considerable Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 09:56 za szybko enter wcislam)) no wlasnie skladam pozew o rozwod i jaka kwote alimentow wam blaca ojcowie waszych dzieci??? o ile go pozwac? dodam ze nasze zarobki to taka srednia krajowa, corka dodatkowo jest alergikiem i utrzymanie jej jednak sporo kosztuje. chetnie pogadam z kims na privie, albo na forum tez. to ile wam placa sznowni tatusiowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 12:48 350zł na dziesięcioletniego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:05 po 700 na 3 dzieci + czesne za szkołe dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:11 dodam tylko że wolałabym normalną rodzinę z ojcem i matką pod jednym dachem , jeść chleb z masłem ale razem , rozwód to porażka dla dzieci i dla mnie, jeżeli jest szansa ratuj rodzinę , u mnie sie nie dałao facet odszedł bo sie wypalił, do innej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
considerable Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 14:42 nie ma szansy. czyli jeden 700 (rozumiem za w sumie 2100) a drugi 350.. hmm, od czego to zalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:49 dlaczego ta ironia "szanowni tatusiowie" i Ty też jesteś super mamą, która jest pseudosamotna,a wszyscy dodatkowo krzywdzą. NAwet jeśli ojciec Twojego dziecka jest nieodpowiedni- oczywiście według Ciebie to nie powód drwić z innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 18:17 ciekawy wątek. nie powiem. a ja bym inaczej sformułował pytania. ile powinni płacić, może jaką część kosztów utrzymania? jakie wydatki powinni pokrywać, jakie nie muszą? czy w ogóle mogą do czegoś się nie dokładać? czy jest i/lub powinna być różnica między ojcem, który był mężem matki, a takim, który nie był? może kilka samodzielnych podzieli się swoimi doświadczeniami, uwagami. z góry dziękuję za takie typu kosmetyczki sobie nie odmawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
nilka13 Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 21:10 tataadriana napisał: > z góry dziękuję za takie typu kosmetyczki sobie nie odmawiam )) No wredna będę, ulubiona ty mamusiu forumowa: z ciężko zarobionych przez ojca mych dzieci pieniędzy zamierzam właśnie zapłacić za... kosmetykę mojej łechtaczki. (Boże, erinka, zapomniałam cię ostrzec, tu o cipce piszą!!! zakryj oczęta acz nie zapomnij dodać postu do ulubionych, żeby łatwiej było go później cytować na mą zgubę) ;-P N. Odpowiedz Link Zgłoś
screen Re: jaka kwota alimentow 06.11.05, 09:23 Mój ex ma zasądzone 250zł na 6-cio letniego syna przewlekle chorego (nie tylko alergia) Na dzień dzisiejszy zalega na kwotę 1500 zł. Lada dzień leci do U.S.A . Nie wiem co dalej. Zostawia mnie z wszystkimi długami(liczonymi w dziesiątkach tysięcy zł.) i mówi, że odezwie się za kilka miesięcy aby powiedzieć co bedzie dalej. Nie przysługują mi żadne dodatki rodzinne, bo po wliczeniu alimnentów, które do tej pory otrzymywałam sporadycznie, przekraczam próg dochodowy o 13 zł. No cóż, trezba sobie jakos poradzić i czekać co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: jaka kwota alimentow 07.11.05, 10:07 Nilka oplulam monitor )))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: jaka kwota alimentow 07.11.05, 10:08 Policz dokladnie jakie sa koszty utrzymania dziecka o ZADAJ co najmniej 70% tej kwoty. A wypowiedziami tatuskow wypowiadajacych sie na forum samodzielnej mamy sie nie przejmuj, to ich sposob na leczenie aliemntacyjnych frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: jaka kwota alimentow 09.11.05, 23:02 nie daj się ponieśc emocjom sfrustrowanych pasożytów nieodmawiających sobie kosmetyczki. trzeba spokojnie usiąść, pomyśleć i zapisywać. coś tam wyjdzie, najlepiej to obgadać wspólnie z osobą, która ma płacić te pieniądze. jeśli wtedy wyniknie problem, można spróbować w sądzie, ale to jest ostateczne rozwiązanie. nie wiem czy dotarłaś do przykładowego wyliczenia: kobiety.tvk.torun.pl/wyliczenie.html tyle, że tam np. wody naliczone jest za jakieś 50 m sześć./msc ))) ciekawe który pluton tyle zużywa? ) ogrzewanie chyba olejem napędowym, jakby nie było opałowego lub innych paliw grzewczych, nie wspominając, że w budynkach wielorodzinnych jest całkiem inny koszt ogrzewania. więc warto to spokojnie przemyśleć. )) Odpowiedz Link Zgłoś
agamagda Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 20:07 Ja znam takich co płacą 150 zł i jeszcze mają pretensje, że za dużo łożą na utrzymanie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 16:08 jestem jeszcze przed narodzinami malenstwa, ale moj byly wie ze chce 500 zl... i raczej watpie zeby wyklocil sie o duzo mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
julia.68 Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:01 Sędzia z sądu w niedużym miasteczku wniosek szanownego tatusia o obniżenie alimentów do 300 zł na 4-letnie dziecko podsumowała: tyle to płaci bezrobotny. Tatuś zarabia dużo, ale wydaje jeszcze więcej, bo ma na utrzymaniu nowe dziecko i next. Więc biedakowi nie starcza. 500 zł na niemowlaka od normalnie zarabiającego ojca to minimalna kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
agamagda Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:18 Jak bym Ci napisała, że mój Ex płacił 2500 to by coś zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:29 trafiłąś w sedno. Nie ma czegoś takiego jak kwotak maksymalna jak również minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś