15.09.10, 10:09
Dziewczyny, mój maluch ma 5 miesięcy od jakiegoś czasu zauważyłam że często mi ulewa, jest marudny leżąc na pleckach gdy go biorę na rączki to mu się odbija albo ulewa niekiedy jest to chlust taki jak przy wymiotywaniu. Dobrze przybiera na wadze bo przy urodzeniu miał 2150 a teraz ma prawie 7 kg, karmie butelka i piersią.
Nie wiem co mam robić chyba pójdę do lekarza co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • libusha Re: Ulewanie 15.09.10, 10:38
      Mialam bardzo podobny problem. Maluchowi czesto sie ulewalo po nakarmieniu czy to piersia czy z butelki Sprobuj zastosowac Bebilon AR - dla niemowlat z tendencja do ulewania (karmienie z butelki ) lub Nutriton do zageszczania wlasnego mleka tyle ze wczesniej musialabys odciagac go do butelki . Nam pomoglo smile
      • mewa000 Re: Ulewanie 15.09.10, 10:42
        U nas pomógł Enfamil AR. A dziecko nie ząbkuje? Mój mały w takim okresie ulewał dużo bardziej niż normalnie
    • easy_martolina84 Re: Ulewanie 15.09.10, 11:10
      kasiunia2124 napisała:

> Nie wiem co mam robić chyba pójdę do lekarza co wy o tym sądzicie?

No to chyba najrozsądniejsze wyjście.W sprawach zdrowotnych nie sugerowałabym sie radami forumowiczek.
    • olka31mama Re: Ulewanie 15.09.10, 11:37
      moja jak ulewała tylko to było jak była malutka miała ze 2 miesiące, to lekarka kazała zagęszczać nutriconem, a widzę że twoje maleństwo takie "wielkie" jak i moje się urodziło 2120 smile tylko ze mając 5 miesięcy waży 6100 ale to dziewczynka więc jest szczupła nie chuda smile
      • ladyann77 Re: Ulewanie 15.09.10, 12:30
        Ja zmieniłam mleko i było OK. Wcześniej piła Bebiko, teraz wcina Bebilon i nie ulewa.
        • kasiunia2124 Re: Ulewanie 15.09.10, 12:39
          Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedz ale ja już jestem po lekarzu byłam na 12 i właśnie doktor kazała zagęszcząć nutri.. albo mleko z AR zobaczę jeszcze co zrobię ja używam mleko Nan ale chyba zmienię na bebilon. Pozdrawiam
          • olka31mama Re: Ulewanie 15.09.10, 12:53
            spróbuj najpierw zagęszczać ja to zrobiłam parę razy i jak ręką odjął przestała ulewać, a my od początku na Bebilonku jesteśmy najpierw na HA, a teraz na zwykłym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka