Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie:(((

08.07.13, 22:54
Witam, powiedzcie ile u Was trwało nic nie jedzenie przy ząbkowaniu.Córka ma 11 m-cy ma dopiero 4 ząbki i chyba idą jej następne,bo nic nie chce jeść od 5 dni. Wypija tylko herbatę lub sok ale jedzenie to tragedia, (dziś wypiła mleka 150 ml na raty przez cały dzień), do rączki też nic nie chce brać karmiona łyżeczką to zaciska buzię i nic nie zje.Ogólnie to nie marudzi tylko ten brak apetytu mnie dobija, a jak to było u Was?
Obserwuj wątek
    • natchniuza86 Re: Ząbkowanie:((( 08.07.13, 23:15
      Dokladnie tak samo. Apetyt zerowy. Strajki glodowe na porzadku dziennym, nie tylko z powodu zebow, ale w jakims tam stopniu spowodowane rowniez zabkowaniem.
      • annaszw29 Re: Ząbkowanie:((( 09.07.13, 10:02
        Mam nadzieję, że niedługo to minie.
    • murwa.kac Re: Ząbkowanie:((( 09.07.13, 10:01
      heh!
      czworki 2 miesace ponad meczylismy wink

dlaczego Cie dobija?
      jak jestes chora, obolala to jesz normalnie? czy raczej tez Ci apetyt spada?
      pomysl sobie jak bys sie czula gdyby ktos Ci wtedy na sile jedzenie wciskal? bo ja bym sie wqrzyla i to ostro na ta osobe, z morderstwem widelcem wlacznie.

odpusc, daj dzieciakowi spokoj. nie zaglodzi sie. a zmuszajac i karmiac przemoca mozesz sie doczekac calkiem niezlych problemow z odzywianiem w niedalekiej przyszlosci.

dawaj duzo wody, proponuj czesto chlodne owoce do raczki (arbuz, melon bedzie fantastyczny - woda, chlod, lekkostrawne) i przeczekaj.

cierpliwosci morza i oceany zycze.
    • aguu17 Re: Ząbkowanie:((( 15.07.13, 22:28
      Oj tak, ząbkowanie. U nas ostatnio wszystkie zęby szły grupami. Z jedynkami i dwójkami nie było problemów... ale potem zaczęły się czwórki, wszystkie 4 naraz. z 2 miesiące się wyrzynały. Z jednej to nawet krew z dziąsła leciała, hardcore hehe Teraz idą 4 trójki smile

Ale wracając... Ważne, żeby dziecko piło (żeby się nie odwodniło). Jeśli chętnie pije to się nie martw. Podawaj jakieś gryzaki zimnie, surową marchewkę do gryzienia i łagodzenia dolegliwości.
      Ostatecznie można też coś przeciwbólowego podać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka