Dodaj do ulubionych

Smoczek soothie

16.07.14, 13:42
Próbowaliśmy kilka smoczków, silikonowych oraz lateksowych i żaden nie przypasił małej. Za to ładuje sobie piąstki do buzi, a w nocy zaczyna traktować pierś jak smoczek (szybko się najada a potem mymla cycka). Zastanawiam się więc nad kupnem smoczka soothie. Stosowała któraś z Was? Czy może jest przereklamowany?
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Smoczek soothie 16.07.14, 13:55
      Oł men, Niutka.
      To jeszcze mały kurczak, ma prawo wisieć na maminej piersi, po prostu pozwól mu na to. Sygnaturką się sugerując to Wasze pierwsze dziecko? Jak tak to tym bardziej luksusowo. I zgadnij co było pierwsze - pierś, czy gumowe smoczki? tongue_out Więc raczej to smoczek ma imitować pierś, nie na odwrót.
      Śpij z dzieckiem, naucz się tego, karm przez sen - wyśpisz się. Zamiast noszenia na rękach - chusta i potem nosidło ergonomiczne, kręgosłup nie odpadnie. Ale nie wciskaj dziecku na siłę smoczka, to nienormalne jest tongue_out
      • niutka Re: Smoczek soothie 16.07.14, 14:29
        To moje trzecie dziecko. smile Starsze są już duuuże (16 i 18 lat). Jeden brał smoczek (tylko jak był śpiący), drugi zrobił sobie smoczek z cycka (butelki też nie chciał, nawet z moim mlekiem). No i Malutka idzie chyba w jego ślady. Wolałabym jednak tego uniknąć bo nie wspominam tego najlepiej. Nosidło (Manduca) mamy ale Mała daje się tam włożyć tylko jak jest śpiąca. Z kolei jak tam zaśnie nijak jej nie wyciągnę bez obudzenia.
        • matyldamoja Re: Smoczek soothie 16.07.14, 15:02
          mój synek nie smoczkowy , żaden mu nie pasił , kupiłam soothie i klapa niestety. Jeszcze czasem zaciągnął chicco ten silikonowy cały , ale generalnie smoczki bleee
          • mmajcka Re: Smoczek soothie 16.07.14, 15:33
            Tak jak u nas. Nawet tak zachwalany soothie.
            • anqzw Re: Smoczek soothie 16.07.14, 16:00
              My mamy taki najmniejszy lateksowy Nuk Genius (czy to jest ten słynny?). Mój synek czasem go chce,czasem nie,przy czym nie umie go utrzymać w buzi. Położna - doradca laktacyjny doradzała mi odstawianie dziecka od piersi jak zaczyna ciumkać bez jedzenia. Smoczek tak, ale tylko pomocniczo przy zasypianiu czy awanturach i oczywiście o ile dziecko umie dobrze chwytać pierś.
    • kaja8613 Re: Smoczek soothie 16.07.14, 18:26
      U mnie soothie się sprawdził. W domu mamy chyba z 5 innych skoczków, malutka wszystkie wypluwala, a soothie zassala od razu wink
    • biankao Re: Smoczek soothie 16.07.14, 18:55
      U nas sie nie przyjął, razem z masa innych. Syn nigdy nie nauczył sie ssac zawsze mu wszystkie smoczki wypadaly a około 3 miesiąca stanowczo odmawiał. Teraz ma 8 miesięcy i soothie z miskiem to dla niego tylko zabawka. Niektóre dzieci nie akceptują smoczkow.
    • zoja.anna Re: Smoczek soothie 16.07.14, 19:38
      U nas się sprawdził. Wykupiłam wszystkie smoczki jakie są dostępne w polsce, i tylko soothie zassała. A potem odrzuciła w 8 miesiącu, no ale przynajmniej sprawdził się przez pół roku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka