asiunia51 02.04.04, 19:28 cześć!! Mamusie w czym pierzecie ciuszki i pieluszki swoich noworodków i niemowlaków?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaiapwel Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 19:51 Ja używam Loveli i Maluszkowi(2,5 miesiąca) nic do tej pory nie było. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 20:02 Hej! Ja na początku używałam Jelpa - wskazany dla noworodków, ale ten zielony, nie do kolorowych rzeczy. Teraz używam Loveli, (próbowałam też mleczka Loveli) i płyn do płukania bielizny niemowlęcej Lenor, nie było żadnych reakcji uczuleniowych. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
utomczak Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 20:06 Dla mojego malucha też najlepsza była i jest Lovela (proszek i proszek w płynie). Jak się okazało na Jelpa ja dostałam strasznego uczulenia na rękach!!!!!!!! Pozdrawiam Ula mama Kacpra (18.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: a płukanie?? 12.06.04, 12:03 Witam, Dziewczyny - zostanę mamą dopiero za miesiac ale proszę o radę. Nakupiłam ubranek, kupiłam proszek do prania Lovela, a teraz się zastanawiam: MOZNA TO PŁUKAC W ZWYKŁYM PŁYNIE (takim jak normalnie uzywam)?? czy do płukania nie dodawac płynu w ogole? czy jakis specjalistyczny zakupic?? Poradźcie! Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia51 Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 20:28 Dzięki za podpowiedzi ale czy te proszki nie są strasznie drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
utomczak Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 21:18 asiunia51 napisała: > Dzięki za podpowiedzi ale czy te proszki nie są strasznie drogie? Jeszcze moja mama prała rzeczy dla malucha w płatkach mydlanych - też było ok a Kacperek był wtedy noworodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
solka11 Re: PROSZKI DO PRANIA 02.04.04, 21:14 My używany Cypiska, ok. 2,8PLN/500g.Jesteśmy zadowoleni, jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
lafonte Re: PROSZKI DO PRANIA 12.06.04, 13:03 Z tego, co wiem, do miesiaca powinno sie teoretycznie prać w platkach mydlanych (ale one nie nadają sie do pralki), płyny i proszki dla niemowląt sa od drugiego miesiąca zycia, pani doktor na forum o kosmetykach dziecięcych mówiła jednak, że mozna prać w takich proszkach i płynach jak jel (do białego), lovela, cypisek; tylko że przez pierwszy miesiąc trzeba włączyć podwójne płukanie. Potem mozna już prać w nich normalonie z jednym płukaniem ale bez żadnego "dorosłego" płynu do płukania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: PROSZKI DO PRANIA 12.06.04, 13:32 Witam! Ja przez pierwsze 7 miesięcy prałam w Cypisku ,Bobasku ewentualnie w Loveli. Początkowo też nie płukałam w płynach zmiękczających. Od 8 miesiąca zaczęłam używać stopniowo zwykłych proszków i małemu nic nie było( piorę m.in. w Bonuxie, Vizirze). Płukanie zaczęłam od białego Lenora, przeznaczonego także dla niemowląt. Teraz używam także innych płynów. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
diara jak długo proszek dla niemowląt? 12.06.04, 13:36 Jak długo pierzecie w proszku dla niemowląt? Kiedy przechodzicie na "dorosły" proszek do prania? Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: jak długo proszek dla niemowląt? 12.06.04, 14:17 !Hola! Ja piorę w proszku Amway'a przeznaczonym dla dzieci. Za 2,5 kilo proszku płacę 102 zł, ale wystarcza mi na 10 miesięcy (a piorę około dwa razy w tygodniu) Pozdrawiam i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
amwayowiec Re: jak długo proszek dla niemowląt? 13.06.04, 20:14 Proszek z Amway wystarcza na ok 70 - 80 prań. Wiem cos na ten temat A płacisz za niego dobrą cenę (cena katalogowa to 106zł)jednak jak jestes stałą klientka to na pewno Twój dostawca robi rabaty. Pozdrawiam Wojtek www.dendek.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdainatka Re: PROSZKI DO PRANIA 13.06.04, 11:43 ja od początku piorę w proszku Jelp na początku do 1 m-ca kupowałam oddzielnie do białych rzeczy i oddzielnie do kolorów. Teraz wszystko piorę w Jelpie do kolorów. Nie używam płynów do płukania. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_oliwki Re: PROSZKI DO PRANIA 13.06.04, 17:57 Witam!!! Ja prałam w Loveli przez pierwsze dwa miesiące teraz moja córeczka ma trzy i piorę już w normalnym proszku i nic jej nie jest. Płukam tylko w lepszym proszku w |Lenorze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teresai33 Re: PROSZKI DO PRANIA 13.06.04, 20:28 Mam 2,5-miesięczną córeczkę. Od początku piorę jej rzeczy w Loveli (najpierw miałam płyn, teraz używam proszku). Wypróbowałam też Jelpa, którego jednorazową próbkę dostałam w szpitalnej wyprawce. Płuczę od początku tylko raz. Malutka ma piękną skórkę i nic się jej nie dzieje, żadnych alergicznych reakcji nie widzę. Polecam Lovelę, bo ma ładny zapach, Jelp też jest OK, ale prawie wcale nie pachnie. Na razie nie płuczę w żadnym płynie, ale mam zamiar wypróbować ten biały Lenor dla niemowląt, chociaż specjaliści radzą do 3 roku życia unikać płynów do płukania. Ja jednak spróbuję, bo lubię miękkie i ładnie pachnące ubranka. Odpowiedz Link Zgłoś