realnesss 23.03.13, 15:33 Witam, Dzisiaj zauwazylam ze synek ma sine wokol ust. Ma 2 miesiace i nie wiem czy to normlany objam u tak malych dzieci czy cos groznego. Nie wiem czy jechac na ostry dyzur. Prosze o pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kindddzia Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:33 jak sie normalnie zachowuje i oddycha to nie musisz jechac na ostry dyzur raczej. To jest taki trojkat? od noska do zew kacikow ust? niektore tak maja, moja np miala i zeszlo nei wiem kiedy. Czasem sie tez pojawia jak dziecko musi beknac. Oczywscie pokazac lekarzowi nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bisiek10 Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:42 Nie mam zamiaru Cie straszyc ale mial badane serduszko? Pytam bo moja mala urodzila sie z niedomknietym przewodem Bottala i lekarz kazal mi zwracac uwage wlasnie na zasinienie w okolicach ust. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:55 Zasinienie w okolicy ust moze choc nie musi byc objawem niedotlenienia. Warto zeby synka obejrzal lekarz, na wszelki wypadek - pewnie to nic groznego ale po co sie niepotrzebnie denerwowac. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
glomeria Re: Sine wokol ust 23.03.13, 20:54 przyczyną może też być mocne zasysanie podczas jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrajurek Re: Sine wokol ust 23.03.13, 21:21 sine wokol ust wskazuje na anemie, nam pediatra zwracala na to uwage Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Sine wokol ust 23.03.13, 21:52 Obaj moi synowie miewali siny cień wokół ust. Przy jasnej karnacji to bardziej widać. Młodszy na pewno nie ma anemii, starszy mógł mieć. Natomiast: starszy miał cień, gdy było mu zimno. Młodszy i starszy: gdy cofał im się pokarm (mieli refluks). Jeżeli dziecko zachowuje się normalnie, to żaden ostry dyżur. Zapytaj lekarza na najbliższym szczepieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
realnesss Re: Sine wokol ust 24.03.13, 10:47 Dziekuje za odpowiedzi. Ale pojechalismy jednak na ostry dyzur i tam lekarz go sprawdzil i powiedziala ze wszystko jest dobrze. Zalecila krew zdac (moze to byc anemia w sumie jest wczesniakiem i mial mala mase urodzeniowa). Serce mial sprawdzane po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Sine wokol ust 24.03.13, 17:00 Super, bardzo sie ciesze ze wszystko sie dobrze skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś