Dodaj do ulubionych

zawartość Pieluchy

13.10.14, 19:10
Dziec zabakuje. Widać już biała kreseczke. Od kilku dni kupy były inne i zaczęło być ich dużo. Od piątku do zielone. Ogólnie była też wysoka gorączka (wysoka w sobotę). Wiem, że zielone od zębów. Ale od soboty coraz rzadsze. Od wczoraj sama piana, woda no i zielona. Dodatkowo dziś pojawiła się wysypka taka delikatna na brzuchu. I pupa strasznie odparzona. Nie mieliśmy jeszcze takiejsad. Wytrzeć nie daje. I sie tak zastanawiam. Taka woda i piana to nadal zęby? Czy może coś innego? Może coś uczulíło? (Ogólnie jem wszystko, mogło trafić się coś nowego). W piątek, dostał chlebek do pomemłania. Wcześniej juz dostał trzy razy, ale ciemny. Tym razem biały. I sama już nie wiem. Robi bardzo często te kupy i z duży wysiłkiem.
Obserwuj wątek
    • fizmedka Re: zawartość Pieluchy 13.10.14, 19:17
      Wysypka 4 dni po goraczce to mi wyglada na trzydniowke.
      Kupy rzadkie i pieniste to tez moze byc jakis wirus. Dzieci czesto lapia infekcje przy zabkowaniu. Mozesz dac malemu smecte i dicoflor. Ale ja bym poszla pokazac dzoecie lekarzowi, szczegolnie jesli goraczka sie utrzymuje.
      • ewelina.90 Re: zawartość Pieluchy 13.10.14, 19:41
        No właśnie też tak pomyślałam, ale wysoka gorączka była tylko w piątek wieczorem i w sobotę. Wczoraj tylko stan podgoraczkowy a wieczorem juz nic. Dziś już dziecko "normalne" tylko troche bardziej marudne, ale bawi się itp. Spróbuje z probiotykiem. W sumie dziś chyba nadrabia z piersią, wiec może będzie lepiej. A tak w ogóle to ile może trwać ból przy zabkowaniu? W sensie ząbek widać a on nadal dokucza? Czy wyszedł i da dziecku spokój? Czy to indywidualnie?
        • fizmedka Re: zawartość Pieluchy 13.10.14, 19:46
          Rosniecie zeba juz na zewnatrz tez jest bolesne. Mozesz malemu na noc podawac cos przeciwbolowego.
          W najgorsze dni tak robilam. Corcia lepiej spalasmile

Spadek goraczki w dniu wysypki to 99% trzydniowka smile pierwsza chorobe dziecieca macie juz z glowywink
    • ewa.misko-wasowska Re: zawartość Pieluchy 13.10.14, 20:24
      Witam,
      rzeczywiście wygląda na to, że do ząbkowania dołączyła się infekcja wirusowa. Probiotyk warto podać, a ból - nie ma reguły, może trwać kilka dni, 2 tyg., różnie,
      pozdrawiam serdecznie
    • ewakot0 Re: zawartość Pieluchy 13.10.14, 21:26
      nam się po brzydkich kupach pupa też odparzyła jak jeszcze nigdy, był płacz przy przewijaniu, ale wietrzymy od tygodnia, myjemy wacikami maczanymi w rumianku, potem emolient i po tygodniu już jest całkiem o.k., więc u Was też będzie dobrze! Mały po chlebku też raz miał zieloną kupę, choć to nie był pierwszy raz, gdy dostał, a tak na całego kupa się zepsuła, gdy dostał manny gęstszej niż zazwyczaj. Więc stawiam na ten chleb, podawaj probiotyk i wietrzcie, powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka