Dodaj do ulubionych

Intensywne ropienie oczu

31.03.17, 19:34
Dzieci mi się rozłożyły. Główny objaw to intensywny katar, ale taki maślany i ropienie oczu. Nie wiedziałam, ze oczy noga ropieć tak intensywnieuncertain ropa wyglada pidobnie jak katar- taka żółta. przemywałam dzis córce z 6 razy sola fizjologiczna, bo tylko to mozna podać be recepty. Macie jakies patenty na ropiejace oczy?
Obserwuj wątek
    • dwellajna Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 19:51
      Mamy - jest to wizyta u pediatry i recepta na antybiotyk.
      • biankao Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 19:57
        A bez antybiotyku nie przejdzie? Starszak był u pediatry i dostał tylko cos na kaszel, bo tobu niego główny objaw, oczy mu ropieją, ale nie jest robaków uciążliwe jak u córki.
        • dwellajna Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 20:28
          Nie, nie przejdzie, zabierz dziecko w trymiga do lekarza, bo sie meczy. Dostanie krople do nosa i oczu.
          • biankao Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 20:35
            Radzilam sie lekarza on-line. Polecil Fenistil, Nasvin i Rhinoargent a jesli nie zadziala to antybiotyk, ale i tak sie jutro wybiore do pediatry.
            • ela.dzi Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 21:07
              Też proponuję wizytę u pediatry. U nas tylko krople z antybiotykiem działały.
            • angeika89 Re: Intensywne ropienie oczu 31.03.17, 21:07
              Bardzo dobrze, lepiej iść do lekarza i się upewnić, że na pewno wszystko jest w porządku.
              Oprócz przepisanych leków przez lekarza mogę polecić dodatkowo przemywanie oczek naparem z Świetlika lekarskiego (nasączonym wacikiem, kilka razy dziennie).
              Ja miałam w formie ekspresowej, zakupionej w aptece. Kosztowało grosze, ale oczywiście najlepszy by był naturalny susz. Ja miałam takie coś:

3.bp.blogspot.com/-SZ1_TkPvUIo/T-cD0TbkPmI/AAAAAAAAAY0/tgcB0gvo5T8/s1600/fix-ziele-swietlika-torebki-2g-30szt.jpg
      • kiedys_bylam_slodka Re: Intensywne ropienie oczu 02.04.17, 10:56
        Zapalenie spojowek czesto jest wirusowe, wtedy antybiotyk nie pomoze.
        • hermenegilda_zenia Re: Intensywne ropienie oczu 03.04.17, 02:03
          Ale krople od okulisty już tak, a to co opisuje autorka to najpewniej właśnie wirusowe zapalenie spojówek.
          • kiedys_bylam_slodka Re: Intensywne ropienie oczu 03.04.17, 08:30
            Niekoniecznie. Wirusowe zapalenie spojowek najpewniej przejdzie samo z katarem. Przemywalabym przez kilka dni mlekiem i sola fizjologiczna i zobaczyla co sie bedzie dzialo.
            • hermenegilda_zenia Re: Intensywne ropienie oczu 05.04.17, 00:57
              Przykro mi, ale masz jakieś dziwne informacje i je niepotrzebnie szerzysz. Nie wolno przez nie wiadomo ile dni pozwolić dziecku chodzić z ropiejącymi oczami, bo jest to bardzo zaraźliwe, a samo przemywanie solą fizjologiczną mało daje, jeżeli przebieg jest ostry. Mam duże doświadczenie w temacie i niestety zwlekanie z udaniem się do lekarza jest proszeniem się o kłopoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka