anuchna1 26.09.04, 20:55 Moja Niunai ma od jakiegoś czasu zaczerwienioną pupę ale tylko w okolicy odbytu. Stosuję różne kremy: Sudocrem, Alantan, Bepanthen, Tormentiol i nic nie pomaga. Co mam jeszcze zrobić aby pupcia była śliczna? Pomóżcie. ania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: Odparzona pupa 26.09.04, 21:53 Przemywaj Rivanolem, przestań używać husteczek wilgotnych, zapomnij o kremach typu Sudocrem bo one wysuszają. Alantan, Linomag w maści to powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaqua Re: Odparzona pupa 27.09.04, 10:37 Mysle ze powinnas duzo wietrzyc pupke maluszka. U mojej kilka tyg. temu zdarzylo sie to samo (przegrzalam ja w nocy a rano miala potwornie zaczerwieniona pupke). Uzywalam Linomagu i Oilatum SOft. Ale nie pomagaly. Sprobowalam zatem Tormientiolu i po paru dniach malutka miala znow swoja brzoskwienke aksamitna. Polecam witrzenie i czeste przewijanie. Poza tym zwroc uwage na pieluszki. U nas najlepiej sprawdzaja sie Pampersy. Huggies-y zle wchlaniaja, mimo ze sa bawelniane i miekkie w dotyku. Poza tym- cierpliwosci, to przejdzie ) Odpowiedz Link Zgłoś