Dodaj do ulubionych

ząbkowanie bez żadnych objawów

18.02.14, 16:23
Dzisiaj rano zauważyłam, że synkowi (7 miesięcy) wyrżnął się ząbek. Jestem trochę w szoku, bo oprócz kaszlu (zdiagnozowanego jako astma, uczulenie na roztocza, pozostałości po zapalenie oskrzeli) nic kompletnie nic się nie zmieniło. Synek je normalnie, śpi coraz dłużej (dzisiaj spał od 19 do 7 rano) nic go nie boli. Czy ktoś miał podobnie? Czy to dopiero może się zacząć?
Obserwuj wątek
    • beatrix_75 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 16:27
      moj na zabkowanie nie narzekał wcale , aż sie dziwiłam ,ze tak sprawnie idą ...jeden po drugim ,
      ale z biegiem lat sie to wyrownalo , mielismy spore problemy z zębami ( lecznie ), a teraz także doszedł ortodonta wink
    • ashraf Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 16:40
      My tak mamy smile Najpierw (dosyc wczesnie) wyszly zupelnie bezobjawowo 2 zeby, potem cisza, nastepnie 6 rownoczesnie - mlody nawet nie jeknal, a w nocy spi jak spal po 12 h bez przerwy. Od jakiegos czasu zastanawialam sie co z nastepnymi, az tu pare dni temu znalazlam w paszczy wielka czworke i wymacalam wyklute trojki (na co swoja droga jest bardzo wczesnie!) i czworki na gorze i na dole. Tak po prostu. Sygnalow brak. Tylko sie cieszyc smile
    • misia_zdzisia2 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 16:59
      Najbardziej lajtowo u nas wyrzynaly sie dolne jedynki. Praktycznie bez objawow. Gorzej jest z zebami na gorze.
    • neffi79 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 18:30
      moje pierwsza córka ząbkowała zupełnie bezobjawowo. Dopiero jak szły trzonowe to mocno sie sliniła, ale to wszystko, żadnych gorączek, bólu, katarów
      za to druga...hmmm...każdy ząbek to była droga przez meke
    • mmajcka Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 19:02
      Dolne jedynki u nas tez pojawily sie znienacka. Corka miala 4 m-ce i 2 dni!! Natomiast teraz (5 m-cy) ida gorne i chyba widze 3-ki lub 4-ki na dole (choc nie chce mi sie w to wierzyc) i jest troche gorzej. Widze, ze ja pobolewa i czasami w nocy poplakuje przez sen sad
    • boo-boo Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 21:14
      Mój starszak tak miał- wszystkie zęby do piątek włącznie bez żadnych objawów- nawet nie wiedzieliśmy, że wychodzą.
      Córka trochę marudna i czasami w nocy po 2 minuty popłakała.
    • giba116 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 21:19
      Nawet nie wiesz, jak bardzo Ci zazdroszcze smile
      • ambrozja Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 22:07
        Starszy syn ząbkował totalnie bezobjawowo.
        Ząbki po prostu pojawiały się któregoś dnia w buzi smile
        Młodsza córka już takim " cudownym " dzieckiem pod tym względem nie jest sad
        Ciesz się z promocyjnego egzemplarza wink
    • tomelanka Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 18.02.14, 22:07
      U nas były 2 pobudki w nocy na trwające 3 minuty opróżnienie cycka wink
    • czeszka8 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 03.03.14, 20:13
      A napiszcie mi czy wszystkie zęby wyrzynają się równie boleśnie co te pierwsze?
      Narazie mamy 4 ząbki i każde okupione wielodniowym jęczeniem i kiepskim snem.
    • amama89 Re: ząbkowanie bez żadnych objawów 03.03.14, 23:07
      Ciesz się wink Może z kolejnymi też pójdzie tak łatwo, choć najgorzej to bywa z trzonowymi, ale nie ma reguły. Zanim moje dziecko zaczęło ząbkować, nasłuchałam się od innych, że ząbkowanie jest straszne, że dziecko bardzo źle znosi itd, jak się jednak okazało, nie ma jednej reguły odnośnie ząbkowania, jedne dzieci znoszą to dobrze, inne bardzo źle. Jakby nie było obecnie jest kilka dobrych sposobów na ząbkowanie, żeby gdy jest naprawdę źle, móc troszkę pomóc maluszkowi i rodzicom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka