Dodaj do ulubionych

jaka kwota alimentow

05.11.05, 09:54
Obserwuj wątek
    • considerable Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 09:56
      za szybko enter wcislamsmile)) no wlasnie skladam pozew o rozwod i jaka kwote
      alimentow wam blaca ojcowie waszych dzieci??? o ile go pozwac? dodam ze nasze
      zarobki to taka srednia krajowa, corka dodatkowo jest alergikiem i utrzymanie
      jej jednak sporo kosztuje. chetnie pogadam z kims na privie, albo na forum tez.
      to ile wam placa sznowni tatusiowie?
      • kammik Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 12:48
        350zł na dziesięcioletniego chłopca.
        • bsl Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:05
          po 700 na 3 dzieci + czesne za szkołe dziewczynek
          • bsl Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:11
            dodam tylko że wolałabym normalną rodzinę z ojcem i matką pod jednym dachem ,
            jeść chleb z masłem ale razem , rozwód to porażka dla dzieci i dla mnie, jeżeli
            jest szansa ratuj rodzinę , u mnie sie nie dałao facet odszedł bo sie wypalił,
            do innej kobiety
            • considerable Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 14:42
              nie ma szansy. czyli jeden 700 (rozumiem za w sumie 2100) a drugi 350.. hmm, od
              czego to zalezy?
      • pawel-szadko Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 13:49
        dlaczego ta ironia "szanowni tatusiowie" i Ty też jesteś super mamą, która jest
        pseudosamotna,a wszyscy dodatkowo krzywdzą. NAwet jeśli ojciec Twojego dziecka
        jest nieodpowiedni- oczywiście według Ciebie to nie powód drwić z innych.
      • tataadriana Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 18:17
        ciekawy wątek. nie powiem.
        a ja bym inaczej sformułował pytania. ile powinni płacić, może jaką część
        kosztów utrzymania? jakie wydatki powinni pokrywać, jakie nie muszą? czy w
        ogóle mogą do czegoś się nie dokładać? czy jest i/lub powinna być różnica
        między ojcem, który był mężem matki, a takim, który nie był?
        może kilka samodzielnych podzieli się swoimi doświadczeniami, uwagami.
        z góry dziękuję za takie typu kosmetyczki sobie nie odmawiam smile))
        • nilka13 Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 21:10
          tataadriana napisał:

> z góry dziękuję za takie typu kosmetyczki sobie nie odmawiam smile))

No wredna będę, ulubiona ty mamusiu forumowa: z ciężko zarobionych przez ojca
          mych dzieci pieniędzy zamierzam właśnie zapłacić za... kosmetykę mojej
          łechtaczki. (Boże, erinka, zapomniałam cię ostrzec, tu o cipce piszą!!! zakryj
          oczęta acz nie zapomnij dodać postu do ulubionych, żeby łatwiej było go później
          cytować na mą zgubę)
          ;-P
          N.
          • screen Re: jaka kwota alimentow 06.11.05, 09:23
            Mój ex ma zasądzone 250zł na 6-cio letniego syna przewlekle chorego (nie tylko
            alergia) Na dzień dzisiejszy zalega na kwotę 1500 zł. Lada dzień leci do U.S.A .
            Nie wiem co dalej. Zostawia mnie z wszystkimi długami(liczonymi w dziesiątkach
            tysięcy zł.) i mówi, że odezwie się za kilka miesięcy aby powiedzieć co bedzie
            dalej. Nie przysługują mi żadne dodatki rodzinne, bo po wliczeniu alimnentów,
            które do tej pory otrzymywałam sporadycznie, przekraczam próg dochodowy o 13 zł.
            No cóż, trezba sobie jakos poradzić i czekać co dalej.
          • pelagaa Re: jaka kwota alimentow 07.11.05, 10:07
            Nilka oplulam monitor smile))))))))))))))))))))))))
      • pelagaa Re: jaka kwota alimentow 07.11.05, 10:08
        Policz dokladnie jakie sa koszty utrzymania dziecka o ZADAJ co najmniej 70% tej
        kwoty. A wypowiedziami tatuskow wypowiadajacych sie na forum samodzielnej mamy
        sie nie przejmuj, to ich sposob na leczenie aliemntacyjnych frustracji.
      • tataadriana Re: jaka kwota alimentow 09.11.05, 23:02
        nie daj się ponieśc emocjom sfrustrowanych pasożytów nieodmawiających sobie
        kosmetyczki.
        trzeba spokojnie usiąść, pomyśleć i zapisywać. coś tam wyjdzie, najlepiej to
        obgadać wspólnie z osobą, która ma płacić te pieniądze. jeśli wtedy wyniknie
        problem, można spróbować w sądzie, ale to jest ostateczne rozwiązanie.
        nie wiem czy dotarłaś do przykładowego wyliczenia:
        kobiety.tvk.torun.pl/wyliczenie.html
        tyle, że tam np. wody naliczone jest za jakieś 50 m sześć./msc smile)))
        ciekawe który pluton tyle zużywa? smile)
        ogrzewanie chyba olejem napędowym, jakby nie było opałowego lub innych paliw
        grzewczych, nie wspominając, że w budynkach wielorodzinnych jest całkiem inny
        koszt ogrzewania.
        więc warto to spokojnie przemyśleć.
        smile))
    • agamagda Re: jaka kwota alimentow 05.11.05, 20:07
      Ja znam takich co płacą 150 zł i jeszcze mają pretensje, że za dużo łożą na
      utrzymanie dziecka.
      • considerable Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 14:43
        up
    • martina.15 Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 16:08
      jestem jeszcze przed narodzinami malenstwa, ale moj byly wie ze chce 500 zl... i
      raczej watpie zeby wyklocil sie o duzo mniej...
      • julia.68 Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:01
        Sędzia z sądu w niedużym miasteczku wniosek szanownego tatusia o obniżenie
        alimentów do 300 zł na 4-letnie dziecko podsumowała: tyle to płaci bezrobotny.
        Tatuś zarabia dużo, ale wydaje jeszcze więcej, bo ma na utrzymaniu nowe dziecko
        i next. Więc biedakowi nie starcza. 500 zł na niemowlaka od normalnie
        zarabiającego ojca to minimalna kwota.
        • pawel-szadko Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:05
          a maksymalna?
          • agamagda Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:18
            Jak bym Ci napisała, że mój Ex płacił 2500 to by coś zmieniło?
            • pawel-szadko Re: jaka kwota alimentow 08.11.05, 17:29
              trafiłąś w sedno. Nie ma czegoś takiego jak kwotak maksymalna jak również
              minimalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka