15.04.14, 09:26
Czego lubia sluchac wasze dzieci? Pomijajac oczywiscie rozne "zabawkowe" dzwieki, od ktorych wywraca sie zoladek wink My staramy sie puszczac mlodemu jak najwiecej roznorodnej muzyki (zeby wyrobic w nim wrazliwosc muzyczna zanim zetknie sie z chlamem w wieku nastoletnim) i juz powoli widac co mu sie podoba, a co nie smile Lubi klasyke, w tym np. Goreckiego i Chopina (choc oboje z mezem za nim nie przepadamy), podspiewuje sobie po swojemu przy ariach operowych - jako wielbicielka drecze go Wagnerem, ale na razie woli Traviate wink Przy muzyce filmowej zaczyna tanczyc - ugina nogi w kolanach i kreci sie na boki, chwilowo hitem jest Blues Brothers, no i nieodmiennie Pan Kleks. Niestety Frank Sinatra to nie jego bajka i po prostu wychodzi z pokoju, jak puszczam jego plyte uncertain Utworow ojca slucha na razie chetnie, moze kiedys razem beda komponowac... choc jak mam miec dwoch artystow w domu, to chyba jednak wole, zeby slon mu na ucho nadepnal wink A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • az-82 Re: Muzyka 15.04.14, 09:48
      Młodej pan Kleks już się zaczął nudzić. Bardzo lubi muzykę z gier, Final Fantasy mamy praktycznie całą ścieżkę dźwiękową i płytę koncertową, młoda strasznie lubi, niania nie chce jej puszczać bo to taka nuda tongue_out (czytaj muzyka orkiestrowa wink )
      Uwielbia muzykę z Castlewanii, mimo że jest dość mroczna, poza tym Red Hot Chilli Peppers.
      Dla niej specjalnie mamy płytę "Co babcia i dziadek śpiewali jak byli mali", stare piosenki dla dzieci nagrane przez ludzi którzy faktycznie umieją śpiewać, takich których można określić - sopran, czy bas. Uwielbia to. Jest do tego książeczka z tekstami i nutami, przegląda ją w trakcie słuchania, czasem otwiera na konkretnej stronie, że właśnie tej piosenki chce słuchać.
      Poza tym lubi Eltona Johna, Simona i Garfunkla.
      Muzyka typowo klasyczna mniej jej się podoba. Jedynie Griega słucha chętnie.
      • ashraf Re: Muzyka 15.04.14, 09:58
        O, dzieki ze mi przypomnialas o tej ksiazce z plyta, dostalismy ja na gwiazdke i kompletnie o niej zapomnialam! Nie dziwie sie, ze coreczka lubi Griega, ja tez moglabym go sluchac i sluchac... w czasach mojego dziecinstwa wykorzystywano jego muzyke jako podklad do bajek na kasetach.
    • jw.ow Re: Muzyka 15.04.14, 10:22
      moja jeszcze w brzuszku lubi słuchać Hansa Zimmera i muzyki filmowej smile
    • momoneymoproblems Re: Muzyka 15.04.14, 10:44
      mój niunio słucha muzyki bobasa www.muzykabobasa.pl/ - strasznie się przy niej rozgaduje smile) od pierwszych dni słucha też Mozarta i tego co lubi mama.
    • mja-15 Re: Muzyka 15.04.14, 15:07
      Głównie muzyka filmowa z RMF Classic i co tam leci w Zetce lub RMF. Żadnej muzyki bobasa czy dla dzieci.
    • mmajcka Re: Muzyka 20.04.14, 20:03
      A czy myslicie, ze jak nie mam puszczonej muzyki w domu to zle??
      Wczesniej, przy koncowce ciazy jak bylam non stop w domu i potem jak mialam mini niemowlaczka to szedl w tle telewizor. Ale jak dziecko zaczynalo dostrzegac swiat wokol to tv zostala wylaczna. I tak sobie siedzimy w cichym domku (czywiscie nie wspominajac o piskach Mlodej smile). Czasami pod wieczor puszcze kilka dzieciecych piosenek, sama cis zaspiewam i tyle. Czy myslicie, ze brak muzyki moze jakos wplywac na dziecko? Czy powinnam puszczac jakies spokojne radio?
      • ashraf Re: Muzyka 20.04.14, 20:08
        Myślę, że im więcej "dobrych" bodźców, tym lepiej, ale bez przesady, cisza i spokój też są dziecku potrzebne. Możesz puścić dziecku kilka wybranych utworów, muzyka "w tle" nie jest potrzebna. No i nie kieruj się muzyką "dzieciową" ani spokojną, puszczaj jak najbardziej różnorodną i taką, jak lubisz smile
        • mmajcka Re: Muzyka 20.04.14, 20:13
          Tak wlasnie zrobie. Takie postanowienie wielkanocne smile
          Dzieki.
    • neffi79 Re: Muzyka 20.04.14, 22:04
      Prodigy, podczas jazdy samochodem
    • kjut Re: Muzyka 20.04.14, 22:42
      Mój okazało się ze lubi Parova Stelara. Ale nie pogarszi ami Linkin Park ani Jeżowską tongue_out a w ogóle jeśli do muzyki podśpiewuję i tańczy to mały aż chichocze z uciechy tongue_out
    • marcowa_aprilla Re: Muzyka 21.04.14, 19:50
      Obecnie Depeche Mode, Dawid Podsiadło i wybrane kawałki z radia
      nuci i buja się jak leci coś co mu się spodoba
      od małego wyciszalismy go przy dosc głosnej muzyce i czesto w aucie trzeba zrobic mu glosniej i zasypia

nigdy nie puszczam zadnych piosenek typowo dla dzieci
      to nie dla mnie, wychodze z zalozenia ze pozna je w przedszkolu a ja sie nie bede katowac
    • stara-a-naiwna Re: Muzyka 21.04.14, 21:02
      mój (6m) jak mu to puszczam na youtube to pozwala mi szybciutko sprawdzić pocztę
      siedzi i słucha
      www.youtube.com/watch?v=fZ9WiuJPnNA
      uwielbia jeszcze
      J. Casha Ring of fire, Blus Brothers (ale najlepiej żebym śpiewała i robiła miny)

zasypia przy MIchael'u Telo (piosenka o "Nosie) albo przy Ona tańczy dla mnie (wiem siara ale u nas działa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka