Dodaj do ulubionych

NESTLE SINLAC....

16.03.04, 10:29
Poniewaz, moja Oliwka jest drobnym dzieckiem i raczej nie poochlania zbyt
wielkich porcji jedzonka, pomyslalam, zeby kupic wlasnie sinlac i dokarmiac
ja tym mlekiem. Moje pytanie jest takie: jak czesto mozna podawac sinlac w
jakich ilosciach czy dosypywac mozna do zupek czy kaszek na wodzie no i
przede wszystkim czy musi wyrazic na podawanie tej mieszanki lekarz czy moge
sama zaczac ja stosowac. Oliwka przybiera na wadze ale jest to nie za wiele,
jutro konczy 7 msc a wazy 6600 kg.
Wiec podpowiedzcie mamy czy podawac sinlac i jak, a moze nie ? Sama juz nie
wiem, jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie.
Pozdrawiam wiosennie mamy i maluszki
Obserwuj wątek
    • martael Re: NESTLE SINLAC.... 16.03.04, 11:22
      Cześć,
      U nas Sinlac był pierwszym podanym posiłkiem obok mleka z piersi. Kaszka (bo to
      jest raczej kaszka niż mleko) jest przeznaczona dla dzieci od 5 miesiąca życia.
      My podawaliśmy ją po skończeniu 4 mies., więc dość wcześnie, ale takie było
      wskazanie lekarza - moje Słoneczko źle przybierało na wadze + anemia. Skoro
      Twoja córeczka kończy już 7 mies. to wydaje mi zię, że spokojnie możesz podać
      jej Sinlac nawet bez konsultacji z lekarzem - tak jak zwykłą kaszkę. Sinlac
      przygotowuje się wsypując go do ciepłej, przegotowanej wody (na pudełku jest
      przepis). My podajemy go raz dziennie.

Pozdrawiam,
      Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
    • hana1707 Re: NESTLE SINLAC.... 16.03.04, 11:23
      Witam, nam Nestle sinlac poleciła pediatra,bo Julia troche za mało ważyła wg.
      niej. Ten Sinlac ma podobno biszkoptowy smak i dzieci to lubia, niestety o moim
      dziecku nie moge tego powiedziec... ja miałam Julii zagęszczac tym mleko. Na
      opakowaniu jest podana dawka dla dzieci w odpowiednim wieku, myślę, że nie
      musisz sie stresowac i podać dziecku ten Sinlac, to prawie to samo co
      kaszka...tylko oczywiście na początku po troszeczkusmile
      Pozdrawiam
      hana
      a to moja Julia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10829263&v=2&s=0
    • misiek.max Re: NESTLE SINLAC.... 16.03.04, 11:58
      Witam,
      Mój synek ma prawie 5 miesięcy i od 3 tgodni jest dokrmiany kaszką Sinlac.Na
      początku podwałam mu 120 ml kaszki na wodzie.Na 5-6 łyżek stołowych(40ml)jedna
      płaska łyżka stołowa kaszki. Mały pochłaniał to w mig. Teraz podaję mu ją w
      takich samych proporcjach na swoim mleku nawet 3 razy dziennie.Synkowi to
      bardzo smakuje. Próbowałam też zamiast wody i swojego mleka dodawć kaszkę do
      Nutramigenu ale nie bardzo to mu smakuje.Do zupek jeszcze kaszki nie dodawałam
      bo synek na razie zupek nie je.Raz dziennie daję mu też soczek jabłkowo-dyniowy
      60ml żeby łatwiej zrobił kupkę.Myślę,że powinnaś spróbować podać córci kaszkę
      najpierw raz dziennie i poobserwować jak mała będzie się po niej czuła, czy nie
      będzie miała kłopotów ze zrobieniem kupki.Mój synek jest alergikiem.Sinlac
      poleciła mu alregolog.
      Pozdrawiam Rita i Max
      • ewa2233 do misiek.max 16.03.04, 15:01
        Czy pediatra nie zabroniła soczków i w ogóle owoców Twojemu alergikowi????
        U mnie zabroniła owoców pod każdą postacią (synek skończył 1/2 roku).
        Nawet w kaszce ryżowej.
        I na wątku "alergie" też mi tak radzono - odstawić owoce.
        • lch74 Re: do misiek.max 16.03.04, 16:37
          Tak samo u nassad Synek niedługo skończy 7 miesięcy i alergolog nie pozwolił podawać mu owoców i soków owocowych i niestety ja też musiałam z nich zrezygnować, bo karmię piersią. Tylko nie wiem czy to czasem nie zależy od rodzaju alergii, bo mój synek oprócz uczulenia na białko mleka krowiego jest uczulony również na surowe jabłko ale gotowane lub pieczone może jeść.
        • misiek.max Re: do misiek.max 16.03.04, 16:51
          Witam,
          Pani alergolog powiedziała mi,żebym nie podawła małemu soczków(ja jedynie
          dopajam małego tylko soczkiem jabłkowo-dyniowym a ten chyba nie uczula) ale
          powiedziała też, że "jabłuszka startego łyżeczką troszkę można podać" po prostu
          zgłupiałam.Nie wiem co z warzywami czy też nie można podawać alergikowi?Czy
          takie dziecko może jeść tylko Sinlac ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka