cortinka 12.10.04, 21:39 Karmię mojego 8-tygodniowego synka piersią. Czy podawać Mu dodatkowo jakieś witaminy (oprócz wit.D)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga.krolikowska Re: Podajecie witaminy? 12.10.04, 22:15 zapytaj lekarza koniecznie!!! on ci wszystko powie. ja podaje cebion-ale jestesmy na butli Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: Podajecie witaminy? 13.10.04, 12:57 Absolutnie nie. Ty staraj się jeść rozmaicie albo łykaj witaminy dla karmiących kobiet. Wyssie wszystko podane jak na tacy, bez konieczności przetwarzania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Podajecie witaminy? 13.10.04, 21:14 Zapytałam lekarza i polecił mi podawać Cebion Multi. Ja sama jem Maternę, czy to nie wystarczy?. Odpowiedz Link Zgłoś
kikamama Re: Podajecie witaminy? 13.10.04, 21:27 ja podaje vigantol i cebion9ze wzgledu na częstsze infekcje w porze jesienno- zimowej)Chciałam Ci natomiast powiedzić co mój lekarz powiedział n/t materne- nadają się one dla kobiet w ciązy ale już w okresie karmienia nie bardzo.kazał mi przejśc na vitaral,cale opakowanie materne leży w szufladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingamamaemilki Re: Podajecie witaminy? 14.10.04, 04:52 tylko wit D - nic innego, no i dzidzi ma 3.5 miesiaca a wazy 7.5 kg. nic innego nie trzeba, balans wit i mineralow jest wlasciwy do potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Podajecie witaminy? 14.10.04, 08:24 Ja to nawet wit. D nie podawałam. I wyrosło mi dwoje zdrowych dzieci W innych krajach o tym samym klimacie (np. w Anglii) nie przepisuje się niemowlętom witaminy D. Jak karmisz piersią to nie powinny być potrzebne dodatkowe "chemie" dla dzidziusia. Lepiej jak sama weźmiesz jakieś witaminy uzupełniające dla ciebie. Wtedy już na pewno dziecku nic nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś