Dodaj do ulubionych

zatkany nosek

06.07.11, 09:59
moja 17 tyg córeczka ma zatkany nosek i ciężko jej się oddycha. Kataru właściwie nie ma tzn takiego, który można wyciągnąć fridą. Tak jak patrzę to nosek ma raczej czysty, tylko jak oddycha to słyszę, że katar tam gdzieś daleko jej przeszkadza. Biedactwo budzi się w nocy, w dzień też się męczy. Leżenie na boczku trochę pomaga, ale nie za bardzo. Przez całą noc miałam włączony nawilżacz powietrza ale nie wiem czy cokolwiek pomógł.
Może macie jakieś sposoby na zatkany nosek?
Obserwuj wątek
    • ciastolina84 Re: zatkany nosek 06.07.11, 10:16
      Sól morska u takiego maleństwa, bo jak się nie da odciągnąć to tylko to zostaje raczej
    • latosie Re: zatkany nosek 06.07.11, 10:44
      nasivin soft u nas pomógł na katar
    • pola.cocci Re: zatkany nosek 06.07.11, 11:11
      czesto plukac sola fiz. albo sola morska, po czym dopiero probowac odciagac frida co jakis czas, na noc podnosic "glowe" lozka wkladajac np. recznik pod materacyk i spacery sa dobre
    • marzenka224 Re: zatkany nosek 06.07.11, 11:31
      Lepiej idź do lekarza, mój synek jak miał 4 tygodnie dostał katarku, wszyscy mówili że z samym katarem nie ma co iść do lekarza ale jak mu nie przeszło po 3dniach to poszłam i okazało się że ma zapalenie płuc, a żadnych innych objawów choroby nie miał. Lepiej iść do lekarza nie potrzebnie niż nie pójść jak potrzeba
      • romasubrosa Re: zatkany nosek 06.07.11, 18:13
        u mnie co prawda corkama 6 miesiecy ale na katar u nas sprawdzaja sie inhalacje sola kuchenna, inhalacja drazni drogi oddechowe i kicha wtedy odciagam wydzieline z noska aspiratorem inaczej nie ma jak
        • romasubrosa Re: zatkany nosek 06.07.11, 18:14
          drazni i rozrzedza wydzieline w nosie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka