Dodaj do ulubionych

zwykły proszek

01.10.12, 12:27
od urodzenia piorę ubrania córki w loveli, nie jest alergiczką, nic jej nie uczula a mi własnie kończy się lovela i zastanawiam się czy mogę prać jej ciuchy w zwykłym naszym proszku (jakieś persil mam zwykły w domu, nie sensitive) ma 11 miesięcy.
Obserwuj wątek
    • h_olga Re: zwykły proszek 01.10.12, 13:39
      spróbuj - włącz sobie ewentualnie opcję dodatkowego płukania
    • kingusia1974 Re: zwykły proszek 01.10.12, 13:49
      Spokojnie. Tu gdzie jestem wszysyc piora w zwyklym proszku i dzieciom nic nie jest. Ja nie pralam, bo sie balam, ale teraz po paru miesiacach piore i wszsytko jest ok. Tylko nei syp za duzo. Lepiej polowe z tego co podaja producenci. To samo ze zmiekczaczem.
    • joshima Re: zwykły proszek 01.10.12, 17:45
      megi2511 napisała:

> od urodzenia piorę ubrania córki w loveli, nie jest alergiczką, nic jej nie ucz
      > ula a mi własnie kończy się lovela i zastanawiam się czy mogę prać jej ciuchy w
      > zwykłym naszym proszku (jakieś persil mam zwykły w domu, nie sensitive) ma 11
      > miesięcy.
      Oczywiście, ze możesz spróbować.
    • zuzinkas Re: zwykły proszek 01.10.12, 18:19
      mozesz.. ja zawsze pralam w zwyklym...
      • mayaalex Re: zwykły proszek 01.10.12, 18:26
        Ja tez i nic sie nie dzialo smile
    • mynia_pynia Re: zwykły proszek 01.10.12, 19:50
      A ja nie piorę w zwykłych bo ostatnio jest moda na wzbogacanie środkami intensywnie pachnącymi i zapach mnie powala na kolana (właśnie mam to nieszczęście w użyciu i jeszcze 4kg mi zostało a szkoda wywalić bo z porządnej firmy) . Białego jelenia do prania dziecięcych ciuchów używam i do teko płyn do płukania w śladowych ilościach też z polenny ostrzeszów.
    • dianaro Re: zwykły proszek 01.10.12, 19:53
      Oczywiście, że możesz prać jeśli okaże się że proszek ten nie uczula Twojego dziecka. Dodatkowo włącz extra płukanie i wtedy zobaczysz czy już można użwyać tego proszku.
    • saguaro70 Re: zwykły proszek 02.10.12, 11:00
      Możesz prać w normalnych proszkach, ale nie w polskim gó...e. Pomijam fakt, że jakie włozysz, takie brudne wyjmiesz, ale mają mnóstwo uczulajacych enzymów. Aż niedobrze się robi od ich zapachu.
      Zacznij od niemieckich. Dash albo VeiberRiese. Te dwa są cudowne. Do tego odplamiacz W5 z LIdla i niemiecki biały Softlan.
    • dare-czka Re: zwykły proszek 02.10.12, 15:59
      ja piore w normalnym proszku razem z naszymi ciuchami odkad mala skonczyla jakies 7 mies
    • klubgogo Re: zwykły proszek 02.10.12, 18:27
      Możesz, to nie proszek uczula, ale najczęściej płyn do płukania. Wrzuc na razie parę ubranek na próbę i poczekaj na reakcję, jeśli się boisz. Ja po prostu około 10 m-ca wyprałam w zwykłym proszku sensitive.
    • frejus Re: zwykły proszek 04.10.12, 17:26
      swego czasu ubrania dzieci prałam w polskim J....e, ale rezultat byl koszmarny (szare i niedoprane). Od ponad roku kupuję w internecie duńskie srodki do prania (proszki, płyny) i jestem zadowolona: mam doprane pranie, nienasycone zapachem używanych enzymów, a przede wszystkim na dłużej starcza zakupiony proszek, bo zdecydowanie wymaga mniejszego dozowania.

pozdrawiam
    • heja5 Re: zwykły proszek 04.10.12, 22:32
      ja od 3 -ego miesiąca życia używam zwykłego proszku i nic małemu nie jest. sprawdź, a najszybciej się przekonasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka