kjask 01.10.04, 13:41 Kochane mamy - co polecacie ? Zwłaszcza na pocątek. Pozdrawiam Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbina16 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 14:48 Ja też uważam, że obydwie firmy są ok (Gerber rzeczywiście tańszy), ale mój Matik zdecydowanie wolał marchewkę Gerbera niż Hippa Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 14:56 Ja nie tyle zalecam co odradzam zupkę jerzynową Bobovita, nie pamiętam z czym ona jest, taka od 5 m-ca, ale ma konsystencję kauczuku i nijak nie można jej podać dzicku. Teraz daję tylko Gerbera. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 16:32 ja polecam zdecydowanie hipp.Na kazdym opakowaniu opisane jest jak dany posilek wplywa na kupki i dzieki temu jesli jest ok-odajesz te na ok, jesli ma za luzne podajesz te na zwiazanie kupki itp. Pediatra pwoiedzila nam,ze lepszego wyboru dokonac nie moglismy , choc faktem jest ze sa drozsze niz inne firmy.Poza tym moim zdaniem sa najsmaczniejsze(probowalam wszystkich) i ich konsystencja jest odpowiednia do wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 17:26 sudestra napisała: > ja polecam zdecydowanie hipp.Na kazdym opakowaniu opisane jest jak dany posilek > > wplywa na kupki A GDZIE JEST TO NAPISANE, NIE MOGĘ ZNALEŹĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 20:43 No na każdej etykiecie słoiczka. I to rzeczywiście fajnie, że zawsze piszą jak słoiczek wpływa na kupki, no ale to przecież można przeczytać w sklepie, nie trzeba kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
tuska1221 Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 23:45 Poczytać można też na stronie Hippa: www.hipp.pl U naszej 5-miesięcznej córeczki hitem jest dynia z ziemniakami Hippa i marcheweczka Gerbera. Jej upodobania kulinarne zależą raczej od dania, a nie od firmy, chociaż trzeba przyznać, że Hippy jakby bardziej jej smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 17:40 z tylu słoiczka jest taka tabelka albo w podpunktach wypisane m.in: dodatek soli jodowanej, bez dodatku cukru, bez srodkow...,normalizuje stolce (lub zestala lub rozluźnia). Napisane jest zawsze po koniec tych podpunktow. trzeba uwaznie czytac,ale jest na pewno.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 16:48 Generalnie obie firmy są ok, tylko z Hippem trzeba uważać, bo lubią dosładzać cukrem swoje deserki i soki (np morele albo sok z marchwi). Odpowiedz Link Zgłoś
anna_mama_julka Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 17:43 Zdecydowanie Hipp. Bardziej małemu smakował i mniej było jakichś dolegliwości "brzuszkowych". Poza tym bardziej odpowiadało mi oznakowanie opakowań Hippa. To jeśli chodzi o słoiczki, kaszki małemu nie służyły. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziowa_mama Re: HIPP czy Gerber ? 01.10.04, 20:10 Hipp ma swoje uprawy warzyw, badania rozpoczynają od próbek gleby na której warzywka rosną - tak więc mamy pewność że są 100% zdrowe. Gerber zaopatruje sie w ekologiczne warzywka od dostawców polskich. No ale najważniejsze to czytać składy poszczególnych słoiczków - niektóre mają dodatek mleka pełnego, masła, soli , cukru. Jak wiadomo soli nie powinno się dawać niemowlakom ze względu na nerki, więc dziwie się dlaczego w słoiczkach Hippa (tych z dodatkiem mięsa) jest dodawana sól. Dobra zupka i smaczna jest Bobovity: marchewkowa z ryżem, maluchom smakuje, a jarzynowa faktycznie nie jest za dobra. Uważajcie bo w marchewkowej jest seler (dla alergików). Odpowiedz Link Zgłoś
szwedowska Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 16:38 Moje dziecko nie toleruje HiPPa. Najpierw podalam dynie z czymś tam, pluła.. Potem (jada BoboVitę) kupiłam jej pare słoiczków z "przysmakami" takimi, których nie ma Gerber ani BoboVita i za nic nie chciała zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
la_myssia Re: HIPP czy Gerber ? 02.10.04, 16:48 Kacper i Hippa i Gerbera lubi, za to Bobovita jets kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_d Re: HIPP czy Gerber ? 03.10.04, 11:52 Wypowiem sie w imieniu mojej 8-miesięcznej córki A więc u nas: soczki Gerber - świństwo błee, soczki Hipp - och mniam. Obiadki Gerber i obiadki Hipp - no dobra zjem jak muszę... Obiadki Bobovita - całkiem mniam. Deserki, owocki Gerber, Bobovita - brr, co mi tu dajecie. A owocki Hipp - jeszcze, jeszcze!! A jak mama owocki zrobi - no kurka wodna gdzie mój Hipp, co to jest ))) A tak najpoważniej to moim zdaniem na początek najlepszy jest jednak Hipp. Chyba najsmaczniejszy, wedle zapewnień producenta i pediatry - tzw. bio, eko. I ma fajne zestawy na początek na przykład marchewka z ziemniakiem. A wykorzystywane przez nich na przykład jabłka sa w miarę słodkie, u innych najczęściej strasznie kwaśne. A mankamenty Hippa? Cena, oj cena... (( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś