Dodaj do ulubionych

wymioty u niemowlaka 3 miesiace

30.03.11, 08:40
witam nie wiem jak moge pomoc synkowi od wczoraj wymiotuje
ale chetnie zjada cale butelki, temperatury nie ma i zadnych innych objawow chorobowych tez nie. dzieje sie to zazwyczaj jak wierzga nogami albo sie go mocno rusza
czy to sie kwalifikuje do szpitala?
Obserwuj wątek
    • chusteczka4 Re: wymioty u niemowlaka 3 miesiace 30.03.11, 08:53
      On nie wymiotuje tylko ulewa, gdy dziecko jest energiczne to normalne zachowanie. Mój syn też tak miał. Większość niemowlaków ulewa, to normalne i mija z czasem...
      • monika.kot30 Re: wymioty u niemowlaka 3 miesiace 30.03.11, 09:17
        on zawsze ulewał ale stróżke z ust a tu są łyżki stołowe.
        i to jest "woda" z dodatkiem mleka
        wczesniej ulewal ale nie az tak w okolo 3 miesiacu bylo bardzo spokojnie
        • malunia_pl Re: wymioty u niemowlaka 3 miesiace 30.03.11, 09:22
          Jeśli to co wyleje z siebie można policzyć łyżkami to nie są wymioty. Wymioty są gwałtowne, z krztuszeniem się, obfite i niezależne od tego czy dziecko się rusza czy nie.
          Może się przejada. Może za słabo go "odbijasz" po jedzeniu. Może trzeba mu dać więcej spokoju (kiedy już odbije to niech poleży z 10 min). A może trzeba pomyślec o zmianie mleka - ale to już w ostateczności, dziecku nie powinno się zmieniać mleka co chwilę.
          • monika.kot30 Re: wymioty u niemowlaka 3 miesiace 30.03.11, 09:24
            troche mnie uspokoiłyscie, trzymam go do odbicia przynajmniej 2x i nie odkladam od razu tylko jeszcze trzymam w pionie ale bede trzymac w takim razie dluzej, moze tez zwieksze przerwy miedzy posilkami do min 4h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka