22.05.14, 07:35
zastanawiam się, jak to jest przy naszym systemie karmienia i upalnej pogodzie - dzieci cycowe, kiedy chce im się pić, mogą dostać mleko 1 fazy i zaspokoić pragnienie. No ale przy odciąganym wszystko jest wymieszane przecież. Co w takim razie - odciągać to wodniste tylko czasem, dopajać....?
Obserwuj wątek
    • boozias Re: dopajać? 22.05.14, 08:10
      Wg mnie odciągać normalnie, do końca, a dziecku podawać wodę
    • mistlemi Re: dopajać? 23.05.14, 06:43
      No wlasnie też mam z tym problem.. Chyba trzeba podawać wodę..
      • niziolog85 Re: dopajać? 23.05.14, 10:28
        po kolejnej rozwalonej nocce (gdzie było bardzo duszno) przymierzam się, żeby spróbować, choć nie wiem czy Maluch zechce wodę skoro dotąd tylko słodkie mleczko. Ale pojawia się kolejna wątpliwość - jaka woda? Przegotowana, to na pewno. Ale może być kranówka czy musi butelkowa?
    • niziolog85 Re: dopajać? 23.05.14, 16:37
      Skontaktowałam się z naszą położną coby nie mieć wątpliwości i .... do 6m.ż nie dopajać, mleko kobiece podobno w takie upały robi się bardziej wodniste (i chyba faktycznie jak wczoraj odciągałam to jakieś blade byłowink) i nie ma co kombinować. Lepiej nawet kilka razy maluszka wykąpać. A potem wystarczy przegotowana kranówka. Tyle z mojego źródła ale może ktoś ma inne info?
      • mistlemi Re: dopajać? 23.05.14, 21:42
        Założyłem wątek na forum karmienie piersią i jedna z ekspertek pisze, że dopajać. Dałam dzisiaj wodę na spacerze i mała chętnie piła i przez cały dzień zjadla tyle co zwykle. Ma prawie 4 miesiące.
        • boozias Re: dopajać? 24.05.14, 07:17
          Mój syn ma 7 m-cy, a wodę (przegotowaną kranówkę) pije od 2-3 mż, woda w zasadzie nie wpływa na jego apetyt i lubi ją pić, przy takich upałach jak teraz są podaję mu bardzo często i sam decyduje ile pije smile
        • niziolog85 Re: dopajać? 24.05.14, 09:59
          Kurcze, to znów mam mętlikuncertain no fakt, że różną wiedzą ta położna dysponuje... Ech... a mogłabyś zalinkować ten wątek?
          • mistlemi Re: dopajać? 24.05.14, 12:10
            Proszę: forum.gazeta.pl/forum/w,570,151099344,151099344,pytanie_o_dopajanie.html
    • kanna Re: dopajać? 12.06.14, 12:16
      Dopajałam wodą (piersiowego) syna. Szybko zacyznało mi leciec "jedzeniowe" mleko i marudził na pierś.

Przy infekcji w wieku 6 mies., upał, mały z goraczka - pierś go srednio interesowała, marudził i marudził. Zasnąl po wycpiciu 250 ml wody, z butelki.
      • niziolog85 Re: dopajać? 12.06.14, 15:33
        Na forum kp pani ekspert odpowiedziała - forum.gazeta.pl/forum/w,570,151099344,151276187,Re_pytanie_o_dopajanie.html

Ja ostatecznie próbowałam podać wodę ale mały wypijał raptem perę łyków, więc problem sam się rozwiązał. Niebawem zaczniemy rozszerzać dietę i już nie będzie wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka