Dodaj do ulubionych

pielegnacja pupy

13.02.11, 15:33
niedlugo zostane mama mam do was pytanie co najbardziej byscie polecaly do pielegnacji pupy. sudocrem, linomag czy moze jakies inne kremy??
Obserwuj wątek
    • nikka.1983 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 15:38
      Linomag (zielony) na co dzień, do zadań specjalnych (np odparzenia) Sudocrem.
      • oliwka2009 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 15:49
        Ziajka maść pośladkowa przeciw odparzeniom. A jak pupa sie czerwona zaczyna robić to Sudocrem.
        • paliwodaj Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 16:20
          starszym synom smarowalam pupe nawet gdy nie byla czerwona, corce-nie pamietam bym kiedykolwiek musiala czyms smarowac, nic sie z pupcia nie dzialo
          • ania87-2 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 16:35
            Na co dzień-Bambino krem ochronny, z tym, że nie smaruję przy każdej zmianie pieluszki bo nie widzę takiej potrzeby.
            Jak się coś dzieje to Sudocrem lub Bepanthen.
    • magotka11 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 16:40
      nivea baby kojący krem przeciw odparzeniom - na zaczerwienienia i odparzenia najlepszy
      • elwijj Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 17:10
        Ja 2 razy dziennie smaruje sudocremem a reszte linomagiem,sudocrem za bardzo wysusza zeby tylko jego używac
        • beata_i_fasolka Re: pielegnacja pupy 14.02.11, 17:02
          Bo Sudocrem jest najlepszy na powstale juz odparzenia. Za bardzo wysusza zeby go uzywac na zdrowa skore, nawet jesli stosuje sie np linomag tak jak Ty. Po co dziecku aplikowac 2 specyfiki jak jest wiele lagodniejszych kremow ktore stosuje sie aby zapobiegac odparzeniom.
    • lidek0 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 17:20
      Najtańsza i nalepsza jak nie ma podrażnień mąka ziemniaczana, przy podrażnieniach Alantan lub Linomag w maści.
      • madja84 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 18:10
        dzieki za wypowiedzi sudocrem jest dosyc drogi. linomag masc jest chyba tansza i mam nadzieje skuteczna.
        • malgosiek2 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 19:53
          Sudocrem nie nadaje się do codziennej pielęgnacji ponieważ ma w swoim składzie cynk, który wysusza skórę, więc tym samym lepiej używać jak coś się dzieje.
          A dla mnie i tak Sudocrem jest przereklamowany.
          U synów używałam najczęściej Linomag lub Alantan.
        • mis-mis_01 Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 20:44
          oj, linomag może i jest tani jednostkowo, ale strasznie szybko "wychodzi" smile u nas tubka wystarcza na ok. 3-4 dni (smaruję przy każdej zmianie pieluszki, bo dziecko ma tendencję do odparzeń).
          na odparzenia - alantan plus maść.
          sudokrem u nas się nie sprawdził.
    • wanielka Re: pielegnacja pupy 13.02.11, 20:53
      ja do codziennej pielęgnacji nie używam niczego, tzn. myję i osuszam skórę przed założeniem pieluszki i tyle wink jeżeli, co zdarza się rzadko, skóra ulegnie podrażnieniu to stosuję Sudocrem.
    • jagienka28 Re: pielegnacja pupy 14.02.11, 14:27
      My używamy maści Alantan Plus przy każdej zmianie pieluszki i nie mamy żadnych problemów z odparzeniami smile
    • perd-ido Re: pielegnacja pupy 14.02.11, 15:29
      W dzien nie smaruje niczym, na noc sudocrem, oczywiscie gdy wyskoczy jakas mala krostka to sudocrem.
    • noin20 Re: pielegnacja pupy 14.02.11, 16:34
      Nie smaruje jak nie ma potrzeby. Jak już cos zaistnieje to albo sudocrem albo nivea baby.

A sudocrem wcale nie jest taki drogi. To małe opakownie wystarcza na bardzo dlugo. Mała ma 8 miesiecy i jeszcze mamy. Boję się, że wywale połowe kremu z powodu konca daty przydatnosci.
    • nadika84 Re: pielegnacja pupy 14.02.11, 18:34
      przy zmianie pieluchy ciepła woda na dużym waciku i tyle.
      przy jakichkolwiek podrażnieniach sypałam jeszcze makę ziemniaczaną i nic więcej.
      sudokrem dostałam próbkę w szpitalu z raz moze użyłam ale wolę mąkę

teraz dziecko starsze to przecieram samymi chusteczkami tescowymi z napisem gaga, lepiej mi podchodzą niż pampersa. kremów nie używam i tyłek ma się doskonale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka