majadeblij 14.06.10, 09:34 hey, czy ma ktoras takie??? jak na razie tylko same pozytywne reakcje znalazlam na necie, jakies minusy??? musze kupic przez internet, bez przymierzania niestety. z gory dziekuje i pozdrawiam, maja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja_2006 Re: manduca nosidlo 14.06.10, 22:54 Ja mam i raczej nie znajduję minusów. Fakt, że używamy sporadycznie, ale jest ok. Łatwo dostosować do noszącego, bo czasem ja noszę, czasem mąż. Dziecku chyba wygodnie (nie marudzi). Na dłuższe dystanse plecy bolą, ale to chyba nic dziwnego, jak dziecko waży 11 kg. Zresztą od 12 kg w instrukcji zalecają nosić na plecach (samemu pewnie ciężko założyć, jeszcze nie próbowałam). Więc polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: manduca nosidlo 15.06.10, 00:19 mam używane codziennie od 3 do 16 miesiąca życia synka używane nadal do tej pory, np. na urlopie (nie zabieramy na wyjazdy wózka) będzie używane jeszcze długo, choć pewnie coraz rzadziej (góry, długie wędrówki) jak dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: manduca nosidlo 15.06.10, 08:43 a ile ma Twoje dziecko? manduca dla mnie jest super i mój facet w niej chętniej nosi niż w chuście jeśli dziecko jest roczne to możesz kupić Tuli, a jak mniejsze, to manduca spoko, ma rozsuwany panel, więc może być dla mniejszego i większego. spotkałam się z głosem, że dziewczyna mówiła, że boli ją po długim noszeniu przy pasie, ale ja tak niegdy nie miałam i tylko ten jeden głos taki był. może coś źle zakładała? nie wiem, szkoda, że nie możesz sobie przymierzyć, ale wiesz co, jest taka stronka, gdzie można wypożyczyć chusty i nosidła, może wypożycz sobie za 25zł na tydzień manducę i zobaczysz czy gra i buczy. mi jest wygodnie w niej, ja jestem ze szczupłych więc dociągam na maksa paski wszystkie i biodrowy i jest ok, mój facet większy i na maksa rozciąga paski a to się szybko robi. ja sama zakładam synka na plecy, to nic trudnego, tylko trzeba sie odważyć, potem już jak z płatka o znalazłam tę wypożyczalnię: www.wypozyczalniachust.pl/2010/03/nosida-ergonomiczne.html Odpowiedz Link Zgłoś
wio_lix Re: manduca nosidlo 15.06.10, 08:57 Nosidło jest bez zarzutu, u nas wyparło powoli chustę. Ja jednak teraz trochę żałuję, że wydałam na nie ponad 100 euro- ostatnio pożyczyłam od koleżanki do spróbowania ergonomiczne nosidło infant za jakieś 60zł i szczerze mówiąc nie widzę różnicy... Mimo, że zwykle nie popieram plagiatów to w tym wypadku bym się zastanowiła, bo przy dziecku i tak jest sporo wydatków a też nigdy nie wiadomo, czy dana rzecz się sprawdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: manduca nosidlo 15.06.10, 12:00 dziekuje, moja mala ma 10mc i wazy 9kg. do 4 miesiaca nosialam ja bardzo duzo w chuscie, ale potem zrobila sia za ciezka (mialam elastyka. zaryzykuje i kupie! nie mieszkam w polsce, wiec wyporzyczenie nie wchodzi w rachube, a szkoda. poszukam u siebie, moze tez jakas wyporzyczalnie znajde. dziekuje, maja Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: manduca nosidlo 15.06.10, 23:36 Manduce mamy od miesiąca. tez wyparla u nas chuste, bo zaklada sie ją duzo szybciej i wygodniej. mamy 7 miesięczniaka, ktory wazy 10 kg, na razie nosimy go z przodu ale przymierzam sie do plecow. jestem bardzo, bardzo zadowolona. Chcialam kupic uzywaną, nawet dalam kilka ogloszen, ale w koncu wydalam te 100 euro i nie zaluje, bo pani doradzila, pokazala rozne techniki zakladania, praktyczne wkladanie na plecy itp. to byl chyba najlepszy zakup tego roku. nie znajduje zadnych minusow tego nosidla, ale przyznam, ze innych nie wyprobowalam. warto kupic albo uszyc otulacze na szelki, zeby dziecko nie gryzlo tych paskow, szelek tylko ten otulacz.ja go piore prawie codziennie bo syn ząbkuje i podgryza wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: manduca nosidlo 16.06.10, 12:52 Super rzecz. Używamy niezbyt często, ale sprawdza się świetnie. Młoda ma prawie 15 miesięcy i teraz noszę ją na plecach Czy ktoś wie do jakiej wagi można nosić w Manduce? Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: manduca nosidlo 16.06.10, 15:41 dzieki za wszystkie podpowiedzi, znalazlam sklep gdzie mozna wyporzyczyc na 2 tygodnie za 6E a jak sie spodoba to mozna zatrzymac. nie mam wiec nic do stracenia! Odpowiedz Link Zgłoś