Dodaj do ulubionych

co mogę zrobić?

06.02.07, 08:49
Samodzielne moje pytanie dotyczy sprawy alimentów, moj były po trzech
misiącach od orzeczenia wyroku wpłacił mi 10 zł na dziecko....
Co ja mogę teraz zrobić?
Obserwuj wątek
    • megan26 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 09:08
      iśc do komornika jeżeli twój ex pracuje legalnie to komornik napewno ściagnie z
      niego alimenty. Musisz zanieśc wyrok w sprawie alimentów i napisać pismo do
      komornika o egzekucje alimentów. Powodzenia i pozdrawiam
      • iwoonach2 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 12:42
        u komornika dostaniesz wniosek do wypelnienia- musisz znac nip swoj i ojca
        dziecka, pesel, adres, date urodzenia. najlepiej gdybys znala jeszcze adres
        zakladu pracy bylego meza. musisz miec ze soba oryginalne wyroki sadu w sprawie
        rozwodu i alimentow
        • lilis1 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 15:30
          A to że wpłacił mi te grosze nie blokuje mi czegoś ??? I nie mam zadnych danych
          o jego nipie, peselu itp.... sad
          • megan26 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 15:45
            ja składając wniosek do komornika nie musiałam podawać ani nipu ani pesla
            mojego byłego męża z pewnościa jest to niekonieczne choć podejzewam że jeśli
            nie znasz miejsca pracy exa to może komornikowi ułatwić odnalezienie zakładu w
            którym pracuje ale z pewnościa nie jest to konieczne zaniosłam tylko wyrok
            orginał. Napewno to że zapłacił 10 zł niczego nie zablokuje tylko podaj tę
            kwote którą zapłacił tj. w twoim przypadku właśnie to 10 zł. Jak oczywiście
            wiesz gdzie pracuje to podaj adres zakładu pracy bo komornik wyśle tam
            odpowiednie pismo o zablokowaniu częsci wynagrodzenia jeżeli poiera rente z ZUS
            to też napisz to wtedy częśc renty tez zostanie zajęta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka