rene1978 02.02.11, 20:14 ile kosztuje ten medykament? i czy to prawda ze kupuje sie go tylko w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pancia-jancia Re: sab simplex 02.02.11, 20:31 Prawda, w Polsce nie ma. Kosztuje 7 euro. Ma większą dawkę simetikonu niż polskie espumisany itp (to wszystko na simetikonie) i inne substancje pomocnicze. I potwierdzam, że działa najlepiej - u nas pomógł. Można pewnie na allegro. Ja kupowałam w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
helbru Re: sab simplex 08.02.11, 14:51 ja kupowalam Sab Simplex w Niemczech za jakies 7-8 EURO. Balam sie kupowac na allegro.w naszym przypadku zdecydowanie pomogl.stosowalam 15 kropli przed KAZDYM posilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klauudja Re: sab simplex 08.02.11, 19:00 Sab można kupić także w Czechach,ale nie wiem ile tam kosztuje,napewno taniej niż w Niemczech,w Austrii też można go dostać.My też go używaliśmy ale kiedyś przeczytałam artykół na temat Saba i farmaceutka wypowiadała się,że nasz Espumisan,Bobotic to to samo tylko słabsze stężenie i wystarczy zwiekszyć dawkę a zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.bruno Re: sab simplex 08.02.11, 21:04 stosowalismy wszystkie z ww i tylko sab z niemiec zadzialal a boboticu i espumisanu dawalismy odpowiednio wiecej aby uzyskac stezenie jak w sab simplexie i to NIE to samo Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: sab simplex 09.02.11, 11:03 substancja czynna ta sama (simeticon) ale pomocnicze inne co sprawia że na niektóre dzieci działa tylko sab simplex, u nas tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: sab simplex 03.04.11, 09:58 U mnie nie zadziałał"nawet"Sab Simplex.Tak więc nie rozumiem tego podniecenia.Po drugie prawdopodobnie działa to jak placebo.Mamusie wierzą,że to coś lepszego,bo z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxxxx78 Re: sab simplex 02.02.11, 20:41 W pl z wysylka jakies 40zl - jest np na ebay.pl Dziala lepiej niz espimisany, bobotic etc ale u nas tak naprawde pomogl nutramigen Odpowiedz Link Zgłoś
tommama Re: sab simplex 02.02.11, 20:49 możesz też podzwonić po aptekach, niektóre sprowadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxxxx78 Re: sab simplex 02.02.11, 20:50 niemiecki czy czeski ?bo to róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: sab simplex 03.02.11, 11:27 ''niemiecki czy czeski ?bo to róznica.'' no nie ma róznicy bo to ten sam środek chemiczny. Rózni je tylko kraj gdzie jest produkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandrawerd Re: sab simplex 05.02.11, 11:09 bzdura! przetestowalam praktycznie WSZYSTKO co ma esputicon w skladzie .....i niemiecki sab simplex dziala najlepiej wiec nie pisz ze to zadna roznica...sklad ten sam a jednak dzialanie troche sie rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: sab simplex 03.02.11, 10:03 Można go kupić w Niemczech, Austrii, Czechach, na Słowacji, na Węgrzech, na Litwie i zawsze bedzie to ten sam produkt. Proszę sobie zajrzeć do ulotki i spojrzeć na miejsce produkcji - dla nieznających niemieckiego "hersteller", wszędzie będzie pisać Francja "Frankreich". Z tej jednej fabryki jest on eksportowany do poszczególnych krajów, po drodze oczywiscie dystrybutorzy muszą dostosować opakowania i ulotki- czyli przetłumaczyć je na język kraju w którym będzie sprzedawany. Teorie o "oryginalności" wypisują sprzedawcy saba sprowadzanego z Niemiec bo tam jest droższy, jak zresztą i inne leki w aptekach, a oni przecież chcą zarobić. W innych krajach nie sprzedaje się generyków- nie można by było ich sprzedawać pod tą samą nazwą i tego samego producenta- to wbrew unijnemu prawu. A w Polsce dostępny jest na ebay.pl Można też w : internetowych aptekach niemieckich jak widać kosztuje ok 4,5 euro tylko koszta przesyłki drogie też ok 4 euro (w Niemczech za granicę będzie drozej). Czyli reasumując koszt butelki wacha się od 23-28zł jak ktoś chce więcej to zdziera. Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaaaa Re: sab simplex 03.02.11, 10:19 jesli ktos sprzedaje na allegro czy ebay.pl wiadomo ze bedzie drozej bo nikt charytatywnie sprzedawac nie bedzie ja placilam z przesylka okolo40zl i starczalo na krotko okolo tygodnia Pediatra w koncu zmienil mleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: sab simplex 03.02.11, 10:37 Kupowałam tutaj /www.docsimon.pl/ na przesyłkę czekałam 4 dni działa Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: sab simplex 04.02.11, 17:02 W Polsce jest bobotik i działa tak samo jak sab, u nas sprawdzone a kosztuje 12zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: sab simplex 03.02.11, 11:09 ok 30-40 zł na nasze. jest w niemczech i czechach, czasem w PL sprzedaja go w sklepach (straganach) z artykulami sprowadzanymi z niemiec. czasem da sie kupic na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
matokk Re: sab simplex 05.02.11, 22:30 Pomaga, z tym, że ja nie podaje przed każdym karmieniem jak zalecają, ponieważ po dwóch tyg.podawania zauważyłam,że synek ma problem z kupką. Zresztą kolki ma rzadko, ale nawet jak podaję raz na jakiś czas, to od razu działa. Zamawiałam na www.docsimon.pl/, koszt 1 op. 14zł, koszt wysyłki 16 zł, zamówiłam od razu 4 op., żeby nie przepłacać za przesyłkę. Przesyłkę dostarcza kurier. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: sab simplex 08.02.11, 17:12 u mnie nie pomagał,ale nie neguję.Stosowałam ok 1mc,Kupiłam w DE. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2387 Re: sab simplex 09.02.11, 10:48 mój synek ma 3,5 miesiąca i na początku miał straszne kolki. Stosowaliśmy róże rzeczy i nic pomagały tylko czopki aż pediatra doradziła nam kupno sab simplex. od tamtej pory nie mam pojęcia co to kolka daje małemu tylko 2, 3 razy w tygodniu raz dziennie tak profilaktycznie i jest super Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś