helga1970 18.01.07, 20:35 Okazalo sie ze eks nie placil a pracowal. Do tej chwili, jak sie okazało. Co komornik moze w tej sytuacji zrobic? moze zablokowac na moja rzecz zwrot podatku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelika1000 podatek ze skarbowego. 19.01.07, 10:47 oświeciło mnie!!!! jesli alimanciarz pracuje a nie płaci-z jakichs przyczyn MA ZWROT PODATKU NAJCZESĆIEJ (np ma niepracujaca zone, albo pracowal czesc roku-z tym zawsze wiąze sie zwrot czesci ulgi). czy w miare zaradny komornik jest w stanie zablokowac wyplate tego zwrotu i przekazanie na poczet alimentów???? pilne-wszak okres PITowy sie zaczął. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: podatek ze skarbowego. 19.01.07, 12:11 Ogolnie komornik jest w stanie sciagnac od alimenciarza pieniadze, ma swoje sposoby, perswazja, zabranie przedmiotow wartosciowych itd, moze sciagac prosto z pensji itd. Nalezy sie tylko do takiego komornika zgłosic o ile sie ma wyrok sadowe o alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika1000 Re: podatek ze skarbowego. 19.01.07, 12:21 fakty??? petent pracuje-egzekucja komornicza od zawsze. comiesięczny raport zus o wpywajacuch skladkach, zobowiązanie pracodawcy do potracania na poczet alimentów. przez rok-NIC. Pracodawca stwierdza-ze go nie zatrudnia, petent po roku stwierdził ,ze caly rok miał potracane z pensji. zajac nie mozna -wszystko na tesciowa emerytke.zona nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika1000 Re: tatus u komornika 19.01.07, 13:21 a dlaczego nie???jakas wykładnia?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: tatus u komornika 19.01.07, 13:32 eks oznacza, że to nie jest córka wymienionego bohatera wątku. Forum nie jest o "skrzywdzonych kobietach po rozwodzie". Tak więc na jej rzecz nie może. Chyba, że z alimentów na dziecko, poza dzieckiem nieźle sobie żyją osoby trzecie, wtedy to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika1000 Re: tatus u komornika 19.01.07, 14:54 nikt celowo nie napisze-czy córka moze wystapic o zwrot podatku nalezny "sk...wi tatusiowy" bo córka lat 0-18-/wybrac odpowiednie/ nie moze o to wystapic. w alimentach nie zawsze chodzi o skrzywdzone/rozwiedzione/kobiety/brak kontaktu/utrudnianie/ alimenty/...ale o unikanie odpowiedzialnosc przed zaspokojeniem podstawowej potrzeby typu obiad u córki/syna...bo sniadanie i kolacje da mu mama...... polemika z panem Pawłem Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: tatus u komornika 19.01.07, 16:56 W tej chwili , po wejsciu w zycie ustawy o postepowaniu wobec dluznika alimentacyjnego moze bardzo wiele, moze zablokowac konta bankowe, renty, emerytury, nagrody pieniezne itd, aby tylko wydobyc zalegle alimenty. Poczytaj Ustawe, tam jest duzo na ten temat i napisz do komornika wniosek o sciaganie alimentow ze wszystkich mozliwych zrodel. Nie musisz wymieniac wszystkich, tylko te , ktore znasz, reszte musi ustalic sam komornik, to jego obowiazek nalozone przez te Ustawe. Znajdz na tym forum moj watek "Zlozylam wniosek o zatrzymanie prawa jazdy dluznika alimentacyjnego", tam sa linki do roznych dokumentow, a takze specjalna lista obowiazkow komornikow, MOPS, policji i innych, ktorzy musze po wejsciu Ustwy w zycie pomoc matce i dziecku. /Ja dzieki takiej pomocy i tej Ustawie odzyskalam do dzis przez ostatni rok ok. 40 tys. zaleglych od lat alimentow/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: tatus u komornika 19.01.07, 17:06 Helgo!! Podciagnelam stary watek, jest tuz obok tego, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
helga1970 Re: tatus u komornika 19.01.07, 19:28 bardzo dziekuje teraz czekan na pismo od komornika, co ustalił prowadze ta sprawe od kilku lat wpierw komornik stwierdzil, ze maz nic nie ma( ?) a potem prokuratura umorzyła bo eks byl zarejestrowany u bezrobotnych potem prokuratura nie mogla zwrocic mi odpisu wyroku i czekalam z tym na zlozenie u komornika. a teraz jak prokuratura znalazla dokument okazalo sie ze eks pracowal ostatni rok i znow jest bezrobotny. Uff Odpowiedz Link Zgłoś
aisza33 Re: tatus u komornika 20.01.07, 09:29 komrnik zajmie zwrot podatku .Komornik zajmie nawet czesc renty i emerytury [zalezy ile mu sie nazbiera do tego czasu].Zastanawia mnie tylko dlaczego prokurator umorzyl?Zarejestrowal sie? czy wtedy kiedy to prokurator sie tym juz zajal? Mpj byly zarejestrowal sie na dzien przed przesluchaniem[[ wiedzial jak przeciw wstawic sie]zaplacil nawet 20zl i 90 gr!!!bo na tyle go stac [[tak swierdzil]] a i tak sprawa poszla do sadu i oczekuje rosprawy... na twoim miejscu pisalabym jeszcze raz do prokuratury i kazala co miesiac temu tatusiowi zaswiadczenie z u.p przynosic.To ze on sie zarejestrowal nie znaczy ze poszukuje pracy, wystarczy jak na nastepne spotkanie w u.p nie przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
aisza33 Re: tatus u komornika 20.01.07, 09:30 i dodam ze zwrot podatku zatrzyma komornik caly Odpowiedz Link Zgłoś