magda7505 31.08.08, 19:50 Czy potrzebny jest paszport lub dowód dla dziecka, jeśli będę chciała pojechać na kilka dni do Szwecji(strefa schengen). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Czy potrzebny paszport ???????? 31.08.08, 19:51 Tak. Moje dziecko bylo 2 razy, za kazdym razem paszport wymagany. Odpowiedz Link Zgłoś
magda7505 Re: Czy potrzebny paszport ???????? 31.08.08, 19:58 Dzięki Madziulec! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 07:22 hm moze dlatego ze lecisz samolotem. moja córka była Na Słowacji i pies z kulwaą noga sie nie zainteresowal cvzy ktoklwiek ma jaki kolwiek dokument. Ale dla własnego spokoju lepiec go mieć:0 Odpowiedz Link Zgłoś
magda7505 Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 09:06 Chcieliśmy jechać samochodem czyli też promem z Gdyni.Ktoś mi powiedział,że nie sprawdzają dokumentów na takich przejściach! Odpowiedz Link Zgłoś
elka.net Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 09:29 Magda musisz miec dokument ktory stwierdzi tozsamosc Twojego dziecka. Mozesz liczyc na szczescie,ze Cie nie sprawdza na granicy gdy bedziecie wjezdzac do obcego kraju. A co bedzie w drodze powrotnej czy tez juz na terenie tegoz kraju...sprawdza a Wy nie macie zadnych "papierow"na dziecko i jak udowodnisz,ze Twoje,ze nie porwane itp?! To jest wielkie ryzyko ktore nie daj Boze moze miec powazne konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 15:17 Koniecznie wyrobcie paszport, zeby uniknac klopotow. Dokumenty stwierdzajace tozsamosc sa wymagane, oczywiscie raz sprawdza raz nie, ale lepiej nei narazac sie na niepotrzebny stres. Odpowiedz Link Zgłoś
magda7505 Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 19:48 Dzięki wszystkim za podpowiedzi.Macie wszystkie racje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Czy potrzebny paszport ???????? 02.09.08, 20:09 Raz moje dziecko plymnelo promem na trasie Gdynia - Karlskrona raz lecialo na trasie Warszawa-Malomoe, w obu przypadkach paszport sprawdzano. Odpowiedz Link Zgłoś