Dodaj do ulubionych

przykry zapach

12.03.11, 00:45
witam,mam problem poniewaz moja 2,5 miesieczna corka ma sucha luszczaca sie skore na glowce o nieprzyjemnym zapachu podobnego brzydko powiedziane jak spoconych nog smileniektore luski sa szarozolte,mieszkam zagranica i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic czy byc moze jest to normalne ?prosze o pomoc .z gory dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • zawszeolga111 Re: przykry zapach 12.03.11, 01:57
      ciemieniucha.
      posmaruj glowke corki oliwka po pol godzinie wyczesz szczoteczka dla niemowlat i umyj glowe.ten zabieg trzeba powtarzac przez kilka dni,ciemieniucha czesto pojawia sie znowusz za jakis czas.
    • maderta Re: przykry zapach 12.03.11, 08:57
      Dokładnie, zgadzam się z przedmówczynią. W Polsce można też kupić preparaty na ciemieniuchę, np Olejuszka, nie wiem, jak jest tam, gdzie mieszkasz. Ale na początek spróbuj z tą oliwką.
      • ilovetwins Re: przykry zapach 12.03.11, 17:18
        na pewno dostaniesz krem na ciemieniuche mustela stelaker
        • dollyparton Re: przykry zapach 13.03.11, 21:34
          Nie wiem dokładnie w jakim kraju mieszkasz ale ja też mieszkam za granicą, po angielsku ciemieniucha to "cradle cap", w aptece jest na to bodajże Dentinox. Ale oliwka jest jak najbardziej ok, może być nawet zwykła kosmetyczna. I wyczesać miękką szczoteczką. Na szczęście szybko przechodzi!
          • elmariaczi79 Re: przykry zapach 13.03.11, 22:28
            Dentinox to zdecydowanie nie na to- to żel na bolesne ząbkowanie!!! Pomyliłaś coś.
            • panna.w.drodze Re: przykry zapach 15.03.11, 20:22
              może chodzi o masc diprogenta?
    • mruwa9 Re: przykry zapach 13.03.11, 22:48
      moj patent na ciemieniuche - szampon Head and Shoulders. Zadne tam oliwki i inne szampony dla niemowlat.
    • balbins Re: przykry zapach 15.03.11, 20:06
      to ciemieniucha.Ja wcierałam oliwkę i wyczesywałam miękką szczoteczką do zębów.bo moja córcia ma gęste włosy.trwało to około tygodnia,wróciło znów na kilka dni,a teraz główka pachnąca i bez łusek.Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka