03.11.04, 11:23
Czesc,
Jeszcze jedno, czy mozecie polecic jakies nosidlo na plecy/brzuch? Od kiedy
mozna dziecko nosic w czyms takim?
Buzka, Karolina
Obserwuj wątek
    • werata Re: nosidelko 03.11.04, 11:39
      Ja mam Chicco - jest naprawdę świetne! Dobrej jakości, użyteczne i do tego
      ładnie wykonane. Mamy też Bebe Confort Panda - szkoda pieniędzy. smile
      • k_wielinska Re: do werata 03.11.04, 11:40
        Werato,
        ile musi miec niemowlak miesiecy zeby go w tym nosic?
        Pozdrowionka i dzieki za odpowiedz,
        Karolina
    • mama-patrycji Re: nosidelko 03.11.04, 11:43
      a my mamy nosidełko na plecy Hauck (do 18kg)z usztywnianym oparciem,ale dziecko
      musi już ładnie siedziec,by go w nim nosić.Jest rewelacyjne.Mała jest
      zadowolonawink.Nosimy ją w nim odkąd skonczyła 10miesiecy.Pozdrawiam
    • milenamilena Re: nosidelko 03.11.04, 11:43
      Ja właśnie dostałam pocztą. Zamówiłam z MamaDama firmy Deltim. Zobaczymy jak
      się sprawdzi. Na razie mały spi. To nosidełko jest od 2 miesiąca do 8 kg.

Pozdrawiam
      Milena
    • cocosek1 Re: nosidelko 03.11.04, 11:59
      jezeli dziecko trzyma głowke to moze byc noszone napewno, wcześniej tylko jeśli
      nosidelko ma usztywnienie pod główką dziecka. Najpierw się nosi z przodu a
      starsze dzieci z tyłu. Ja mam bebe comfort - usztywnienie, ładny popielaty,
      wygodny ale drogi (ok 200 zł) i mysle ze nie warto jesli sie nosi sporadycznie
      bo ja mojego nosilam moze 10 razy a teraz jest za cięzki. (8 kg to dla mnie za
      ciężko)
    • polaola Re: nosidelko 03.11.04, 12:21
      Polecam nosidelko BabyBjorn.
      Uzywalismy je codziennie od chyba 2-go miesiaca i jeszcze uzywamy (corka ma
      teraz 11 miesiecy). Moja znajoma uzywala tego nosidelka od 1-go tydognia.
      Nosidelko jest bardzo praktyczne, bezpieczne dla dzidzi i odciaza maxymalnie
      plecy matki/ojca. Nasza corka bardzo lubila nosidelko i gdy widziala ze je
      zakladam to az piszczy z radosci (obecnie juz je prawie nie uzywamy gdyz mala
      juz chodzi na wlasnych nozkach. Nosidelko Baby Bjorn jest dosc drogie ale dla
      mnie to byl najwazniejszy zakup dla dziecka i oplacilo sie zdecydowanie !
      • nikita0 do Milena milena 03.11.04, 12:43
        Proszę napisz ile kosztowało nosidełko z Deltima i jak ci sie go nosi? Mój syn
        ma 6 tygodni, czy ja też mogęgo już nosić w takim nosidełku???
        • dorata Re: do Milena milena 03.11.04, 19:39
          Dołączam się do pytania Nikity0. Moja córeczka też ma 6 tygodni i również
          chciałabym jej kupić jakieś dobre nosidełko. Mam już wózek z deltima i jestem z
          niego zadowolona więc może nosidełko też jest dobre. I jeszcze jedno. czy
          kupowałaś je przez któryś sklep internetowy? Jeśli tak, to jaki?
          Pozdrawiam.
        • milenamilena Re: do Milena milena 05.11.04, 10:28
          Zapłaciłam 89zł 11zł za przesyłkę. Jest to taniej niż Chicco i inne a zrobione
          solidnie. Mój synek na 6kg i 62cm i wydaje mi się,że ma za dużo miejsca w tym
          nosidełku. Ale jak założy się kombinezon to będzie lepiej.

podaję link:
          www.mamadama.pl/?action=cat&id=33
          Pozdrawiam
          Milena
    • bognarek4 Re: nosidelko 03.11.04, 20:01
      Mam nosidełko Chicco Go Plus. Nadaje sie juz dla noworodków. Do 4 miesiecy nosi
      sie dziecko w pozycji leżącej, potem na brzuchu (główką do mamy lub odwrotnie)
      lub na plecach. Nosiłam tak córę już w 1. miesiącu życia (tzreba było starszego
      brata odprowadzić do przedszkola). Jest bardzo wygodne. cena niestety wysoka
      (koło 180 zł), taniej na allegro, gdzie sie w nie zaopatrzyłam.
      Pamietaj, że do 4 miesiecy, dopóki dziecko nie trzyma pewnie główni, nosić
      mozna tylko w pozycji leżącej - inaczej mozna uszkodzić dziecku kregosłup.
      Pozdrawiam
      bognarek
    • sylwiax Re: nosidelko 03.11.04, 20:13
      Hej. Ja mam nosidełko Chicco ale moja 5-cio miesięczna córeczka nie chce w nim
      siedzieć. Woli jak jest noszona na rękach.
      Pozdrawiam.

Sylwia
      Zdjęcia mojej Martynki.
      • inia25 Re: nosidelko 03.11.04, 20:16
        my mamy firmy TOMY. jest swietne - cztery pozycje, lacznie z lezaca. dla dzieci
        od 0-9 kg. zaczelismy mala nosic na wakacjach jak miala niecale 3 miesiace -
        wtedy juz sztywny kregoslupik miala. to nosidlo jest bardzo drogie ale u nas
        bylo warto. dodam ze ma cos w rodzaju spiworka na zimesmile))

kosztowalo cos okolo 400 zł
    • sala.mina Re: nosidelko 04.11.04, 09:31
      Używamy nosidełka Chicco Go odkąd Mała skończyła miesiąc (można w nim nosić
      dziecko w pozycji leżącej). Teraz już wkładamy córkę pionowo - ma 4 miesiące.
      Jedyna wada tego nosidla, to to, że trudno je w pojedynkę założyć razem z
      dzieckiem, zwłaszcza na grubszą kurtkę, ale już opracowaliśmy technikę i jest
      ok.
      Pozdrawiam
      S.
    • k_wielinska Re: nosidelko 05.11.04, 09:58
      Czesc,
      Mam jeszcze pytanie. Czy w nosidelku Chicco Go Plus mozna nosic dziecko na
      plecach??? Znalazlam jeszcze tansze nosidelka firmy Womar, co o nich sadzicie?
      Pozdrowionka,
      Karolina
    • k_wielinska Re: nosidelko 05.11.04, 10:00
      Acha i do ilu kilowego dziecka mozna nosic w nosidle Chicco?
      • sala.mina Re: nosidelko 05.11.04, 12:59
        Tylko na brzuch, trzy pozycje (leżąca, przodem do rodzica i przodem do świata),
        dla dzieci do 9 kg.
        Pozdrawiam
        S.
        • nikita0 do milenamilena 05.11.04, 13:02
          Proszę napisz jeszcze w jakich pozycjach mozna nosic dziecko w deltimie?
          • milenamilena Re: do milenamilena 05.11.04, 13:04
            Przodem i tyłem.

Milena
            • nikita0 Re: do milenamilena 05.11.04, 13:11
              dziekuję, już je zamówiłam smile Ale mały waży dopiero 5 kg ciekawe jak będzie się
              nosiło smile))
              Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka