Dodaj do ulubionych

Kąpiel-Horror!!!!!

25.10.04, 10:20
Witajcie.Moja 4 miesięczna córeczka od około 2 tygodni przerażliwie krzyczy w
kąpieli.Zawsze kąpiel jej sie podobała a teraz to istny horror.Nie wiem
czemu,Niczym jej nie wystraszyliśmy,w łazience jest cieplutko.Może mieliście
podobny problem.Będę wdzieczna za każdą porade.pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kinga.krolikowska Re: Kąpiel-Horror!!!!! 25.10.04, 10:43
      odczekaj jakis czas. nie kap malej tylko myj gabka. po jakims tygodniu sprawdz
      znowu jak reaguje na kapiel.
      u nas nie ma tego problemu, ale czytalam tu na forum taki wlasnie watek
      poczytaj sobie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=572&w=14412257&a=14412257

pozdrawiam
      • kinga.krolikowska Re: Kąpiel-Horror!!!!! 25.10.04, 10:45
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=14412257&a=14498502 cos zle mi
        sie skopiowalo. teraz powinno byc dobrze
    • livja Re: Kąpiel-Horror!!!!! 25.10.04, 17:14
      Spróbuj wkładać dziecko do wanienki okryte pieluszką tetrową. Będzie się czuło
      bezpieczniej. Kilkanaście lat temu moja mama zastosowała to u mojego brata i
      wrzaski przy kąpieli znikły na zawsze. Powodzenia !

Livja, 31 t.c.
    • kalina_p Re: Kąpiel-Horror!!!!! 26.10.04, 08:31
      Moze sprobuj wykapac sie razem z nia w wannie? Bedzie sie czula bezpieczniej u
      Ciebie w objeciach...posadz ja sobie na brzuchu, niech sie pleckami opiera o
      Twoje nogi, bedzie Cie widziec i pluskac sie razem z Toba...
      Nie wiem ale my z mezem kapiemy sie tak z mala od jej urodzenia i uwielbia to.
    • lastka Re: Kąpiel-Horror!!!!! 26.10.04, 14:24
      Moje dziecko też przechodziło ten etap. poprostu pewnego dnia chyba deczko
      zrobiłam zbyt ciepłą wodę i musiała się wystraszyć, tak nam wiszczała dosłownie
      wiszczała przez chyba prawie 2 miesiące potem zaczełam się zastanawiać czy
      czasem kmtóryś z sąsiadów nie nasle na nas policji więc zaczełam kąpać ją co 2 -
      gi dzień. Ale któregoś dnia kiedy włożyłam ją do wanienki mała znowu dała nam
      niesamowity koncert, wtedy wzięłam gąbkę i z ok 15 cm zaczęłam polewać ją na
      brzuszek wodą i zaczęłam opwoidać jak była jescze w brzuszku jak lubiła jak
      polewałam wodą na brzuch, i tak mówiłam do niej i mówiłam przy tym polewając
      ją wodą, mała pomału uspokajała się aż w końcu przestała płakać. Następnego
      dnia znowu to samo, płacz opowiści i spokój trwalo to ok, 2 tygodni aż któregoś
      dnia mała poprostu nie płakała. A do tego czasu każda kapiel przyprawiała mnie
      o dreszcze. Teraz ola ma 8 miesięcy i...płacze kiedy wyjmuję ją z wanienki.
      Teraz mam inny problem przewinięcie małej graniczy z cudem.
      • mia101 Re: Kąpiel-Horror!!!!! 26.10.04, 16:44
        u nas bylo tak samo - im mala starsza tym gorzej. Doszlo do tego ze zaczynala
        plakac juz przy rozbieraniu, w wanience byl doslownie wrzask, a nastepnie
        jeszcze po wyjeciu z wody chwile zalosne kwilenie... w koncu przestalismy ja
        kapac (zbyt duzy stres dla niej i dla nas)- byla tylko obmywana woda z mydlem
        na reczniku a po 2 tyg. moj maz wykapal sie z nia - w duzej wannie i to rano.
        Narazie kapiemy ja raz na tydzien (tylko proba kapieli wieczorem byla
        nieudana) - i jest ok. Zobaczymy jak bedzie dalej. Moze wiec to moze pomoc.
        Aha, i wszystko robimy bardzo powolutko, caly czas do niej mowiac, powoli
        zanurzajac - woda jest cieplejsza niz "przepisowe" 37 stopni i jej to pasuje.
        Mala ma teraz skonczone 5 miesiecy...
        pozdrawiam
    • halkione Re: Kąpiel-Horror!!!!! 27.10.04, 12:23
      nasza córka ma 2 miesiące i od tygodnia nie lubi sie kapać- wrzeszczy
      straszliwie. byliśmy tym bardzo zasmuceni. wyczytałam, że dziecko niepewnie
      czuje się pleckami do wody i mąż zaczął ją wkładać najpierw brzudszkiem do wody
      tj. pleckami do góry. zaczynałam więc od mycia pupki i pleców, potem już
      spokojnie mozna ja przełożyć pleckami i pupą do wody. dwa dni tak kąpiemy i jest
      dobrze.
      powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka