Dodaj do ulubionych

chusta / nosidlo

21.11.13, 07:37
Mam pytanie do mam noszacych dzieci w chustach / nosidle. Moja corka (niedlugo skonczy 4 m-mce) znow buntuje sie na spacery w wozku. Jest placz, tylko na rekach sie uspakaja. Stad moje przypuszczenie, ze moze polubi byc noszona w taki sposob zamiast lezec w gondolce. I tu pytanko: jesli dotad nie zna takiej formy noszenia to czy warto inwestowac w sprzet czy juz za pozno bo powinna byc oswajana z np. chusta od nowosci?
Obserwuj wątek
    • az-82 Re: chusta / nosidlo 21.11.13, 08:10
      Warto. W tym wieku to chusta, do nosidełka dziecko powinno już umieć siedzieć.
      (to co piszą producenci nosidełek, że nadaje się dla malutkich dzieci to ściema)
      Jak masz możliwość, to przetestuj pożyczoną, ale jak nie, to kup i zobacz. Dużo zależy od tego, czy dobrze wiążesz.
      Poza tym dziecku nie może być za ciepło, więc trzeba wziąć pod uwagę, że taka chusta to jak jedna warstwa ciuchów. No i nie może być nudno. Może ryczeć w domu jak będziesz próbować ją nosić i coś robić, a na spacerze na dworze będzie zachwycona.
    • 1mzeta Re: chusta / nosidlo 21.11.13, 08:34
      Jak dziecko potrafi samo dobrze trzymać głowę to możesz jakieś dobre ergonomiczne nosidło kupić. Ja moje dzieci od czwartego miesiąca w ergonomiku nosiłam i mają się dobrze- pokrzywione nie są, a noszenie uwielbiały. Chusty wcześniej nie używałam. Skocz na gazetowe forum chustowe tam nie tylko ci doradzą ale może znajdzie się ktoś z twojej okolicy kto da ci swój "sprzęt" przetestować.
    • murwa.kac Re: chusta / nosidlo 21.11.13, 10:47
      nosidlo mozesz jezeli juz trzyma porzadnie glowke.
      ale nosidlo ergo, nie wisiadlo smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/xg/xh/wqz9/atQ7Ju7CNtiVJcxfkX.jpg

chusta - mozesz zaczac od elastyka, chociaz dla dziecka w wieku Twojego wzielabym juz tkana.
      tkana - najlepsza uzywana, bo juz wyrobiona.
      zorientuj sie czy w Twoim miescie nie ma jakiegos klubu kangura
      klubkangura.com.pl/
      zawsze mozna sie spotkac z doswiadczonymi mamami, ktore podpowiedza co i jak, wypozyczyc chuste na pare dni, zeby ja poprzymierzac przed zakupem. moze niekoniecznie to musi byc klub kangura, moze w Twoim miescie sa jakies inne?
      wiem, ze niektore sklepy stacjonarne, sprzedajace chusty tez umozliwiaja wypozyczanie na jakis czas. poorientuj sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka