Dodaj do ulubionych

półpasiec

10.02.12, 21:43
Witajcie dziewczyny,
Jak pech to pech. Mąż po tygodniu wyszedł ze szpitala, już się cieszył, że zobaczy córkę a tu przy wypisie okazało się, że przyczepił się do niego półpasiec i przez 2 tygodnie musi mieszkać u rodziców.
Jestem po konsultacji z pediatrą i mam nadzieję, że wirus nas ominie.
Córka ma pół roku, od tygodnia gada od rana do wieczora "mamamabababa" i to go omija.
I tak sobie siedzimy same z Oliśką i smutno nam...
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: półpasiec 11.02.12, 09:57
      JA miałam półpaśca kiedy mój syn miał ok 6-7 m-cy. Karmiłam go piersią, spał ze mną, nie zaraził się ospą. Ani on, ani jego starsza siostra ani mąż, który też na ospę nie chorował.
      • aurinko Re: półpasiec 13.02.12, 15:10
        budzik11 napisała:

> JA miałam półpaśca kiedy mój syn miał ok 6-7 m-cy. Karmiłam go piersią, spał ze
        > mną, nie zaraził się ospą. Ani on, ani jego starsza siostra ani mąż, który też
        > na ospę nie chorował.

Bo półpasiec nie zaraża ospą.
        • aurinko Re: półpasiec 13.02.12, 15:13
          aurinko napisała:

> Bo półpasiec nie zaraża ospą.

eee półpasiec nie zaraża półpaścem, ospą może, pokiełbasiło mi się uncertain
          • budzik11 Re: półpasiec 14.02.12, 08:31
            aurinko napisała:

> eee półpasiec nie zaraża półpaścem, ospą może, pokiełbasiło mi się uncertain
            >

No to właśnie wyżej napisałam.
    • kozica111 Re: półpasiec 13.02.12, 15:36
      Wirus półpaśca wbrew powszechnym opiniom i starej szkole lekarskiej jest b.zaraźliwy.Osoba która przechorowała ospę może złapać półpaśca a osoba nie chorująca - ospę.
      Pokutuje u nas przekonanie ze półpasiec to uaktywniona forma przebytej dawno ospy - wg opinii kilku lekarzy z którymi rozmawiałam ich praktyka wskazuje na coś innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka