Dodaj do ulubionych

Szerokie chodzenie

01.07.10, 11:39
Mój Synek zaczął wstawać przy meblach jakieś 2 miesiące temu, a chodzi przy meblach od miesiąca. Czasem np. bierze swoje pudełko na zabawki na kółkach i chodzi z nim po całym mieszkaniu. Martwi mnie fakt, że on jakoś tak szeroko nienaturalnie chodziuncertain Stopy stawia dobrze, bo widziała go neurolog. Czy Wasze dzieci też na początku szeroko chodziły czy normalnie? I mam jeszcze 1 pyt. czy dużo czasu minęło u Was od chodzenia przy meblach do chodzenia samodzielnego?
Obserwuj wątek
    • ylunia78 Re: Szerokie chodzenie 01.07.10, 11:48
      mój mały też chodził szeroko....śmiałam się,że pies z budą może mu między nogami
      przeleciećwinkAle jak już zaczął chodzić dobrze to nawet nie wiem kiedy się to
      unormowało.I jak kojarzę,to chyba dzieci tak mająsmile
      A od momentu chodzenia przy meblach do momentu samodzielnego chodzenia minęło
      jakieś 2-3 m-ce.bynajmniej w przypadku mojego dziecka
    • joshima Re: Szerokie chodzenie 01.07.10, 12:06
      serduszko1984 napisała:

> Martwi mnie fakt, że on jakoś tak szeroko nienaturalnie chodziuncertain
      Nie ma się czym martwić, ale IMO w tym wieku powinien go obejrzeć ortopeda.

> czy dużo czasu minęło u Was od chodzenia przy meblach do chodzenia samodzielnego?

U mojej córki ponad pięć miesięcy. Stanęła na nogi w siódmym miesiącu życia.
      Zaczęła samodzielnie chodzić równo w roczek.
      • easy_martolina84 Re: Szerokie chodzenie 01.07.10, 12:10
        Moja zaczela chodzic przy meblach jak miala 7,5-8 miesiecy.Teraz ma 10m-cy i
        zrobi sama z 5-6 krokow,wiec samodzielnym chodzeniem tego nazwac nie mozna.Tak
        czy siak od chodzenia przy meblach do teraz minely jakies 2 m-ce.
        • monikaaleksandra Re: Szerokie chodzenie 01.07.10, 17:35
          Moje obie córki w ogóle przy meblach nie chodziły. Zaczynały same
          stawac i kombinowac z chodzeniem, potem te kroki były liczniejsze i
          teraz młodsza już tupie przez całe mieszkanie. Ma równo rok.
          też szeroko chodzi, to fizjologiczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka