malabju 27.05.07, 21:25 zadam troche inne pytanie zwiazane z alimentami, wlasnie zlozylam wniosek do sadu o przyznanie alimento i jestem ciekawa ile z was ma przyznane alimenty na dziecko/dzieci w takiej wysokosci o jaka sie ubiegalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiona_76 Re: alimenty - inaczej 28.05.07, 14:02 Ja dostalam dokladnie tyle ile chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: alimenty - inaczej 29.05.07, 08:31 fiona_76 napisała: > Ja dostalam dokladnie tyle ile chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: alimenty - inaczej 29.05.07, 08:31 fiona_76 napisała: > Ja dostalam dokladnie tyle ile chcialam. a jesli mozna, duza to byla kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 28.05.07, 14:08 malabju napisała: > zadam troche inne pytanie zwiazane z alimentami, > wlasnie zlozylam wniosek do sadu o przyznanie alimento i jestem ciekawa ... Moja dama ode mnie żądała więcej niż miałem dochodów, tyle potrzebowała na ratowanie upadającego wydawnictwa swoje nowego narzeczonego, ja uważam że alimenty powinny być na potrzeby dzieci, a nie na zachcianki matki... Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: alimenty - inaczej 28.05.07, 14:56 zeby uratowac upadajace wydawnictwo to musi byc nie mala kwaota, albo nie wielkie wydawnictwo. ja mowie o alimentach a nie kasie na zachcianki kochankow co dopotrzeb dzieci to tez uwazam ze kat patrzenia zalezy od punktu widzenia, niektorzy uwazaja ze 300 zl to jest dosc jak na utrzymanie dziecka a niektorzy ze 2000 to i malo, jakby na to nie spojrzec i jedni i drudzy maja racje, wszystko zalezy od poziomu na jakim dziecko zylo do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 28.05.07, 15:20 malabju napisała: > ... jedni i drudzy maja racje, > wszystko zalezy od poziomu na jakim dziecko zyło do tej pory W moim przypadku nie chciałbym by było jak tamtej tej pory, a chciałbym by żyły na wyższym należnym poziomie, a tak poza nawiasem to o wyższe kwoty chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 28.05.07, 15:48 UPS Ja uważam, że alimenty powinny być na potrzeby dzieci, a nie na zachcianki matki czy ojca Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: alimenty - inaczej 29.05.07, 08:30 sauber1- wypowiedzi nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 29.05.07, 13:31 mama_ameleczki napisała: > sauber1- wypowiedzi nie na temat Może i nie na temat jeszcze, ale też od czegoś zacząć trzeba. Ubieganie się, a otrzymanie - to akurat skrupulatnie analizuje sąd, a w nieomylność chyba nikt nie śmiałby wątpić i tak płacący są na przegranej... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 29.05.07, 17:51 agus-ka napisała: > ... ja mam odmienne zdanie Jak to? No to bardzo proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: alimenty - inaczej 30.05.07, 09:01 sauber1 napisał: > Ubieganie się, a otrzymanie - to akurat skrupulatnie analizuje sąd, a w > nieomylność chyba nikt nie śmiałby wątpić haha i tak płacący są na przegranej... haha Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: alimenty - inaczej 30.05.07, 09:41 mama_ameleczki napisała: > sauber1 napisał: > > > > > Ubieganie się, a otrzymanie - to akurat skrupulatnie analizuje sąd, a w > > nieomylność chyba nikt nie śmiałby wątpić > haha > > i tak płacący są na przegranej... > > haha Ale ja ich się nie lituję, ani nie żałuje, powinni płacić o wiele więcej, często znużeni rodziną, uciekają od obowiązków i bujają. Wyroki sądu to prawie jak boskie nie podlegają dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś