lilis1 06.02.07, 08:49 Samodzielne moje pytanie dotyczy sprawy alimentów, moj były po trzech misiącach od orzeczenia wyroku wpłacił mi 10 zł na dziecko.... Co ja mogę teraz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megan26 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 09:08 iśc do komornika jeżeli twój ex pracuje legalnie to komornik napewno ściagnie z niego alimenty. Musisz zanieśc wyrok w sprawie alimentów i napisać pismo do komornika o egzekucje alimentów. Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonach2 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 12:42 u komornika dostaniesz wniosek do wypelnienia- musisz znac nip swoj i ojca dziecka, pesel, adres, date urodzenia. najlepiej gdybys znala jeszcze adres zakladu pracy bylego meza. musisz miec ze soba oryginalne wyroki sadu w sprawie rozwodu i alimentow Odpowiedz Link Zgłoś
lilis1 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 15:30 A to że wpłacił mi te grosze nie blokuje mi czegoś ??? I nie mam zadnych danych o jego nipie, peselu itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
megan26 Re: co mogę zrobić? 06.02.07, 15:45 ja składając wniosek do komornika nie musiałam podawać ani nipu ani pesla mojego byłego męża z pewnościa jest to niekonieczne choć podejzewam że jeśli nie znasz miejsca pracy exa to może komornikowi ułatwić odnalezienie zakładu w którym pracuje ale z pewnościa nie jest to konieczne zaniosłam tylko wyrok orginał. Napewno to że zapłacił 10 zł niczego nie zablokuje tylko podaj tę kwote którą zapłacił tj. w twoim przypadku właśnie to 10 zł. Jak oczywiście wiesz gdzie pracuje to podaj adres zakładu pracy bo komornik wyśle tam odpowiednie pismo o zablokowaniu częsci wynagrodzenia jeżeli poiera rente z ZUS to też napisz to wtedy częśc renty tez zostanie zajęta. Odpowiedz Link Zgłoś