01.12.04, 08:44
hej, witajcie wink

mam dwumiesieczna corke, ktorej bardzo! szybko marzna lapki,
wiem, ze najwiecej ciepla "ucieka" przez glowe,
wiec przez pierwsze 3 tygodnie zakladalam jej czapeczke na cala dobe,
teraz zakladam jej czapeczke tylko na noc i na spacer

a jak Wy robicie?
czy Wasze dzieci sa w czapeczkach non-stop?

Obserwuj wątek
    • ania175 Re: czapeczka 01.12.04, 09:18
      Cześć,
      ja swojego małego ubierałam w czapeczkę tylko po kapieli (aż się zagrzał) przez
      pierwsze 3 moze 4 miesiące. W szpitalu w ogóle leżał bez czapeczki i położne
      przekonywały nas że czapeczki w domu nie trzeba. Więc też mu nie zakładałam a w
      domu u mnie temperatura 20-21 stopni.
      Natomiast moja teściowa twierdzi ze dlatego, ze mu nie zakładałam czapeczki to
      ma teraz odstajace uszka. Moze ma trochę racji bo rzeczywiscie uszka się wtedy
      łatwiej zaginają, ale dla mnie zdrowie ważniejsze. Tym bardziej że uszy Leona
      wcale mocno nie odstają, tylko są trochę bardziej widoczne wink Dla mnie i tak
      jest boski.
      Pozdrawiam
    • emi29 Re: czapeczka 01.12.04, 11:20
      Mój Synek w szpitalu był wogóle bez czapeczki. Jak tylko wrócilismy do domu
      odwiedziła nas połozna i powiedziała, że czapeczkę nalezy zakładac tylko po
      kąpieli i to na jakieś 15 min., inaczej dziecko sie poci. Tak tez robilismy. Nie
      pamietam ale chyba tylko przez dwa miesiące zaqkładalismy czapeczkę, później już
      nie.
      Pozdrawiam, Emilia
    • michas2004 Re: czapeczka 01.12.04, 11:39
      Mój maluszek urodził się w maju i nigdy nie miał czapeczki oprócz spacerku a
      jak buło ponad 25 st. to na dworze też goła główka i zdrowy.
      • kulka50 Re: czapeczka 01.12.04, 12:36
        dokłądnie tak samo
        Julek urodził się w sierpnniu w największe upały
        po tygodniu wyszłam z nim na spacer, w body, w czapeczce, którą zaraz zdjęłam
        bo dziecku było zagrzane
        nigdy nie zakładałam i nie zakładam czapeczki w domu
    • ma_dorka Re: czapeczka 01.12.04, 14:09
      mól synek urodził się we wrześniu i jak dotąd nosi czapkę tylko na spacerze, a
      co do zimnych rączek to często ma chłodne, ale jak karczek jest cieplutki to
      nie jest mu zimno.
    • aga225 Re: czapeczka 01.12.04, 15:32
      ja mojej córci czapeczke zakładam tylko po kąpieli i to na jakieś 5 minut, a co
      do zimnych rączek to Wika bardzo czesto ma zimne rączki rozmawiałam o tym z
      pediatra i ona twierdziła że u maluszków to normalne jak ma ciepłe nóżki i
      karczek to znaczy ze jest jej ciepło (Wika ma 3 m-ce)
    • renis66 Re: czapeczka 01.12.04, 15:46
      Po kapieli na 15 minut przez pierwszy m-c no i na spacerki oczywiście.
      Renata
      • mruwa9 Re: czapeczka 01.12.04, 21:08
        Moje dzieci nigdy, od urodzenia, nie nosily czapeczek w domu. W zadnej
        sytuacji. Wylacznie wowczas, gdy wychodzilismy z domu (dzieci sa jesienno-
        zimowe). I tak zostalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka