Dodaj do ulubionych

Kiedy odniżenie łóżeczka?

26.11.09, 12:16
Moja mała za kilka dni skończy 7 mcy. Jeszcze sama nie siada, ale juz pełza, raczkuje po podłodze, od kilku dni bardzo sprawnie. Wczoraj zaczęła przekładać nogi w łóżeczku nad (nie przez) szczebelkami, no i obniżyliśmy poziom materaca na średni. Sporo juz wazy a w nocy je 3-4 razy. Wyjmowanie i odkładanie jej do łóżeczka to nie bułka z masłem, zwłaszcza jak sie ma obustronny zespół cieśni nadgarstka...
Jak to było u Was drodzy rodzice, kiedy obniżaliście łóżeczko jak dzieć zaczął siedzieć, czy wcześniej?
Obserwuj wątek
    • bweiher Re: Kiedy odniżenie łóżeczka? 26.11.09, 12:55
      Wcześniej.Nasze bliźniaki miały niespełna pół roku jak zaczęły sie
      podciągać na szczebelkach.Baliśmy sie że któregoś razu po prostu
      fikną przez barierkę.A siedzieć zaczęły dużo później.
      Wierzę ci że jest ciężko,ja jestem w 100% sprawna i nic mnie nie
      boli a jednak wyjmowanie raz jednego dziecka raz drugiego(budzili
      się w nocy do prawie 8 miesiąca)to faktycznie nie jest chlebek z
      miodkiem big_grin
      • kaska099 Re: Kiedy odniżenie łóżeczka? 26.11.09, 13:01
        moja za tydzien konczy 6 mies.i tez powoli zastanawiam sie czy nie opuscic nizej
        materac bo czasem jzu lapie sie za szczebelki jakby sie chciala
        podciagnac.pierwsza corka jak skonczyla dokladnei 6 miesiac podciagnela sie w
        lozeczku i ....stanelasmileczyli musze zrobic to na dniachsmilesmilepozdrawiam
    • kartoffeln_salat Re: Kiedy odniżenie łóżeczka? 26.11.09, 13:14
      My obniżyliśmy na poziom średni i kupiliśmy spiworek do spania jak
      młody zaczął wspinać się na szczebelki i przekładać nogi przez
      balustradę. Miał mniej wiecej 6 miesięcy. Też jeszcze nie siedział
      sam ani nie umiał sam usiąść, ale ma silne rączki i potrafił się
      podciągać o szczebelki.
    • agulle Re: Kiedy odniżenie łóżeczka? 26.11.09, 13:17
      w podobnym wieku obniżyliśmy łóżeczka na średni poziom. Dwa tyg temu (8m-cy) jednemu synkowi obniżyliśmy na sam dół, bo zaczął się podciągać przy szczebelkach. Drugi nie siada jeszcze i nie podciąga się, więc ma na średnim, ale raczkuje sobie w łóżeczku.
      Wcześniej oduczyłam ich jedzenia w nocy, bo właśnie bałam się tego nachylania nad obniżonym łóżeczkiem (kręgosłup naprawdę mi się dawał we znaki i bez tego).
      Zresztą jak dzieć jest już sprawniejszy, łatwiej go położyć w łóżeczku, czy stamtąd wyciągnąć.
      • becitka87 agulle 26.11.09, 13:43
        a w ile miało dziecko i w jaki sposób oduczyłaś go jeść w nocy?

https://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikapc6xd9s.png
        • agulle Re: agulle 27.11.09, 21:19
          Witam
          zaczęłam dosyć późno bo po 6 miesiącu, no i trochę to trwało. Przytoczę Ci moje posty, bo już kilka razy wypowiadałam się na ten temat tu na forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,632,98780849,98810548,A_ile_je_w_nocy_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,574,94090281,101880014,Re_jedzenie_w_nocy_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,572,103594596,103613690,Re_Przesuniecie_przerwy_w_karmieniach.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka