Dodaj do ulubionych

spacerówka

22.04.15, 19:13
Czy moja corka ktora ma 4 miesiace moze jezdzic w spacerówce?
Obserwuj wątek
    • babybump Re: spacerówka 22.04.15, 19:20
      Moja jeździła, ale mam spacerówkę rozkładaną zupełnie na płasko, dodatkowo wkładkę dla noworodka z takim 'klinem', który wkłada się w ten trójkąt, gdzie normalnie pupa idzie, dodatkowo jeszcze pod wkładkę wkładałam ręcznik, aby było zupełnie płasko. To wszystko było za zgodą rehabilitantki, bo moja córka jest rehabilitowana od 4 tyg życia.
    • haus.frau Re: spacerówka 22.04.15, 19:49
      Jesli masz spacerowke rozkladana zupelnie na plasko i bedzie jej wygodnie, to chyba mozesz sprobowac, ale ja patrzac na moja wiercipiete chyba nie mialabym cierpliwosci do ciaglego poprawiania. A czemu chcesz juz przejsc do spacerowki?
      • nowa1230 Re: spacerówka 22.04.15, 20:24
        W gondoli to nie chce mi leżeć, strasznie płacze i cieżko ja uspokoić .zdjecie wyślę na priv
        • zabka141 Re: spacerówka 22.04.15, 20:53
          A probowalas klasc na brzuszku w gondoli, tak by mogla wygladac z niej i obserwowac? Moze jej sie spodoba.

Na spacerowke moim zdaniem za wczesnie - nasza sie przeniosla w 7 miesiacu.
        • haus.frau Re: spacerówka 22.04.15, 22:31
          Sprobuj tez wychodzic o innej porze (np w porze drzemki), ew powiesic na budce jakies kolorowe zabawki, albo dac cos fajnego do zabawy do raczki... Moja lubi miętosic kocyk/pieluszke.

My mielismy z nasza ten problem ale chyba mlodsza byla, darla sie w gondolce tak, ze najczesciej w poplochu wracalismy do domu bocznymi ulicami smile.
          Potem jej przeszlo, ale chyba glownie dlatego, ze jezdzilam na spacery w porze jednej z drzemek, przyzwyczaila sie i zasypiala.

Dzis widzialam jakiegos tate z dzieckiem na brzuszku w gondolce z polozonym daszkiem, bylo mega zainteresowane swiatem. Moze sprobuj tak jak dziewczyny radza, jesli toleruje pozycje na brzuszku.

Aha, no i pilnuj, zeby slonce nie swiecilo prosto w oczy, moja np tego nie znosi.
    • sruba_rzymska Re: spacerówka 22.04.15, 20:05
      Trudno odpowiedzieć, bo nie piszesz do jakiej spacerówki chcesz przesadzić dziecko. Oczywiście, tak jak piszą dziewczyny rozkładanie na płasko to absolutna konieczność, ale znaczenie ma też amortyzacja. Generalnie jeśli nie masz bardzo ważnego powodu to ja bym jeszcze z miesiąc poczekała.
    • aamarzena Re: spacerówka 22.04.15, 22:52
      Jeśli rozkładana na płasko i z dobrą amortyzacja to nada się. A chusty próbowałaś? Czteromiesięczne dziecko jest coraz bardziej ciekawe świata, a z gondoli widzi tylko czubki drzew. A może wyjście na spacer w porze drzemki?
      • nowa1230 Re: spacerówka 23.04.15, 19:30
        Nio wydaje mi sie ze to najlepszy pomysł wychodzić kiedy czas na drzemkę
    • amiralka Re: spacerówka 23.04.15, 21:41
      Jeśli masz dużą, dobrą spacerówkę, to tak, najlepiej przodem do rodzica, na tym etapie. Gondola to koszmar dla wielu maluchów w tym wieku - kto lubi się gapić w niebo lub w budkę? Ludzie też używają fotelika samochodowego (wiem, wiem), u nas akurat się to nie sprawdziło,bo dziecko cały czas prostowało plecy.
    • nothing.at.all Re: spacerówka 24.04.15, 07:56
      Może o ile się rozkłada na płasko. Weź tez po uwagę, że w spacerówce jest chłodniej niż w gondoli.
    • nowa1230 Re: spacerówka 24.04.15, 10:07
      taka mam spacerówke zapisz.net/view.php?filename=898_11164148_869636306431715_56905.jpg
      • ela.dzi Re: spacerówka 24.04.15, 10:14
        Quinny Buzz będzie ok, jeśli już rzeczywiście gondola odpada. Wprawdzie nie rozkłada się na płasko, ale kubełek to super rozwiązanie kiedy dziecko nie siedzi, a gondola się odwidzi smile
        • nowa1230 Re: spacerówka 24.04.15, 10:37
          CHCE Sprobowac moze inaczej bedzie sie zachowywac , moze jej sie spodoba
          • babybump Re: spacerówka 24.04.15, 17:08
            Ja osobiście bym tak malutkiego dziecka do tego wózka nie włożyła. Za duże jest wgłębienie, plecki będą w ciągłym łuku i wydaje mi się, że jednak tutaj będą trochę 'pracować'. Może gdybyś coś podłożyła pod pupę, ale tutaj chyba to się nie sprawdzi, bo ten wózek wygląda na bardzo płytki i dziecko może wypaść.
            Może jednak spróbuj w tej gondoli na brzuchu?
            • babybump Re: spacerówka 24.04.15, 17:11
              PS. Bałabym się też o oddychanie dziecka w tej pozycji. To tak jak w fotelikach samochodowych dzieci nie powinny spać (bo ja główka przechyli się w dół to dziecko może się udusić), podobnie jest tutaj. A chyba zależy Ci aby dziecko na spacerze spało, tak?
    • tomelanka Re: spacerówka 24.04.15, 21:20
      ja obie sztuki wozilam na brzuszku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka