camel_3d 21.04.10, 19:47 bylem ostatnio w PL... nie woze juz zapasow mleka dla malego, wiec kupilem w sklepie bebiko 2... boze...zrobilem wedlug przepisu..7 lyzek na 220 ml wody... jakie to bylo obrzydliwie slodkie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdakingaklara Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 19:53 to dodaj soli jak Ci za słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
kiszenie_i_korniszenie Re: kupilem bebiko... 29.04.10, 19:46 Jaką sól można dodać - jodowaną, morską...? Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: kupilem bebiko... 29.04.10, 21:43 taka jaka lubisz skoro ma byc dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 20:14 No bo bebiko to chyba najsłodsze mm. Źle trafiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 20:59 My używamy mm do kaszek bezmlecznych i cały czas bebilon, jak dla mnie smakuje ok. Zmieniłam ostatnio mleko na Hipp i jest dużo mniej słodkie i takie jakby 'otrębowe' w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gumi02 Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 22:53 a ja wczoraj w bebiku znalazłam kawałeczek (około 1 cm) jasnoczerwonego,cieniutkiego sznureczka Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kupilem bebiko... 23.04.10, 10:53 semi-dolce napisała: > No bo bebiko to chyba najsłodsze mm. Źle trafiłeś najpewniej tak. kupilem z sentymentu jako dzieci uwielbialismy lyzkami bebiko wyjadac.. ale maly nie bardzo chcial je pic..wypijal jakies 100 ml..i koniec. i tak sobie chcialem reszte wypic..az mnie zemdlilo... Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 21:00 No wiesz, dziecku wypijasz?! A fe, wyrodny ojciec Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 22:29 Bo może nie należało wsypać 7 łyżek, tylko 7 miarek, załączonych do opakowania Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 10:54 bubcia75 napisała: > Bo może nie należało wsypać 7 łyżek, tylko 7 miarek, załączonych do > opakowania Zapewne tak.Trzeba tyłko poszukac miarki w proszku Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 11:14 Miarka w Bebiku nie jest w proszku, tylko w pudełku Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kupilem bebiko... 23.04.10, 10:54 no miarek wsypalem 7...miarek..a nie lyzek obiadowych > Bo może nie należało wsypać 7 łyżek, tylko 7 miarek, załączonych do > opakowania Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: kupilem bebiko... 21.04.10, 22:52 bebika jest najsłodsze i najgorsze moim zdaniem cena cie skusiła? kup dziecku beblion czy cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 19:02 Nie zgodzę się z Tobą. Tak naprawde bebiko od bebilonu różni się tym że ma gorsze opakowanie dzięki temu niższą cenę. Popatrz na skład Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara bebiko a bebilon 22.04.10, 19:13 Bebilon jest dodatkowo wzbogacony w nukleotydy. Tylko tym sie rozni. Ma ładniejsze opakowanie co podnosi jego prestiz i powoduje ze ludzie nie czytajact etykiety daja sie nabrac chwyt marketingowy jaki skuteczny jak widac heheh Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: bebiko a bebilon 22.04.10, 19:53 Dokładnie. Pozatym zanim zaczęłam podaać moim dzieciom bebiko najpierw podawałam bebilon którego za cholere nie chcialy jeść. Po nan miały zatwardzenie i pozostało mi tylko bebiko. Dopiero później pojawił się hipp. Moim zdaniem najgorsza jest humana bo jest tucząca (chyba, że dla dzieci z niedowag) Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: bebiko a bebilon 22.04.10, 19:57 ja podaje tylko bebiko od razu mojej niuni podpasowalo wiec nie probalam innego bo nie bylo po co Polecil mi go pediatra mowiac wlasnie o tym ze wiekszosc kupuje bebilon bo ma ładne opakowanie itp a sa to takie same mleka Nawet ekspert na forum KB pisze o tym Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: bebiko a bebilon 22.04.10, 20:55 Dokładnie. Ja wychowalam na bebiku córkę (dziś dziewczyna 16 lat a bebiko wtedy się gotowało), syna (dziś chłopak 10 lat karmiony piersia 1,5 roku ze względu na alergię po zakończeniu "cyckowania" dostawał bebiko sojowe) i najmłodsze (dziś 7 mies i od drugiego m.ż. na bebiku). Wszystkie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 12:12 a nan-ulepek próbowałeś? mój nie lubi zbyt słodkich, lubi mleko hipp tylko i jedynie i faktycznie nie jest takie słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kupilem bebiko... 23.04.10, 10:56 nie..to byla jednorazowa akcja..normalnie kupuje tutaj (DE) Milasan. i jak do tej pory wszytsko jest ok. tez takie dawne socjalistyczne jak bebiko..ale nie jest tak slodkie i maly wypije te swoje 220 ml > a nan-ulepek próbowałeś? mój nie lubi zbyt słodkich, lubi mleko > hipp tylko i jedynie i faktycznie nie jest takie słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: kupilem bebiko... 29.04.10, 21:04 Za to trąci rybą... Kupiłam jedno opakowanie i było ewidentnie rybne- a w składzie, oczywiście, olej rybi Ale dzieciom to chyba nie przeszkadza, za to łyżeczką zjadać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkil17 Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 18:51 haloo camel mój syn tez pił bebiko wszystko było ok a, że słodkie.. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 20:59 Hmmm... mniam, aleś mi smaku narobił - uwielbiam Bebiko, wyjadałam córce na sucho. Pyszne, najbardziej lubię bananowe Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: kupilem bebiko... 22.04.10, 23:46 moja bananowego pic nie chce, za to zwykle owszem. Próbowałam chyba wszystkie mleka, procz hipp. Bebilon prawie identyczny. Nan, nan active, humana, nestle ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Camello 23.04.10, 10:57 To Twoje niemieckie dziecko jeszcze modyfikowane pije? Odpowiedz Link Zgłoś