robi jej wodę z mózgu.
    • gosik1980 Re: moj ex idiota... 04.08.05, 19:26
      i jeszcze jedno - trzymaj z daleka dziecko od niego!!!jeśli ma typ b to nawet
      poprzez pocałunek może zarazić małą. mój mąż jest na to chory, ma b i c. typ c
      to żółtaczka, którą nie zarażasz się poprzez pocałunek czy dotyk - tylko
      kontakt z krwią!!!zrób więc te badania a jak będziesz zdrowa to ogranicz jemu
      kontakt z dzieckiem pod pretekstem możliwości zarażenia jej. ona nie powinna
      jeść tymi samymi sztućcami co on i używać tych samych talerzy!!!to ważne.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka