Dodaj do ulubionych

Pieluszki Wickies

26.09.11, 19:05
Czy któraś z mam używała może pieluszek z Kauflanda - Wickies? Jeśli tak to proszę o opinięsmile
Obserwuj wątek
    • marzenka224 Re: Pieluszki Wickies 26.09.11, 20:29
      Bardzo dobre prawie jak pampersy tylko mojego małego niestety uczuliły sad . Kupowałam te w niebiesko- pomarańczowym opakowaniu, są jeszcze całe zielone sporo tańsze, ale na razie nie próbowałam.
    • marygirl Re: Pieluszki Wickies 27.09.11, 17:06
      fajne pieluszki, jesli próbowałas dade z biedronki to w zasadzie bardzo podobne tylko dady maja taki zielony wkłas w środku a te z kauflandu nie.Do pampersów bym nie porownała, jak dla mnie nie ma nic bardziej chłonnego niz pampersy i te stosuje na noc, a na dzien jak czesto zmieniasz pielucje to Wickies sa ok.Ja miałam te niebiesko pomaranczowe opakowanie, zielonego nie uzywałam bo czytałam ze sa do bani
      • ulla79 Re: Pieluszki Wickies 29.09.11, 21:58
        marygirl napisała:
        jak dla mnie nie ma nic bardziej chłonnego niz pampersy

a wicie ze DADA i PAMPERS to dokladnie jedno i to samo - dziewczyna na forum poisała ze znalaz la pampersy w dadzie - i po porównaniu poza kolorem i nazwa się nei różnia. a cena nieporównywalna.

teraz juz jest tak ze firmy robia pod konkretne markety więc dają to samo co "normalnie" tylko pod inną nazwą smile
        • marygirl Re: Pieluszki Wickies 30.09.11, 10:15
          to że robi je ta sama firma o niczym nie świadczy, roznica jest mimo wszystko, jak dotykam takiego mega zasikanego pampersa to jest albo suchy w dotyku albo lekko wilgotny a dada niestety mokra! nie wiem jakim cudem inne mamy nie widza rózniczysmile
    • turnesolka Re: Pieluszki Wickies 27.09.11, 17:17
      Próbowałam, bardzo podobne do DADA, ale mnie rozczarowały bo w paru się zepsuły wewnętrzne falbanki - gumka wyszła na wierzch. Ogólnie wypróbowałam wszystkie (DADA, LIDL, ROSSMANN) i wg. mnie najlepszy LIDL (toujours) i Rossmann. DADA były OK do czasu jak nie zaczął na pupie zostawać klej. Co do Pampersów to super są Premium Care (tylko ich cena boli) a wszystkie inne są bardzo zbliżone do w/w. Huggiesy dla nas są porażką bo zawsze przeciekają.
      • marygirl Re: Pieluszki Wickies 27.09.11, 17:43
        a tak , fakt że w Dada przylepiaja się te wewnętrzne gumeczki.Huggisy mieliśmy takie dla maluszków 3-6 kg i jakieś były za duże i boczkami przeciekały a teraz kupilismy Huggies Economy (4-9 kg) takie w czerwonym opakowaniu i sa naprawde niczego sobiesmilePampers Premium Care to hitwink
        • mazia72 Re: Pieluszki Wickies 30.09.11, 21:51
          Używam te pieluszki i są ok. Nie kupujcie jednak ich w dużych pakach (chyba 72 pieluchy)!!! są nie na rzepki tylko na taśmę niby klejącą, i przy odpinaniu całe się rozwalają,włącznie z wkładem!!! małe paczki są ok. Dziwne,że ta sama firma a jedne na rzepki, a drugie na taśmę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka