Dodaj do ulubionych

Sine wokol ust

23.03.13, 15:33
Witam,
Dzisiaj zauwazylam ze synek ma sine wokol ust. Ma 2 miesiace i nie wiem czy to normlany objam u tak malych dzieci czy cos groznego. Nie wiem czy jechac na ostry dyzur. Prosze o pomoc..
Obserwuj wątek
    • kindddzia Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:33
      jak sie normalnie zachowuje i oddycha to nie musisz jechac na ostry dyzur raczej. To jest taki trojkat? od noska do zew kacikow ust? niektore tak maja, moja np miala i zeszlo nei wiem kiedy. Czasem sie tez pojawia jak dziecko musi beknac. Oczywscie pokazac lekarzowi nie zaszkodzi.
    • bisiek10 Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:42
      Nie mam zamiaru Cie straszyc ale mial badane serduszko? Pytam bo moja mala urodzila sie z niedomknietym przewodem Bottala i lekarz kazal mi zwracac uwage wlasnie na zasinienie w okolicach ust.
    • mayaalex Re: Sine wokol ust 23.03.13, 17:55
      Zasinienie w okolicy ust moze choc nie musi byc objawem niedotlenienia. Warto zeby synka obejrzal lekarz, na wszelki wypadek - pewnie to nic groznego ale po co sie niepotrzebnie denerwowac. Trzymam kciuki!
    • glomeria Re: Sine wokol ust 23.03.13, 20:54
      przyczyną może też być mocne zasysanie podczas jedzenia
      • aleksandrajurek Re: Sine wokol ust 23.03.13, 21:21
        sine wokol ust wskazuje na anemie, nam pediatra zwracala na to uwage
    • rulsanka Re: Sine wokol ust 23.03.13, 21:52
      Obaj moi synowie miewali siny cień wokół ust. Przy jasnej karnacji to bardziej widać. Młodszy na pewno nie ma anemii, starszy mógł mieć. Natomiast: starszy miał cień, gdy było mu zimno. Młodszy i starszy: gdy cofał im się pokarm (mieli refluks).
      Jeżeli dziecko zachowuje się normalnie, to żaden ostry dyżur. Zapytaj lekarza na najbliższym szczepieniu.
      • realnesss Re: Sine wokol ust 24.03.13, 10:47
        Dziekuje za odpowiedzi. Ale pojechalismy jednak na ostry dyzur i tam lekarz go sprawdzil i powiedziala ze wszystko jest dobrze. Zalecila krew zdac (moze to byc anemia w sumie jest wczesniakiem i mial mala mase urodzeniowa). Serce mial sprawdzane po porodzie
        • mayaalex Re: Sine wokol ust 24.03.13, 17:00
          Super, bardzo sie ciesze ze wszystko sie dobrze skonczylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka