Dodaj do ulubionych

Czy tylko same snobki???

• chusteczka4 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 12:58
      Nie wyobrażałam sobie kupić dla dziecka używanego wózka, może dlatego, że było to moje pierwsze dziecko i wszystko chciałam kupić jak najlepsze i nowe. Ubranka kupuje od czasu do czasu nowe, ale też nie wybrzydzam z używanymi, bo tam też trafią się ładne, czasami ładniejsze niż w normalnych sklepach. Nie uważam się za snobkę, mylisz trochę pojęcia...
      • anty_nick Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 11:55
        chusteczka4 napisała:

> Nie wyobrażałam sobie kupić dla dziecka używanego wózka, może dlatego, że było
        > to moje pierwsze dziecko i wszystko chciałam kupić jak najlepsze i nowe. Ubrank
        > a kupuje od czasu do czasu nowe, ale też nie wybrzydzam z używanymi, bo tam też
        > trafią się ładne, czasami ładniejsze niż w normalnych sklepach. Nie uważam się
        > za snobkę, mylisz trochę pojęcia...

Wózka nie kupisz,ale ubranka uzywane już tak?HAHAHAHAHAbig_grin
        Poza tym zajrzyj sobie na forum wózkowe,myślisz,że tam dziewczyny kupują co rusz nowe wózki?Nie ma nic złego w używaniu wózka używanego!
        • chusteczka4 Re: Czy tylko same snobki??? 14.04.11, 16:31
          A co w tym dziwnego, że wózek chciałam kupić nowy? Ciuszki sie wypierze a wózek jak już wypłowieje koloru mu się nie przywróci.
          • anty_nick Re: Czy tylko same snobki??? 15.04.11, 12:18
            Boszszsz!!!!!!!!Przecież nikt nie każe ci kupić wypłowiałego kolorem wózka!Widziałas Ty kiedyś używany wózek?
            • bluemka78 Re: Czy tylko same snobki??? 15.04.11, 13:09
              Nikt nie kaze i nikt nie ma prawa oceniac, chce nowy i ma nowy wozek i tyle.
    • mamaani111 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 13:11
      Poczytajcie caly watek i naprawde sie zastanowcie nad waszym snobizmem. Dla was H&M, Zara, Reserved to tylko sieciowki ze szmatami a Chicco czy fisher price to zwykly plastik. Nie wazne ze nowe sa drogie i watpliwej jakosci. Lumpeksy tez wam śmierdza, bazarki to nie honor dla was bo przeciez Wy jestescie wielkie damy....
      • dobraprognozapogodynalato Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 13:18
        no i od poczatku.........

i 100 odpowiedzi na darmo...ech
      • miska_malcova Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 14:08
        mamaani111 napisała:

> Poczytajcie caly watek i naprawde sie zastanowcie nad waszym snobizmem. Dla was
        > H&M, Zara, Reserved to tylko sieciowki ze szmatami a Chicco czy fisher price t
        > o zwykly plastik. Nie wazne ze nowe sa drogie i watpliwej jakosci. Lumpeksy tez
        > wam śmierdza, bazarki to nie honor dla was bo przeciez Wy jestescie wielkie da
        > my

ło matko. Tyle postów, a ty nic nie zrozumiałaś...
      • memphis90 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 22:26
        >Nie wazne ze nowe sa drogie i watpliwej jakosci.
        A używane tej samej firmy, wygrzebane z kosza w lumpeksie, nagle zyskują na jakości?

Lumpeksy tez
        > wam śmierdza,
        Bo śmierdzą. To akurat jest fakt.

bo przeciez Wy jestescie wielkie da
        > my....
        Tak, jestem damą. Nie mówię kur.wa i ch.j, nie wysmarkuję nosa na chodnik.
    • lucyna_1980 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 13:17
      Muszę Cię oświecić - kupowanie markowych dobrych jakościowo rzeczy to jest oszczędność- na dłuzszą metę.
      Stać mnie i będę kupować dziecku i sobie drogie markowe ciuchy bo lubię ich design - moze mam bardziej rozwiniete poczucie estetyki niż ty - bazarowa taniocha sztuczniocha nie przemawia do mnie.
      Będę jeździła zaj...e drogim wózkiem bo jest funkcjonalny - nie bedę użerała sie z czołgiem, bo dbam o mój kręgosłup - w przyszłości zaoszczedzę na lekach i lekarzach.
      Moja corka ma podad 14 miesięcy a jak nie wyrzuciłam do śmieci ani jednej zabawki bo kupuję dobre- takie które się nie rozlatują - a ty ile bazarowych zabawek już naprawiałaś lub wyrzuciłaś?
      Moja rodzina nie chodzi oflagowana markowymi metkami (tylko bazarowe podróby markowych rzeczy mają wielgachne loga).
      A w ogole kocham zakupy, kocham wydawać moje ciężko zarobione pieniądze :p
      Wg. ciebie pewnie jestem snobką -a dla prawdziwych snobów jedynie zwykłym szaraczkiem
      Dla mnie snob to ktoś kto kupuje dziecku butelkę D&G wysadzaną kamieniami Svarowskiego za 2000 zł.
      • annie_laurie_starr Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 13:36
        Lucyna - oszczednoscia jest kupowanie drogich rzeczy dla dziecka, skoro wyrasta za 3 miesiace?

Poza tym butelka z krysztalkami Svarowskiego? Please, safety first!!
    • dobraprognozapogodynalato dziewczyny!!! 11.04.11, 13:21
      chodzcie przyznajmy sie,ze jestesmy snobkami bo autorka watku nie zazna spokoju ( i nie odczepi sie) big_grin
      • lucyna_1980 Re: dziewczyny!!! 11.04.11, 13:30
        Ja się już przyznałam smile
        • mama_amelii Re: dziewczyny!!! 11.04.11, 14:09
          Widzę,że w ogóle nie byłas nigdy w sieciówce.To pokażę ci o co chodzi.Widzisz za ta bluzeczkę w H&M zapłaciłam 19,90.Podoba się mi i mojej córce.
          allegro.pl/hm-bluzka-radosna-buzka-roz-98-104-i1542371000.html
          Na bazarku za taką bluzkę teściowa zapłaciła 22 zł(wytargowała 3 zł bo była za 25big_grin).Córce tez się podoba,bo księżniczka,bo różowa,bo dziewczynki w przedszkolu powiedziały,że ma piękna bluzkęsmileMyślisz,że jak mi się nie podoba to wyrzucę?
          allegro.pl/letnia-bluzka-na-krotki-rekaw-princessa-122cm-i1517711957.html
          Ja widzę znaczną różnicę w wyglądzie i jakości.

Ty nie wiesz co oznacza snobizm,więc nie ma o czym dyskutowaćsmile
          • mwiha1 Re: dziewczyny!!! 11.04.11, 14:18
            Co to wogóle za wątek?Ale widąc chodliwy wiec i ja sie wypowiem smile Mam pod nosem mase galerii handlowych,sklepów markowych,nie markowych, bazarków, lumpeksów itd...kupuję najczesciej uzywane ubranka, nie dlatego ze mnie nie stac-wrecz przeciwnie stac mnie na markowe rzeczy, ale zwyczajnie nie widze sensu wydawac na to pieniedzy ( moze dlatego mamy z mezem pieniadze bo je szanujemy i nie wydajemy na parwo i lewo, ale oczywiscie nie gardze tymi,ktorzy tak robia-ich sprawa), ubranka w lumpeksach najczesciej maja metki i sa nowiutkie, dobrych angielskich i amerykanskich firm...jelsi kupuje nowe to polskie...bo sa ładne i nie sieciówkowe...ale g...mnie interesuje w co ubierają dzieci inne matki-ladne, nieladne,drogie, tanie....byle schludnie i wygodnie!!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
          • agni71 Re: dziewczyny!!! 11.04.11, 15:12
            Mnie sie wydaje, ze autorka wątku ma jakies spaczone pojęcie o cenach w tych "markowych" sieciówkach. Jej sie wydaje, że skoro np. spodnie dziecięce na bazarze kosztują 70 zł, to w sieciówce pewnie ze 150 zł! W mojej miejscowości nie ma bazaru, ale jest sklepik z ubrankami dziecięcymi no-name. Ceny jak w sieciówkach, tylko nie wiadomo co to za jakośc, wzornictwo często nie w moim stylu. To ja juz wole kupić taniej (bo na wyprzedaży czy w promocji) w sieciówce ubranko dobrej jakości, w dobrym guście. Nie bez znaczenia jest ekologia - po co produkować więcej śmieci (jednorazowych ubranek, ktore nie nadaja sie dla kolejnego dziecka), kiedy mogę kupic cos co ponosza wszystkie moje dzieci i póżniej jeszcze komus oddam w DB stanie?
            • anty_nick Re: dziewczyny!!! 12.04.11, 12:01
              Co rozumiesz prze ciuch z sieciówki"dobry jakościowo?Produkowany w chinach i indiach,gdzie pracownik pracujący w samej tylko farbiarni po 2latch jest schorowany od pestycydów dodawanych do ciuchów.
              A produkcji polskiej moim zdaniem ciuchy sa lepsze.Co do wzornictwa to wystarczy poszukać takie jakie sie podobają.
    • hvilke Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 14:44
      gratulacje!
      pierwszy watek i od razu taki chodliwy..

i to tak z grubej rury hehe
      • mamaani111 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 16:08
        hvilke napisała:

> gratulacje!
        > pierwszy watek i od razu taki chodliwy..

Dziekuje, dziekuje!!!! Juz mysle o nastepnym wink A chodliwy bo widac niektore mamy prawda w oczy kole smile
        • hvilke Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 16:37
          to byl zarcik oczywiscie,bo uwazam,jak reszta dziewczyn,wiec nie bede sie powtarzac.wszystko juz zostalo powiedziane.
          smile
        • atrapcia Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 00:30
          > Dziekuje, dziekuje!!!! Juz mysle o nastepnym wink

Nie mogę się doczekać, bo mam ochotę ci dosr@ć. Tak mi za skórę zalazłaś. Niekoniecznie poglądami - te jakoś przeboleję. Nawet przezywanie mnie od snobek jakoś mnie nie rusza. Ale to, że po 100 postach ty nadal jesteś tak pewna swojej racji i niczego nie zrozumiałaś, świadczy tylko o twojej głupocie i uporze maniaka.

A chodliwy bo widac niektore m
          > amy prawda w oczy kole smile

W oczy kole, ale niestety wybitnie eksponowana głupota pewnej dziwnej i zazdrosnej mamy.

Tak mi się kawał przypomniał, o facecie jadącym pod prąd... Ale mi nie do śmiechu, to go nie przytoczę...
    • jerzozwierza Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 14:58
      Uwielbiam jak moje dziecko ładnie wygląda! Nie podobają mi się ubrania z bazaru. Ani marek innych niż mothercare. I co z tego, że będą noszone 2 miesiące? To jest 2 miesiące mojej wielkiej przyjemności. I ja na nią zasługuję howghsmile))
      • atrapcia Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 00:31
        "NO-BAZAR! Bo jesteś tego warta!" big_grin big_grin big_grin big_grin
    • shellerka Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 15:00
      ja bym chętnie kupowała "bazarkowe" rzeczy, gdybym miała gdzieś w pobliżu bazareksmile
      • paliwodaj Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 19:19
        prawda w oczy kole smile he, he , sluchaj ile ci placa za wspieranie bazarkowo-ciuchlandowych interesow?
        Daj juz spokoj dziewczyno, swoje rzeczy z bazarkow wyrzucasz do smieci, bo nie nadaja sie do noszenia przez drugie dziecko, nie sprzedasz, nie oddasz bo staja sie szmata. Porzadne rzeczy mozna odsprzedac lub oddac, dbasz o srodowisko, a przy okazji - jezeli sprzedasz, masz pieniadze na ubranie dziecka na nastepny sezon.
        Wogole nie myslisz ekonomicznie, wyrzucasz kase w bloto, na dodatek ryzykujesz przyniesieniem jakis jaj pluskw do domu, ktore Ci sie rozleza, . Tak, tak, rozmawialam kiedys z facetem, ktory profilaktycznie pryskal nasz dom od robali, mowil ze wlasnie na uzywanych rzeczach przenosza sie czesto postacie przetrwalnikowe roznych robali gdy mieszkalismy w wielkim miescie w USA, usuniecie tego kosztuje krocie. W USA pluskwy wrocily z wielka sila, ludzie wyrzucaja materace, ubrania do pojemnikow z ktorych odziez wybierana jest do workow i dalej juz wiemy ....postac przetralnikowa pluskwy moze spoczywac kilka miesiecy w przytulnym ubranku
        Zal mi ciebie normalnie....
        • mamaani111 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 20:11
          OOOOO dobrze ze mi przypomnialas.U nas w USA, u nas w Niemczech, u nas w Norwegii itp, itd. Na tym forum nalezy sie jeszcze pochwalic gdzie to sie nie mieszkalo.
          • naana26 Re: Czy tylko same snobki??? 11.04.11, 21:40
            OOOOO tym postem udowadniasz jaka jesteś zakomleksiona. Bo boli cię wszystko, że ktoś ma na leżaczek, na nowy wózek i na ciuszek ze Smyka. Ale nie tylko, boli cię też że mieszkał w Norwegii.

Czy jak ktoś jest ładniejszy albo mądrzejszy od ciebie to też cię to tak strasznie irytuje? Trzeba się kryć ze swoją rzeczywistością aby cię przypadkiem nie urazić, bo tak źle i boleśnie znosisz, fakt, że komukolwiek moze być lepiej, obojętnie czego to się tyczy?

weź się laska zastanów nad sobą. masz ogromnie niskie poczucie wlasnej wartości, skoro tak każdemu wypominasz cokolwiek nie napisze, nawet jeśli dla niego to naturalne.

Jak jakaś forumka wyjdzie za norwega albo amerykana to tam może mieszkać, nie dociera to do ciebie. I co ma się z tym kryć? ja na przykład jestem dumna że jestem w polce i mogę tu żyć na poziomie bez konieczności tyrania np. w anglii na zmywaku, z dala od ojczyzny. ale rozumiem że jak napiszę że mieszkałam w uk to tez wyjdę na snoba????
          • atrapcia Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 00:37
            Omujborze ale nam dosr@łaś!! big_grin
            A ja 10 lat temu byłam u wujka w Kanadzie. I co mi zrobisz jak mnie złapiesz? Wyzwiesz od snobek?
            Czy ty się nigdy ze swojej miejscowości nie ruszałaś nigdzie, czy co? Przykuta jesteś do wózka/łóżka/kaloryfera? Gach ci łańcuch popuszcza najbliżej tylko do kuchni i bazaru? I tylko kieszonkowe daje raz w miesiącu? Śmiechowa z ciebie dziewuszka wink
            • pamela788 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 02:28
              Nawet jesli autorka watku cos zrozumiala,to sie nie przyzna,w obawie,ze jej watek zleci na dol i spadnie jej popularnosc.
              A w rezultacie nie bedzie miala gdzie leczyc swoich kompleksow.
              Bo albo to troll albo ktos sobie terapie tu uskutecznia.
              • pamela788 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 02:32
                Na innym forum jest podobny watek camela,bez tego wiejskiego jadu, tam rozmowa sie toczy i jakos nikt nikogo nie wyzywa.
                Gratuluje kultury mamoani czy jak tam sobie wymyslilas,nie pamietam.
                • yvona73pol Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 04:37
                  Aaaa, to czyli mam na tym forum udawac, ze mieszkam w Polsce, bo nie daj Boze okaze sie snobka (tylko dlatego, ze wybralam miejsce, gdzie chce mieszkac, i nie bede wspominac ile trudu mnie to kosztowalo i siwych wlosow, bo przeciez to bylo takie pstryk - i jest tongue_out)

Pocieszna jestes, autorko watku... ciekawam, czemu akurat tak cie kole w oczy to, co robia inni? Jak juz napisalam, jak ktos chce ubierac dziecko w szmaty, jego wybor i nic mi do tego. No, moze sie zbulwersuje, jak sie dowiem, ze karmi dzieciaka fastfudami codziennie, ale to wylacznie o zdrowie mi bedzie chodzic, a nie o jakis wydumany snobizm wink
                  To czy ktos ma mate edukacyjna, czy ma lezaczek, coz to za afera? Ktos moze kupic te rzeczy na ebay'u (o, przepraszam, mialo byc z Polski, no to z allegro) za grosze i nadal moze to byc jakas marka wink
                  • mamaani111 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 06:35
                    Oczywiscie ze mozna mieszkac gdzie sie chce, nawet na ksiezycu. Chodzi o ten zaimek <b>U NAS</b> np.w Niemczech.
                    • hvilke Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 07:39
                      no u nas,u nas a jak mam powiedziec o kraju w ktorym mieszkam i mieszkac bede? u nich w USA??? big_grin
                    • camel_3d Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 09:00
                      >Chodzi o ten za
                      > imek <b>U NAS</b> np.w Niemczech.

bo akurat u niektorych to akurat w Niemczech..np u nassmile
                      • anettchen2306 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 09:10
                        .. dokladnie: dlaczego o miejscu, ktory jest moim domem, gdzie jest moja rodzina, gdzie czuje sie "u siebie" nie moge powiedziec "U NAS" (obojetnie, gdzie to "u nas" by bylo ...)?
                        Jezeli ktos w takiej wypowiedzi doszukuje sie jakiegos podtekstu, to naprawde niewiele wie.
                        • yvona73pol Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 09:57
                          Dla mnie to naturalne, ze tam gdzie jestem, gdzie wiem, ze bede mieszkac dlugo, jest "u mnie" badz "u nas"
    • pradziadka to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 11:48
      i snobka i sknera ;D bo kupujesz firmowe ale uzywane dziecku.a sobie nowe smile

widzisz,nazywajac nas snobkami wystawiasz swiadectwo sobie,bo jak widzisz nas to nie rusza,wywolujesz tylko usmiech na naszych snobistycznych twarzach smile

u NAS ,za granica to,co uwazasz za firmowe jest najtansze.nikt nie nazywa mnie snobem z tego powodu,ze moje dziecko w przedszkolu zdziera sobie kombinezon z CUBUSA czy H&M i ze po sezonie wywale go do smieci smile
      • sandrasj Re: to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 13:43
        Hm... każdy wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze na co chce... dla kogoś kto zarabia powyżej 10 tyś wózek za 3 tysiące jest czymś tak naturalnym jak ten za 500 zł dla osoby zarabiającej 2000... Zresztą... szpan w ubraniach z H&M? no proszę... szpan to by był w bodziaku z LAcoste za 300 zł... który jest oczywisty dla mamy która zarabia te 10 kawałków. Może niech każdy kupuje to na co go stać, i niech sam decyduje co chce kupić dziecku.
        A jak ktoś ma takie odczucia jak autorka wątku, to od razu widać ze z poczuciem własnej wartości jest coś nie halo. Co ci przeszkadza że czyjeś dziecko za miesiąc wyrośnie z bluzy za 200 zł? to nie twoja kasa przecież
      • annie_laurie_starr Re: to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 13:45
        Cubus i H&M? Phi - zaluz dziecku cos od Ralpha Laurena czy Kenzo to wtedy pogadamy.
        • annie_laurie_starr Re: to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 13:53
          Zaloz dziecku mialo byc - wstyd. Nawet portki Kenzo nie usprawiedliwiaja bledow ortograficznych.
          • zziajana Re: to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 13:56
            annie_laurie_starr napisała:

> Zaloz dziecku mialo byc - wstyd. Nawet portki Kenzo nie usprawiedliwiaja bledo
            > w ortograficznych.

rozumiem,ze sie zapomina polskiego...
            • annie_laurie_starr Re: to w takim razie Ty jestes... 12.04.11, 13:59
              Nie zapomina sie polskiego, tylko sie szybko pisze, bo dzieciak sie uwag domaga.wink
        • pradziadka Re: to w takim razie Ty jestes... 13.04.11, 08:25

> Cubus i H&M? Phi - zaluz dziecku cos od Ralpha Laurena czy Kenzo to wtedy poga
          > damy.

niee,no nie stac mnie sad
          to chyba nie pogadamy jednak
        • miska_malcova Re: to w takim razie Ty jestes... 14.04.11, 22:17

> Cubus i H&M? Phi - zaluz dziecku cos od Ralpha Laurena czy Kenzo to wtedy poga
          > damy

młody miał kurteczkę od Ralpha Laurena, jakoś się tym tak nie podniecałam...
        • kaeira Re: to w takim razie Ty jestes... 16.04.11, 21:26
          > Cubus i H&M? Phi - zaluz dziecku cos od Ralpha Laurena czy Kenzo to wtedy pogadamy.

Ja dla niemowla miałam Baby Diory - z ciuchlandu smile
    • memphis90 Re: Czy tylko same snobki??? 12.04.11, 21:36
      Wózki, leżaczki- wózek dobrej firmy ze średniej półki (1200zł) służy u mnie już 3 dziecku z kolei i trzyma się doskonale. Mam też tanią rozkładaną spacerówkę coneco- rozpada się ledwie po kilku m-cach używania, nie tylko tapicerka się drzea, ale pękają metalowe rurki- więc z jakością jest naprawdę kiepsko. IMO warto zainwestować w dobry (niekoniecznie najdroższy) wózek, choć teraz pewnie kupiłabym w komisie wózek trójfunkcyjny używany. Tak samo jak używany kupiłam wózek podwójny. Niby mogłabym odłożyć na nowy, ale zapłakałabym się, gdyby któregoś dnia 2tyś zniknęło mi z klatki schodowej...

Mata- nie widziałam jakichś supertanich, ceny zaczynają się od 80 zł za matę znanej marki wzwyż. Znalazłaś coś tańszego?

Ubranka- lubię spodnie, bluzki, legginsy, sukienki "bazarkowe", bo mają sensowne ceny przy niezłej jakości. Aczkolwiek body czy pajace IMO najlepsze są z mothercare lub earlydays. Tanie, tescowe i z byle jakiej bawełny po kilku praniach zamieniają się w szmaty. Te lepsze służą mi wiernie przy kolejnym dziecku. Tak, moje dzieci też mają ubranka używane, ale szczerze mówiąc to raczej konieczność- wolę zdecydowanie kupować im nowe. Bo tak.

? I nie wciskajcie kitow ze bazarkowe rz
      > eczy sie nie sprawdzaja, bo jaki jest sens wydawac kupe kasy na body czy kaftan
      > ik skoro dziecko chodzi w nim gora dwa miesiace, czy tez na lezaczek przydatny
      > kilka miesiecy.
      Sens jest taki, że można mieć więcej niż jedno dziecko... Można wymieniać się ciuszkami, jeśli w rodzinie są małe dzieci. Przy starszym dziecku- ubranka nosi się znacznie dłużej, np. letnie potrafią wystarczyć na dwa sezony. Nie kupiłabym też rzeczy niewiadomego pochodzenia bez atestów- to ryzykowne.

Ciekawe czy piszecie tak zeby sie pochwalic, nie wyjsc na gorsz
      > a czy tez faktycznie musicie miec wszystko markowe.
      Nie muszę. Muszę mieć rzeczy dobrej jakości, a im mniej zapłacę- tym lepiej dla mojego portfela.
    • jedna.walizka Re: Czy tylko same snobki??? 13.04.11, 09:07
      kupuje co chce,moim dzieciom a nie dla sasiadki,kolezanki,pani w sklepie,przedszkolu i nie dla Ciebie smile
    • my-child Re: Czy tylko same snobki??? 14.04.11, 00:21
      U nas to inaczej wyglada. Ciuszki- kupuje takie, ktore mnie sie podobaja. To jest jedyna zasada, (bo po prostu nie wchodze do sklepow, na ktore mnie nie stac). Z zabawkami jest inaczej. Ja znajduje, pokazuje corci i albo jej sie podoba i usmiecha sie, albo ma w nosie. Prezenty dostaje takie, na jakie stac tych, ktorzy obdarowuja a ja sie ciesze z kazdej drobnostki. Wozek- ma najlepsza bryke w miescie ale nie przez marke tylko dlatego, ze jest dla niej wygodny, dla mnie praktyczny, no i kolory- ja sie zakochalam jak go zobaczylam. Generalnie jesli chodzi o marki- patrze kupujac kosmetyki, pieluszki, chusteczki, plyn do prania, obiadki. A! Jesli chodzi o uzywane- wczoraj dostalysmy torbe ciuchow od znajomej. Dla mnie to powod do radosci, no ale mnie cieszy praktycznie wszystkosmile
    • motylek_82 Autorko!! 14.04.11, 05:52
      Gratuluje chodliwego wątku, co prawda jest beznadziejny i merytorycznie nic nie wnosi ot taka zwykła przepychanka zadań ale takie wątki sa tutaj mega chodliwe o czym swiadczy nastukanie 170 postow.
      A pozostałym gratuluje wkręcenia sie w tą jakże wartościową dyskusje smile
    • leneczkaz Re: Czy tylko same snobki??? 14.04.11, 09:09
      A Ty jesteś pewnie z nizin społecznych, niewykształcona i pijesz, bo Cię nie stać na nowe ciuchy ze sklepu. Pffffffff.
      Takie głupie szufladkowanie ludzi.

Jeśli mnie stać, mam fundusze, to dlaczego mam nie stroić swojego dziecka? Dlaczego?
      Jeżeli mogę kupić komfortowy- dla mojego dziecka, a co więcej dla mnie- wózek, to dlaczego mam kupować szrota?

Baaa, mam wygodny samochód, ale pewnie fiacikiem też bym dojechała z pkt. A do B. (albo i nie..). I tak dalej..
    • annajustyna Re: Czy tylko same snobki??? 17.04.11, 10:47
      A iel masz toksycznej chinszczyzny wsrod tych swoich bazarkowych nabytkow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka