Dodaj do ulubionych

proszek troisty

26.02.11, 13:31
Moja córka ma 6 tygodni. Ma zdiagnozowany refluks, ale jest on nie leczony, bo mała pięknie przybiera na wadze. JUŻ OD 2 TYGODNIA cierpi na straszne kolki, jakoś staraliśmy się z tym uporać bez leków uruchamialiśmy suszarki i tak dalej, ale teraz jest coraz gorzej: bierze Debridat, ale jajo to daje, oczywiście cudowne krople z niemiec też nie, herbatki i inne takie szkoda gadać. Jak złapie ją kolka podczas jedzenia to już nic nie zje i własnie to mnie martwi. Moja mama powiedziała mi, że nam podawano proszek troisty, udalo mi się go jakoś kupić, bo jest już chyba niestosowany i tutaj mam pytanie.
Jak to podawać, w momencie jak ma kolkę? czy wcześniej?
może jej to zaszkdzić? bo w ulotce jest napisane, aby nie podawać poniżej 12r.ż.
wiem, że daje się tego szczypte, więc tak też zaczne? tylko boje się takich specyfików.
Mamy, ktore używałyście poradźcie jak i co
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: proszek troisty 26.02.11, 13:54
      Moja starsza córka tez miała kolki.Nic nie pomagało(suszarka tylko).W krytycznym momencie dawaliśmy jej proszek troisty na czubku łyżeczki do herbaty(znaczy na trzonku od łyżeczki).To była propozycja pediatry(kobieta trochę starsza ode mnie).Małej pomagał od razu.Tylko dawałam jej trochę ściągniętego mleka do popicia,bo ten proszek jest suchy,więc cięzko dziecku połknąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka