Dodaj do ulubionych

dysplazja bioderek

12.10.04, 22:31
Czy któraś z mam musiała załozyć dziecku rozpórkę, np. szynę, jeśli tak, to
prosze o odzew
Obserwuj wątek
    • magdainina Re: dysplazja bioderek 12.10.04, 23:04
      Cześć!
      Jestem mamą 5-miesięcznej Niny. Moja mała nosi poduszkę Frejki od 4 tygodni.
      Jutro idziemy do kontroli i zobaczymy co dalej. Nie wiem, co chciałabyś
      wiedzieć, o co zapytać. Napisz więcej.
      pozdrawiam
      Magda
    • sylwija Re: dysplazja bioderek 13.10.04, 12:28
      Czesc, my wlasnie wczoraj zdjelismy rozporke! Moja coreczka nosila szyne przez
      trzy miesiace (teraz ma pol roczku) teraz jest zupelnie zdrowa. Jesli masz
      jakies pytania, to czekam, pozdrawiam, pa
      • mamcia_32 Re: dysplazja bioderek 17.10.04, 14:58
        Moja córeczka skończyła 4 m-ce, od początku miała niesymetryczne fałdki na
        udach i od 4 tygodni nosi poduszką Frejki. Lekarz podczas ostatniej wizyty
        kontrolnej stwierdził, że jest już "prawie dobrze", ale jeszcze ma ponosić
        poduszkę. Niestety fałdki są nadal niesymetryczne i nie wiem co o tym sądzić.
        Czy pozostana takie niesymetryczne nawet gdy bioderka będą już zdrowe? Prosze o
        Wasze opinie. Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiamy Anetta i Patrycja
    • asikx Re: dysplazja bioderek 13.10.04, 15:32
      Moja 11 tygodniowa Ola nosi poduszkę Frejki od 4 tygodni. Jeszcze dwa tygodnie
      przed nami i mam nadzieję, że pożegna się z nią na zawsze.
      Pozdrawiam,
      Aśka
      • katse Re: dysplazja bioderek 17.10.04, 17:29
        Dominika nosila szyne Koszli.
        Zalozylam jak miala 6 mies
        Nosila 5 tyg.

po dyzplazji ani sladu
    • mongal Re: dysplazja bioderek 18.10.04, 10:55
      Witam, ja co do tego tematu mam pytanie... czy ta rozpórka o ktorej piszecie to
      to samo co taka pieluszka ortopedyczna? ze dziecko lezy z takimi
      nozkami "rozkraczonymi" jak żabka?? bo moja Maja ma taka pieluche od 3 dni i
      strasznie z nia placze sad czy to minie? bo jest mi malutkiej bardzo szkoda.
      pozdrawiam
      • asikx Re: dysplazja bioderek 18.10.04, 11:29
        Jeżeli pytasz o "pieluszkę Frejki" (jakby pielucha ze sztywnego filcu w folii,
        obszyta tkaniną z szelkami i troczkami) to jest to zupełnie co innego niż
        rozwórka Koszli czy szyna.

Moja Ola jest zapakowana w poduszkę Frejki już 5 tygodni (jeszcze tydzień do
        kontrolnego USG) i do tej pory nie przywykła... Nie cierpi tego ustrojstwa.
        Jak zdejmuję do przewijania albo kąpieli to mam inne dziecko. Ale wolę i tak tą
        poduszkę niż te metalowe szyny czy rozwórki...
        Głowa do góry, trzeba niestety wytrzymać - im wcześniej podobno założone tym
        krócej dzieciaczek musi nosić.
        Pozdrawiam,
        Aśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka