Dodaj do ulubionych

mały manipulator ???

25.03.04, 16:11
Wydaje mi się, że moj 2,5 m-czna córcia zaczyna nami manipulować - czy to
możliwe ?
Zawsze miała problemy z odbijaniem po karmieniu i krzyczała, jęczała, stękała
i wyła, więc braliśmy ją na rączki do pionu tak, że mogła ogladać świat zza
naszych plecków. Ale teraz marudzi jak siedzimy z nią w tej pozycji w jednym
miejscu. Uspokaja się natychmiast gdy zaczynamy z nią spacer po domu.
Myślimy, że to próba manipulacji i odkładamy ją wtedy do łóżeczka.
Czy Wasze dzidziulki też próbują w jakiś sposób wami kierować?
Czy też są takie ciekawskie w tym wieku?
Pozdrawiam - Marzaga.
Obserwuj wątek
    • mama_majki Re: mały manipulator ??? 25.03.04, 16:38
      A moze pomyslalabys w inna strone? Na przyklad w ta, ze 2,5 miesieczny czlowiek
      jest juz ciekawy swiata i lubi go ogladac w pozycji innej niz lezaca, a sam
      jeszcze nie umie siedziec ani stac??? Przeciez to nie wyglada tak, ze dziecko
      najpierw lezy a potem nagle siada i stoi. Uczy sie swiata dzieki Tobie wlasnie
      i dzieki temu co mu pokazesz. Dla mnie to bylo normalne, ze nosilam Majke na
      rekach i pokazywalam jej rozne rzeczy. I wcale nie wyrosla na nareczne dziecko.
      Wrecz przeciwnie. Pieknie sama sie soba zajmuje jak teraz raczkuje, staje i
      siada. Wiec pozwol swojej corci na ogladanie swiata. Siedzenie w 1 miejscu nie
      jest ciekawe przeciez na dluzsza mete...

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (8 miesięcy)
      • aniesiam2 Re: mały manipulator ??? 25.03.04, 20:55
        Hej, moja corka 3,5 miesiaca robila jakis czas temu dokladnie to samo. Myslalam
        przez jakis czas,ze to kolki, ale po prostu chciala sobie pochodzic troszke po
        domu. Kladlam ja na przedramieniu na brzuszku i tak sobie spacerowalysmy. jak
        tylko sie zatrzymywalam to zaczynala na nowo marudzic. Probowalam siedzac
        trzymac ja w ten sposob lekko bujajac, ale teraz jej przeszlo. woli siedziec na
        kolanach i ogladac swiat.
        pozedrawiamy wszystkich ciekawych tego swiata maluszkow.
        Aga i nadia.
    • esteel Re: mały manipulator ??? 25.03.04, 21:08
      Haja
      gratuluje ze masz takie ciekawe swiata malenstwo. nie manipuluje tylko chce sie
      maluszek rozgladac. nic sie nie przejmuj i nos go . Moj tez tak mial gdzies
      od3mca do 4 ciagle go nosilismy. Teraz tez chcebyc noszony ( ma 9mcy) ale tylko
      czasami i jak sie zle czuje. Nie martw sie ze rozpiescisz dzidzie. Nos ja i
      przytulaj.Potem zacznie sama siedziec i raczkowac i chodzic a potem bedzie sie
      od Ciebie odpedzac wink)) E.
    • skoczko Re: mały manipulator ??? 26.03.04, 08:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka