hagond 28.05.07, 12:39 dyskusja tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=63149777 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyrgosia Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 12:44 Bardzo proszę aby tematu dotyczył jeden wątek, przyszpilę go aby każdy mógł się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
hagond Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 12:51 Droga dyrgosiu, miło, że przyszpiliłaś. Dla niepoinformowanych: przedwczoraj w nocy (?) zniknął wątek na ten temat. Wczoraj rano powstał nowy - zniknął. Po południu kolejny - zniknął dzisiaj. Dlatego rozpoczęłam ten. Gdyby moderatorce udało się sprawić, żeby wątki nie znikały (ktoś je kasuje?!), z pewnością nie zakładałybyśmy nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 13:18 DObre sobie, teraz to jesteś miła i przyszpilas i prosisz zeby byl jeden watek w tym temacie??? Jak to kolejne watki powstaja bo poprzednie usunelas a tego nie usuwasz?? No wiecie co to juz krytyka adimna na tym forum nadaje sie do usuniecia??? Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 13:20 głosujcie na forum "O moderacji" za zmianą admina Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 19:38 Administratorzy społeczni nie są wybierani w drodze głosowania, ani pospolitego ruszenia. Wielokrotne zakładanie wątku na ten temat ma cechy spamu. Zmiana moderatora z powodu odpiecia wątku jest trochę strzałem z armaty do wróbla. Czy oprócz problemów z przypinaniem i odpinaniem sa jakies powody, zeby zmieniać moderatorkę? Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 20:17 siwa napisała: > Wielokrotne zakładanie wątku na ten temat ma cechy spamu. Wątek został zakładany wieokrotnie, ponieważ za kazdym razem był kasowany. Nie było kilku watków na ten temat jednocześnie. Jeśli temat wątku kwalifikował go do usunięcia przydałaby się chociaż jakaś informacja na ten temat, tymbardziej, że częśc użytkowników chciało podyskutowac tu na ten temat i dobrze byłoby aby wiedzieli, że nie mogą i dlaczego, uniknięto by "spamowania". > Zmiana moderatora z powodu odpiecia wątku jest trochę strzałem z armaty do wrób > la. > Czy oprócz problemów z przypinaniem i odpinaniem sa jakies powody, zeby zmienia > ć > moderatorkę? Brak zaangażowania w sprawy forum, brak informacji o przyczynach usuwania wątków (choć moze autorzy watków dostali info na priv?), jeśli były usuwane przez moderatora, a temat był dość popularny. Słaba komunikatywność, konieczność "wyciągania" informacji od moderatora, zerowa inicjatywa własna (ale ok, może rządam zbyt wiele). Nie reagowanie na prośby o przyszpilenie WAŻNEGO wątku, ociąganie się z wyjaśnieniem dlaczego to dośc poważna sprawa, bo świadczy o stusunku moderatora do użytkowników forum. Pisze to pro forma, bo przypuszczam, że moderator nie musi robić żadnej z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaice Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 20:13 Ja uwazam ,ze moderator powinien troche chociaz uczestniczyc w forum ?Nie tak..? Widze jak to jest np na emamie Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 21:33 mam wrażenie, że dyrgosia po prostu chce pokazać, kto tu jest alfa - liderem. Skoro można przyszpilic ten wątek dlaczego nie mozna przyszpilić tych instruktazowych? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 22:16 Nie wiesz??? Watek spotkaniowy ma autorke. Jest nia sama Dyrgosia, przez co sama udowadnia: widzicie, jestem potrzebna, angazuje sie. Inne watki chocby nei wiem jak bardzo byly przydatne sa likwidowane. Stanowia zamach na osobe Dyrgosi, podwazajac jej sens istnienia Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 22:20 Przyszpilanie nie służy do porzadkowania forum. Watków ważnych może byc kilka, szpilek mało. Jeśli macie potrzebę zebrania FAQ forum załóżcie wątek pt. Ważne informacje i tam zbierajcie TYLKO linki do przydatnych wątków. Co do aktywnego uczestnictwa to nie jest to warunek konieczny. Często forum opiekują się aktywni forumowicze, ale nie zawsze tak jest. Pytania i odpowiedzi nt. kasowania wątków powinny być przesyłane mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Przyszpilanie watkow: 28.05.07, 22:56 Ze strony forum.gazeta.pl/forum/0,62499,3015625.html "Narzędzie wykorzystujemy do promowania ciekawych dyskusji" Wiec chyba nie do konca wazne. Nieprawdaz???? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Przyszpilanie watkow: 28.05.07, 22:59 Tak, powinny to być ciekawe dyskusje, które nie wiszą przypiete dłużej niż kilka dni. Wydawało mi się, że przeszkadza Wam, że moderatorka nie przypinała ważnych informacji, a nie pasjonujących dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 23:11 Wlasnie dzieki za info. skoro nie szpilki do linki co za problem tez by nas urzadziło ale tutaj nie jest to stosowane. Gina cale watki i nikt nie jest informowany nawet autor pozniej zakladamy watki dlaczego admin usunal watek itd. Nie ma praktyki informowania dlaczego, moze popelniamy blad ale niech nam pani admin wyjasnia co i jak dlaczego a nie zero dyskusji. Tym bardziej ze jak stwierdzila a niech tam macie przyszpilę...zero inicjatywy a moze by zlinkowala wazne informacje. Po prostu arogancja do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: z uporem maniaka - problem moderacji 28.05.07, 23:15 Pytania o skasowane wątki powinny być zadawane mailem moderatorce, a ew. skargi na niesłuszne kasowanie mailem do nas na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: z uporem maniaka - problem moderacji 29.05.07, 14:37 Mi z calej tej dyskusji wynika, ze moderator nie jest dla forum i uzytkownikow go tworzacych, tylko forum jest dla moderatora. Uzytkownicy nie maja nic do powiedzenia w kwestii jego wyboru itd. No jesli tak, to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_kontrolowany Re: z uporem maniaka - problem moderacji 04.06.07, 07:20 Wasza Moderatorka, tak bardzo obawia się konkurencji ( nie słusznie zresztą, bo nie mam zamiaru konkurować z nikim), że usunęła moje zaproszenie na forum, które Wam tu zostawiłem. Żenujące... Pozdrawiam Chaos_k Odpowiedz Link Zgłoś
kini_m Re: z uporem maniaka - problem moderacji 07.06.07, 12:27 Wszyscy przeciw Dyrgosi??? ...jak to sugerowała Mrs_Ka: "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi". Więc jestem ZA Dyrgosią. Już nie tylko dlatego że przy wycinaniu i niewycinaniu utrzymuje kanon bezstronności. Ale także że tak wielu tutaj nie widzi belki w swoim oku i chcielibyście niczym nieskrępowanego ujadania na forum oraz każdy cięgnięcia forum (nie przez Was założonego) każdy w swoją stronę. Trzymaj twardo nożyczki Dyrgosiu. _________________ Bądź jak zegar słoneczny. Odmierzaj tylko pogodne godziny... Podziwiam pozytywnych anetinę, ewik35, mamice, mag00sia Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: z uporem maniaka - problem moderacji 08.06.07, 23:29 Trzymaj twardo nozyczki - i patrz i moze wlac zgoogle i zastanow sie do czego one sluza Boc przeciez tak przydatny sprzet jak nozyczki moderatora musza do czegos sluzyc, nieprawdaz????? Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: z uporem maniaka - problem moderacji 15.06.07, 11:51 Hej hej dziewczyny wypowiadajcie się tu i na forum o moderacji, podtuczmy wątek bo inaczej stan zastany się utrwali i zestali. Odpowiedz Link Zgłoś