Dodaj do ulubionych

HIPP czy Gerber ?

01.10.04, 13:41
Kochane mamy - co polecacie ?
Zwłaszcza na pocątek.
Pozdrawiam
Katarzyna
Obserwuj wątek
    • kinga.krolikowska Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 13:58
      oba ok
      Gerber tanszysmile)
    • balbina16 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 14:48
      Ja też uważam, że obydwie firmy są ok (Gerber rzeczywiście tańszy), ale mój
      Matik zdecydowanie wolał marchewkę Gerbera niż Hippasmile
      • dorota751 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 14:56
        Ja nie tyle zalecam co odradzam zupkę jerzynową Bobovita, nie pamiętam z czym
        ona jest, taka od 5 m-ca, ale ma konsystencję kauczuku i nijak nie można jej
        podać dzicku. Teraz daję tylko Gerbera.
        Dorota
    • sudestra Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 16:32
      ja polecam zdecydowanie hipp.Na kazdym opakowaniu opisane jest jak dany posilek
      wplywa na kupki i dzieki temu jesli jest ok-odajesz te na ok, jesli ma za luzne
      podajesz te na zwiazanie kupki itp. Pediatra pwoiedzila nam,ze lepszego wyboru
      dokonac nie moglismy , choc faktem jest ze sa drozsze niz inne firmy.Poza tym
      moim zdaniem sa najsmaczniejsze(probowalam wszystkich) i ich konsystencja jest
      odpowiednia do wieku.
      • werata Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 17:26
        sudestra napisała:

> ja polecam zdecydowanie hipp.Na kazdym opakowaniu opisane jest jak dany
        posilek
        >
        > wplywa na kupki

A GDZIE JEST TO NAPISANE, NIE MOGĘ ZNALEŹĆ???
        • lud_mila Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 20:43
          No na każdej etykiecie słoiczka. I to rzeczywiście fajnie, że zawsze piszą jak
          słoiczek wpływa na kupki, no ale to przecież można przeczytać w sklepie, nie
          trzeba kupować.
          • tuska1221 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 23:45
            Poczytać można też na stronie Hippa: www.hipp.pl U naszej 5-miesięcznej
            córeczki hitem jest dynia z ziemniakami Hippa i marcheweczka Gerbera. Jej
            upodobania kulinarne zależą raczej od dania, a nie od firmy, chociaż trzeba
            przyznać, że Hippy jakby bardziej jej smakują.
        • sudestra Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 17:40
          z tylu słoiczka jest taka tabelka albo w podpunktach wypisane m.in: dodatek
          soli jodowanej, bez dodatku cukru, bez srodkow...,normalizuje stolce (lub
          zestala lub rozluźnia). Napisane jest zawsze po koniec tych podpunktow. trzeba
          uwaznie czytac,ale jest na pewno.pozdrawiam
    • lud_mila Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 16:48
      Generalnie obie firmy są ok, tylko z Hippem trzeba uważać, bo lubią dosładzać
      cukrem swoje deserki i soki (np morele albo sok z marchwi).
    • hratli Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 17:04
      bobo vita smile)))
    • anna_mama_julka Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 17:43
      Zdecydowanie Hipp. Bardziej małemu smakował i mniej było jakichś
      dolegliwości "brzuszkowych". Poza tym bardziej odpowiadało mi oznakowanie
      opakowań Hippa. To jeśli chodzi o słoiczki, kaszki małemu nie służyły.
      • zuziowa_mama Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 20:10
        Hipp ma swoje uprawy warzyw, badania rozpoczynają od próbek gleby na której
        warzywka rosną - tak więc mamy pewność że są 100% zdrowe. Gerber zaopatruje sie
        w ekologiczne warzywka od dostawców polskich. No ale najważniejsze to czytać
        składy poszczególnych słoiczków - niektóre mają dodatek mleka pełnego, masła,
        soli , cukru. Jak wiadomo soli nie powinno się dawać niemowlakom ze względu na
        nerki, więc dziwie się dlaczego w słoiczkach Hippa (tych z dodatkiem mięsa)
        jest dodawana sól. Dobra zupka i smaczna jest Bobovity: marchewkowa z ryżem,
        maluchom smakuje, a jarzynowa faktycznie nie jest za dobra. Uważajcie bo w
        marchewkowej jest seler (dla alergików).
        • szwedowska Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 16:38
          Moje dziecko nie toleruje HiPPa. Najpierw podalam dynie z czymś tam, pluła..
          Potem (jada BoboVitę) kupiłam jej pare słoiczków z "przysmakami" takimi,
          których nie ma Gerber ani BoboVita i za nic nie chciała zjeść.
    • la_myssia Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 16:48
      Kacper i Hippa i Gerbera lubi, za to Bobovita jets kiepska.
    • gosia_d Re: HIPP czy Gerber ? 03.10.04, 11:52
      Wypowiem sie w imieniu mojej 8-miesięcznej córki smile A więc u nas: soczki
      Gerber - świństwo błee, soczki Hipp - och mniam. Obiadki Gerber i obiadki Hipp -
      no dobra zjem jak muszę... Obiadki Bobovita - całkiem mniam. Deserki, owocki
      Gerber, Bobovita - brr, co mi tu dajecie. A owocki Hipp - jeszcze, jeszcze!! A
      jak mama owocki zrobi - no kurka wodna gdzie mój Hipp, co to jest wink)))
      A tak najpoważniej to moim zdaniem na początek najlepszy jest jednak Hipp.
      Chyba najsmaczniejszy, wedle zapewnień producenta i pediatry - tzw. bio, eko.
      I ma fajne zestawy na początek na przykład marchewka z ziemniakiem. A
      wykorzystywane przez nich na przykład jabłka sa w miarę słodkie, u innych
      najczęściej strasznie kwaśne.
      A mankamenty Hippa? Cena, oj cena... sad((
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka