mbkow 28.05.04, 15:00 czesc! moj synek ma 4.5mies i rozpoczela sie akcja "zeby". jest to stosunkowo szybko. czy podawalyscie swoim dzieciom fluor w takich przypadkach? pozdr, monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamata Re: fluor w kroplach 28.05.04, 15:28 Pediatra polecila mi fluor, choc synek 8 m-cy nie ma jeszcze zebow. Do smarowania zawiazkow ;o Pytalam Ciocie - emerytowanego pediatre, co o tym sadzi - stwierdzila, ze nie jest to konieczne. Rozne sa zdania na temat fluoru, nikt jednoznacznie nie stwierdzil chyba, ze nie jest szkodliwy? Nie bede stosowac, zeby nie wylac dziecka z kapiela pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: fluor w kroplach 28.05.04, 15:42 Ostatnio lekarze coraz częściej odradzają, podobno odłada sie tylko w organiźmie. Podawaj lepiej wodę z aninakmi fluorowymi. Maciek ma 3 latka i nie podajemy. nawte pasty dla dzieci w tym wieku są bez fluoru Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: fluor w kroplach 28.05.04, 18:41 W niektórych krajach na Zachodzie podobno już jest wycofany ze sprzedaży jako toksyczny. Mój ojciec - stomatolog stanowczo odradził. Pytałam też na forum kosmetyki dziecięce - to samo. Lepsza jest fluoryzacja kontaktowa (lakowanie), pasty z fluorem - dobrane do wieku i woda z fluorem. No i najważniejsze - higiena dziąsełek i ząbków, oraz nie podawanie słodyczy do 2 lat. To lepsze niż faszerowanie dziecka specyfikami, które mogą zaszkodzić (bardzo łatwo jest przedawkować). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: fluor w kroplach 28.05.04, 19:33 Witam! Znalazłam wątek z kwietnia na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=572&w=12045771&v=2&s=0 Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: fluor w kroplach 28.05.04, 19:36 Jeszcze raz, bo mi ucięło część adresu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=12045771&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś