martelia 20.07.04, 20:01 Czy podgrzewacie kilkakrotnie "sztuczne" mleko ? Na przykład zrobiłam 100, malutka wypiła 50, to resztę wylewacie czy do lodówki i na następny raz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tupelo Re: podgrzewanie 20.07.04, 22:26 Ja karmie naturalnie, ale czytalam, ze mozna ewentualnie takie mleko zostawic na "dojadke" po chwili, ale nigdy do nastepnego przewidzianego karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacu Re: podgrzewanie 20.07.04, 22:44 nie można zostawiać niedojedzonej porcji bo są w niej bakterie ze śliny i się rozmnażają więc do następnegokarmienia strach pomyśleć ile ich jest Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: podgrzewanie 20.07.04, 22:52 Jaś, kiedy był malutki, jadł zwykle na raty - 50, potem 30, potem 10. Dlatego zostawiałam mleko, ale nigdy nie dłużej niż godzinę (i nigdy nie podgrzewałam mleka więcej niż 2 razy). Nigdy mu nic nie było. Pamiętam też, że kiedy leżał w szpitalu, pielęgniarki dawały Maluszkom mleko nawet trzy godziny po pierwszym karmieniu (twierdziły, że nie wolno jedynie zbyt często podgrzewać). Ale uważam, że to już przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
rokat_rokat Re: podgrzewanie 20.07.04, 23:31 Nie żałuj na Dziecko! To czego nie zje wylej i zrób świeże jedzenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: podgrzewanie 21.07.04, 00:00 W ogóle nigdy nie podgrzewałam i nie podgrzewam. I od jakiegoś czasu jak niedopite to zostawiam ale nie w lodówce tylko na wierzchu, jak w ciągu 1-2 godzin Zosia nie wypije to dopiero wylewam. To całe podgrzewanie to jakiś bezsens, w szpitalu dają w temperaturze pokojowej i nie trzymają w lodówce a dzieciom jakoś nic nie jest. Pozdrawiam, Antonina mama Kuby (4,10) i Zosi (9 m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś